The Dark Knight (2008)
Nie powiedziałem że Riddler był bazowany na Zodiakalnym zabójcy a że Nygma ma swoje odpowiedniki w prawdziwym świecie i podałem Zodiakalnego zabójcę jako przykład.

Bilety na sobotę zarezerwowane, szkoda tylko że w moim kinie TDK będzie pokazany na małej sali :? Trudno. W sumie widziałem tam już kilka filmów i nie jest źle, zresztą to zawsze kino, nawet jeśli ekran jest 3, 4 razy mniejszy niż na dużej.

W Multikinie jest pokaz dopiero 3go ;/ wiec pozostaje mi też mała sala w sobotnim kinoplexie. :( Zarezerwowałem jeszcze w Cinema-City na 19. Teraz co wybrać Kinoplex czy Cineme ??.

Cinema:
http://img227.imageshack.us/img227/8809/cinemamd9.png

Kinoplex:
http://img227.imageshack.us/img227/223/kinoplexim2.png

Maik napisał(a):Nie powiedziałem że Riddler był bazowany na Zodiakalnym zabójcy a że Nygma ma swoje odpowiedniki w prawdziwym świecie i podałem Zodiakalnego zabójcę jako przykład.

Zarówno Riddler, jak i Zodiac są narcystami.
Chcą za wszelką cenę pokazać światu, co zrobili i dać przez to upust swojemu ego. Szukają rozgłosu. Chcą być sławni.

Moim zdaniem Nolan powinien szukać łotrów, którzy jeszcze nie mieli szans zaistnieć w ekranizacjach filmowych. Riddler, Catwoman, Freeze, Pingwin - oni już byli. A praca Nolana nie powinna wyglądać na naprawianiu błędów poprzednich reżyserów (mam tu na myśli Schumachera). Jest wiele ciekawych postaci w uniwersum Mrocznego Rycerza. Wybór jest szeroki, także można przebierać.

Ponadto sądzę, że reżyser i jego ekipa powinni podążać własną drogą, zrzucając sugestie fanów na drugi plan.

Zresztą, mimo wszystko,
I believe in Nolan
Niech żyje modlitwa Świętych z Bostonu!

Chudy napisał(a):Ponadto sądzę, że reżyser i jego ekipa powinni podążać własną drogą, zrzucając sugestie fanów na drugi plan.

Wiadomo, poprostu niech też biorą pod uwagę że fani gdzieś tam istnieją i że pewne oczekiwania mają...

Nie wiem czy śmiać się czy płakać, ale serwis iFMagazine przygotował propozycje postaci (w tym aktorów którzy mogliby je zagrać) do kolejnego filmu o Batmanie.

- Robin (Shia LaBouff, jeden z braci Jonas, lub Zach Efron)
- Batgirl (Rachel Bilson, Vanessa Hudgens, lub Hayden Panettiere)
- Nightwing (Jared Padalecki, Josh Hartnett, lub Adam Baldwin)
- Superman (Brandon Routh, Tom Welling, lub Nathan Fillon)
- Outsiders (Ben Stiller, Jack Black, Owen Wilson, Corbin Bleu, Robert Downey, Jensen Ackles i Val Kilmer)
- Silver st. Cloud (Scarlett Johansson, Angelina Jolie, lub Yvonne Strahovski)
- Oracle (Dina Meyer, Salma Hayek, lub Ali Larter)
- Huntress (Megan Fox, Jordanna Brewster, Kristen Kreuk, lub Ashley Scott)
- Bat-Mite (Mini Me, Wee-man, lub Danny DeVito)
- Ace Bat-Pies (Lassie)

Zapomnieli tylko, że Schumacher nie jest już reżyserem...

Kto idzie na przedpremierę do Atlanica w Warszawie na 18.15?

Yeah zmienili grafik w moim multi. Jednak w sobotę będzie pokaz. Jade po bilet :D

Multikino Ursynów: pokazy są 2 i 3 sierpnia o godzinach 21:20 w sobotę i 20:10 (nie wiem, czy dobrze pamiętam) w niedzielę.

Zazdroszczę Wam. W trakcie pokazów przedpremierowych pracuję, a 8 sierpnia wyjeżdżam i Batmana będę mógł obejrzeć dopiero po 17 :cry:

Mierzwiak napisał(a):- Robin (Shia LaBouff, jeden z braci Jonas, lub Zach Efron)
- Batgirl (Rachel Bilson, Vanessa Hudgens, lub Hayden Panettiere)
- Nightwing (Jared Padalecki, Josh Hartnett, lub Adam Baldwin)
- Superman (Brandon Routh, Tom Welling, lub Nathan Fillon)
- Outsiders (Ben Stiller, Jack Black, Owen Wilson, Corbin Bleu, Robert Downey, Jensen Ackles i Val Kilmer)
- Silver st. Cloud (Scarlett Johansson, Angelina Jolie, lub Yvonne Strahovski)
- Oracle (Dina Meyer, Salma Hayek, lub Ali Larter)
- Huntress (Megan Fox, Jordanna Brewster, Kristen Kreuk, lub Ashley Scott)
- Bat-Mite (Mini Me, Wee-man, lub Danny DeVito)
- Ace Bat-Pies (Lassie)

Polowa tej listy powinna sie nazywac: "Postaci i aktorzy, ktorzy nigdy nie powinni pojawic sie w filmie o Batmanie" (moze oprocz Bat-Mite'a, ale wtedy musialby jakis Terry Gilliam rezyserowac ;))

Don Vito napisał(a):Zazdroszczę Wam. W trakcie pokazów przedpremierowych pracuję, a 8 sierpnia wyjeżdżam i Batmana będę mógł obejrzeć dopiero po 17 :cry:
[poklepuje po ramieniu] Pociesz się że to naprawdę szybko zleci. Tylko trzymaj się z daleka od tego tematu, w sobotę nieźle zaroi się tu od spoilerów.

Niech się lepiej nie roi. Niektórzy czekają, jak uczciwi, ciężko pracujący ludzie do ósmego. No chyba, ze będą in blanco ex equo, tj. zakamuflowane. ;)

Można założyć oddzielny temat, tj. na superherohype są oddzielne sekcje tematyczne dla Mrocznego Rycerza.

A ja mam taka propozycje, aby utworzyc osobny temat o Dark Knight, w ktorym zawarte beda wylacznie opinie dotyczace filmu. W przeciwnym wypadku, np. nowi forumowicze, ktorzy beda chcieli poczytac sobie opinie nt TDK, a nie informacje o stadiach realizacji, plotkach z planu czy arcyistotnych newsach o tym kto, gdzie i o ktorej idzie do kina, beda musieli przedzierac sie przez niesamowity gaszcz stronic.

Mam już bilet. Sobota 20:30 zaczynamy jazdę. :D

Wuhu! Ja też mam na 20:30. Może połączymy się wtedy telepatycznie? :P

PS. TDK coraz bardziej spada na imdb. I dobrze, niech leci, może wtedy co niektórzy skończą te swoje dziwne narzekania.

Mierzwiak napisał(a):Bilety na sobotę zarezerwowane, szkoda tylko że w moim kinie TDK będzie pokazany na małej sali :? Trudno. W sumie widziałem tam już kilka filmów i nie jest źle, zresztą to zawsze kino, nawet jeśli ekran jest 3, 4 razy mniejszy niż na dużej.

Też idziesz do Heliosa? U mnie w Olsztynie dali pokaz przedpremierowy, jedyny, w najmniejszej sali - http://img514.imageshack.us/img514/5707/84921501bl4.jpg Podczas gdy w największej, mieszczącej około 350 foteli jest zajęta przez "Mumie 3"...

Tak, do Heliosa. Mogliby już sobie darować ten jeden pokaz Mumii i pokazać TDK na wielkim ekranie. Ciekawi mnie tylko czy 8 sierpnia TDK zepchnie Mumię z dużej sali... oby!

Tak jak mówiłem, nie ma co narzekać. Jak film się zacznie zapomnę o kopiach cyfrowych i wielkich ekranach. 3 lata oczekiwania już za parę dni dobiegną końca; odczuwam przyjemny dreszcz na samą myśl o gasnących światłach i logu Warnera.

Cytat:Ciekawi mnie tylko czy 8 sierpnia TDK zepchnie Mumię z dużej sali...

Na pewno, przynajmniej w Warszawie. W Multikinie nie ma dnia, żeby ktoś nie pytał się o premierę Batmana. O "Mumii" mało kto wspomina.

Każdy film, który stanie w szranki z TDK w tym okresie dostanie ostro po tyłku. Mumii nie wróże specjalnie sukcesu, nawet recenzje są miażdżące dla nowego tworu Cohena :)
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon