Sympatyczny forumowicz :)
Liczba postów: 4,183
Liczba wątków: 6
Ja tą bliznę zauważyłem od razu gdy pokazał brzuch i właśnie ona zrobiła na mnie wrażenie jeśli chodzi o psiaka. To jest tak mocno niecukierkowe/niepasujące do takiego filmu...
Druga scena z psiakiem która była kapitalna - ten wyraz twarzy - gdy się dowiedział o co chodziło z Kitty.
Trzecia - gdy zaczął opowiadać jakie dostawał imiona :p
Też w zasadzie uważam że powinno być więcej Jacka Placka. On jest tak naprawdę czarnym charakterem filmu a trochę zniknął pomiędzy taką ilością postaci.
12-01-2023, 01:35
Chrissie Watkins' arm
Liczba postów: 6,271
Liczba wątków: 74
Film roku, zdecydowanie.
I to jest prawdziwie piękna, wyciskająca łzy opowieść o życiu i tym co w nim najważniejsze a nie ta grafomańska historia o dwóch brodatych miłośnikach truskawek :)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
31-01-2023, 14:50
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-01-2023, 15:34 przez slepy51.)
Chrissie Watkins' arm
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
28-02-2023, 14:45
Stały bywalec
Liczba postów: 12,532
Liczba wątków: 29
(31-01-2023, 14:50)slepy51 napisał(a): I to jest prawdziwie piękna, wyciskająca łzy opowieść o życiu i tym co w nim najważniejsze a nie ta grafomańska historia o dwóch brodatych miłośnikach truskawek :)
Chodzi imciowi o The Last of Us :)?
28-02-2023, 14:50
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-02-2023, 15:03 przez OGPUEE.)
Chrissie Watkins' arm
Absolutnie :)
07-03-2023, 01:19
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-03-2023, 11:51 przez slepy51.)
Miszczu AVTAKa 2014/18/22
Liczba postów: 30,320
Liczba wątków: 67
Faktycznie sympatyczne, choć nie zesrałem się pod siebie. Jest jednak trochę łopaty w przekazie oraz trochę schematycznych rzeczy, które łatwo przewidzieć. Plus czułem odrobinę dyskomfortu w zmianie stylu animacji ze sceny na scenę, tak jakby całości nie mogli utrzymać w tej samej kresce. No i humor jednak nie testuje tak przepony jak swego czasu Shrek (jedynki Kota nie widziałem). Niemniej i tak dobra rzecz, na plus. Będę musiał obejrzeć jeszcze raz z oryginalnym dubbingiem, bo tam pewnie więcej smaczków. Polski nie był zły, chociaż denerwuje mnie już trochę ta nowomowa w bajkach, gdzie każdy bohater wysławia się w podobny sposób.
7/10
15-03-2023, 21:21
Stały bywalec
Liczba postów: 18,537
Liczba wątków: 148
"Kot w butach: Ostatnie życzenie" 6 kwietnia na Blu-ray ;)
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
19-03-2023, 14:30
PapaBoomer
Liczba postów: 12,983
Liczba wątków: 1
Jak lubię ten film tak ludzie mi go obrzydzili nazywaniem go najlepszą animacją ever made, tak jakby Kung Fu Panda 2 nie istniało.
19-03-2023, 16:00
Chrissie Watkins' arm
05-04-2023, 23:35
Stały bywalec
Liczba postów: 2,996
Liczba wątków: 0
(11-01-2023, 21:51)slepy51 napisał(a): Ogolnie Perro bardziej z ta swoja historia pasuje do jakiejs animacji dla starszego widza typu "The Plague Dogs", ale to tylko pokazuje odwage i dojrzalosc tworcow oraz ich chec opowiedzenia czegos wiecej niz tylko spoko kolorowej historyjki dla dzieci. Mogliby spokojnie przeciez napisac psiaka jako typowego comic-reliefa, ktorego co prawda role tutaj jak najbardziej spelnia (swoja droga swietne ma dialogi, nawet bluzgi wypikane sie znalazly), ale oni jeszcze dolozyli mu tragiczna backstory i te niuanse typu blizna na brzuchu, zeby to byla postac z krwi i kosci a nie tylko glupkowaty, robiacy zarty animek. Nie jest to tez podane prosto w ryj tylko z duzym wyczuciem tak, zeby bardziej uwazny widz sobie to wszystko wychwycil i mial te dodatkowe warstwy, na ktore dzieciaki ogladajace film pewnie nie zwroca nawet uwagi.
No właśnie, pieseł świetny i jako postać wielofunkcyjny, że tak to nazwę. Bo raz, że dostarcza dużo fajnego humoru, a dwa, że niesie ze sobą ten przekaz filmu. Jest tą przeciwwagą dla Jacka Placka, który ma wszystko (i zawsze miał wszystko podane na tacy), a jednak wciąż mu mało - tymczasem Perito miał ze wszystkich bohaterów najbardziej pechowe i przykre życie, a ma najwięcej optymizmu i jest tą jedyną postacią, która nie chce życzenia, bo uważa, że niczego mu nie brakuje. Cóż za szkoła filozofii życia. Zresztą świetne jest to, że przez caly film chodzi w ubranku zrobionym ze skarpety, do której go wsadzono, żeby go utopić - w ten sposób psiak staje się chodzącym symbolem tego, jak wiele zależy od nastawienia, i jak czasem najgorsze przykrości można przerobić na swój użytek.
27-04-2023, 13:58
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-04-2023, 13:59 przez al_jarid.)
Miss Avatara 2016
Liczba postów: 18,623
Liczba wątków: 5
Przeszliśmy się z córką do kina i to jest naprawdę dobra rzecz.
Przede wszystkim potrafili to zrobić z umiarem. Nie jest przeszarżowane, nie jest zbyt radośnie, zbyt mądrze, zbyt edukacyjnie. Fajnie to wszystko zagrało. Sceny w "azylu" dla kotów rewelacyjne, a piesek i ta jago historia to mistrzostwo świata.
Szkoda tylko, że to jednak film dla dzieci, bo z dziką rozkoszą obejrzałbym tę historię "full adult" :)
Najlepiej z minimalnymi dialogami.
Wilk to absolutny top "złoczyńców" w tego typu filmach.
Ogólnie mocne 8/10.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...
01-05-2023, 17:36
Movie Lover
Liczba postów: 7,227
Liczba wątków: 73
To jeszcze puszczają w kinach? Nice...
01-05-2023, 19:17
Stały bywalec
Liczba postów: 2,996
Też się zdziwiłem. Szedłem we wtorek z bratem na "Dungeons & Dragons", a tu się okazało, że "Kot" jeszcze leci, chociaż premiera była gdzieś chyba na początku stycznia. Więc na deser ten film też zaliczyliśmy, bo skoro na forum chwalą, to czemu nie. I choć nie spowodował u mnie opadu szczęki (może dlatego, że oglądałem zaraz po "D&D", który po prostu dostarczył mi więcej frajdy) to jak najbardziej fajnie się oglądało, zwłaszcza biorąc pod uwagę, że czasy są kiepskie dla kina - ostatnie wyczyny Disneya to wyglądają przy "Kocie" w ogóle biednie.
01-05-2023, 19:22
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-05-2023, 19:25 przez al_jarid.)
Miss Avatara 2016
Liczba postów: 18,623
Liczba wątków: 5
W stolicy to całkiem sporo tych seansów jest jak widziałem.
Warto pójść i dać zarobić, bo w zalewie tego plastikowego filmogówna w dzisiejszych czasach to naprawdę powiew świeżości.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...
01-05-2023, 19:40
Stały bywalec
Liczba postów: 12,532
Liczba wątków: 29
Mnie bawi :)
10-06-2023, 18:40
Chrissie Watkins' arm
Uwielbiam "The Last Wish" a tu pan ładnie tłumaczy, dlaczego :) Im więcej czasu mija od premiery tym bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że to zdecydowanie jeden z najlepszych filmów ostatnich lat.
Plus rzut okiem na komentarze pod filmikiem i człowiek jeszcze bardziej docenia tę produkcję:
@lordqwertythepyromancer345 napisał(a):Also, I love how INCREDIBLY subtle purrito's map is. Most people, including the entire cast of the movie, just see it as "Dog has everything and loves everyone so his map is easy"..........But when you look at the locations in contrast to his past.................It's some of the darkest and most depressing info you can ever find in this movie.
Pocket full of Posies is a song literally about the deaths of so many innocent people through disease.......And the river of relaxation + the field of quick and easy solutions are both just massive nods to the fact HIS OWN FAMILY TRIED TO MURDER HIM IN ONE OF THE MOST PAINFUL AND EXCRUTAITNG WAYS IMAGINEABLE.
This movie is so good it's not even funny
@maxhax367 napisał(a):Yeah. Perrito's map was way darker then the cats ones.
Pocket full of posies. Disease. Perrito was runt of the litter. The weakest one. Most likely to die to any disease. Probably biggest reason he was thrown away in the first place.
River of relaxation. River Styx. Death meaning no more struggle. Also Perrito being thrown into a river to drown.
Field of quick and easy solutions. Suicide. Just giving up on life. Something Perrito never did even after everything that happened to him.
Cats have regrets, lonelinesa. Everything Perrito has is connected to death.
I to są takie rzeczy, na które większość widzów nawet nie zwróci uwagi, których mogłoby tam nie być a film nadal byłby dobry. Jednak twórcy zadali sobie trud i dopracowali tę historię nawet w takich najdrobniejszych, niezauważalnych na pierwszy rzut oka szczegółach. I za to ogromny szacunek.
16-11-2023, 03:32
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-11-2023, 03:51 przez slepy51.)
Użytkownik
Liczba postów: 94
Pamiętam jak pisaliście o tym firmie bardzo pozytywnie, gdy był wyświetlany w kinach. Pojawił się teraz na ShyShowtime więc obejrzałem i mogę tylko się z Wami zgodzić. Świetny film! Historia z jednej strony poważna (zaskakująco dużo w niej poważnych elementów, co widać chociażby w poście wyżej), ale jednocześnie naprawdę zabawna i kilka razu mocno się zaśmiałem. Tempo filmu, wygląd, reżyseria poszczególnych scen i postacie, których wiele ma zarysowany głębszy portret i są jakieś, a nie tylko są nośnikiem żartów. Zaskakująco dobry film i mam nadzieję, że będzie powstawać więcej takich animacji. 9/10
16-11-2023, 15:12
Chrissie Watkins' arm
Oglądam sobie film z komentarzem audio twórców i zwrócili oni uwagę na kolejny fajny, niewidoczny na pierwszy rzut oka szczegół w scenie, gdy Goldi przegląda sobie księgę z bajkami:
19-11-2023, 18:09
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-11-2023, 18:11 przez slepy51.)
PapaBoomer
Liczba postów: 12,983
Liczba wątków: 1
To ja lubię (nawet bardzo), choć nie uważam to za najlepszy film animowany i widziałem ten myk już rok temu :P
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.
19-11-2023, 21:43
Movie Lover
Liczba postów: 7,227
Liczba wątków: 73
Mało brakowało, a Shrek zamiast ikoną dzieciństwa mego pokolenia stałby się ikoną koszmaru.
25-11-2023, 12:07
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-11-2023, 12:07 przez Kryst_007.)
|