21-01-2023, 00:37 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-01-2023, 17:15 przez Rozgdz.)
|
DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny)
|
|
Jak dla mnie w sumie najlepszy Lobo w polskich komiksach i animacjach jakiego kojarzę to był ten pierwszy występ w TM-Semicach gdy pojechał po Supsie jak po szmacie.. a to było zdecydowanie PG-13. Także spoko :p
Macie jakieś pomysły co będzie dalej? Jak dla mnie na razie strategia jest prosta - projekty na ten moment ryzykowne są "odwoływane" - czyli zawieszane - robiąc przy tym jak najwięcej szumu.
Czyli gdyby "Black Adam" zrobił kasę to sequel o postaci i produkcja o Supsie dostałyby od razu zielone światło. Ale wyszło jak wyszło. Wydaje mi się że czekają aż filmy zaczną robić kasę, kandydatami są tutaj przede wszystkim największe produkcje - "The Flash" i "Aquaman 2". Jeśli np "The Flash" zrobi kasę i okaże się że jest popyt na Keatona, jest duża szansa że jakoś magicznie objawi się "Batgirl" i ruszy "Batman przyszłości". Niedawne informacje o skasowaniu filmu o którym nikt nie wiedział ze powstaje (i który nie miał żadnego sensu) trudno traktować inaczej niż zwykłą reklamę. No i oczywiście sequel przygód Flasha. Itd. Wydaje mi się że - logiczne - na ten moment szanse mają postacie z filmów które nie przewalą pieniędzy. Natomiast np jeśli zarówno "The Flash" jak i "Aquaman 2" osiągną sukces - to w obydwu jest Ben Affleck :p Gdzieś tu pewnie spróbują wprowadzić mniejsze filmy o mniej znanych postaciach. Jeśli większe postacie są zbyt ryzykowne na własne filmy powinny pojawiać się jako cameo w innych produkcjach do momentu aż się impreza rozkręci - czyli nap Black Adam, Superman, Harley Quinn, Wonder Woman. Jak universum odbije się od dna i zacznie zarabiać wtedy będzie już inna historia, na razie spodziewam się bardzo bezpiecznego, logicznego i "osadzonego w finansach" prowadzenia co będzie oczywiście przysłaniane odpowiednią zasłoną marketingu - o wizjach, wypowiedziach Gunna, Snyderze i innych takich ^^ 22-01-2023, 16:38 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-01-2023, 16:43 przez Rozgdz.)
[twitter]https://twitter.com/GraceRandolph/status/1620283399121551360?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1620287687952568321%7Ctwgr%5Efe8545b4bf0e10d6f277169a10533772d80c1e3f%7Ctwcon%5Es2_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.redditmedia.com%2Fmediaembed%2F10pphob%3Fresponsive%3Dtrueis_nightmode%3Dtrue[/twitter]
31-01-2023, 11:19
Liczę na transSupermana
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 31-01-2023, 12:13
Poszło.
Superman: Legacy - 7/11/25 The Batman: Part II - 10/3/25 Supergirl: Woman of Tomorrow The Brave and the Bold - zadebiutuje nowy Batman w DCU Paradise Lost: Wonder Woman Booster Gold Creature Commandos Amanda Waller TV series Green Lanterns Swamp Thing The Authority Gunn nazywa nowego Flasha jednym z najlepszych filmów superhero ever, ponadto Miller, Levi, Momoa i chyba ten nowy Blue Beetle będą mogli wrócić w nadchodzących produkcjach https://www.hollywoodreporter.com/movies/movie-features/james-gunn-unveils-dc-slate-batman-superman-1235314176/ 31-01-2023, 19:02 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-01-2023, 19:24 przez RagnarMartens.)
Ciekawe ile z tych seriali to będą popierdułki pokroju tych Marvelowskich.
Jako suche zapowiedzi to oczywiście meh. Co by tam nie ogłosił, to byłoby meh, bo jedna rzecz zapowiedzieć, że np. powstanie takie filmowe Swamp Thing, a zupełnie co innego, gdyby od razu powiedzieli, że stanie za tym np. Del Toro lub Panos Cosmatos. Ciekaw ile ten plan się utrzyma. Do drugiego flopa? Dotrwa do kolejnej restrukturyzacji firmy? Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
31-01-2023, 19:22 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-01-2023, 19:24 przez zombie001.)
Jaram się trochę Batmanem, Superman: Legacy to wydaje się taki fanservice, gdzie Superman to będą takie ciepłe kluch, miodzio, cacy, tęcza i w ogóle jednorożce, by nie było ani trochę zadziora jak u Snydera, jak najbliżej filmów Donnera który wszyscy przecież bez przerwy oglądają bo się wcale nie zestarzały :)
Niektóre te serie to już takie typowe Gunnowe wyciąganie trzecioligowych bohaterów tylko po to by zrobić z nich klaunów wedle jego modły, tak było z GotG i TSS i Peacemakerem. 31-01-2023, 19:34 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-01-2023, 19:38 przez marsgrey21.)
Powinni pozostać przy jednym medium. Np. filmach. To rozdrobnienie materiału na kino i TV ora obecnie MCU. No chyba, że w tych serialach DC będzie jakkolwiek treść, która to pociągnie do przodu.
No i Gunn-scenarzysta bierze na siebie zdecydowanie za dużo roboty. Zwłaszcza, że akurat w pisaniu jest taki se. Wysłane przy użyciu Tapatalka
31-01-2023, 19:41 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-01-2023, 19:41 przez zombie001.)
On robi wszystko na jedno kopyto, skończy się jego geniusz tak jak u Whedona który swego czasu też był nieomylnym mistrzem, a to dzielenie universum na seriale i filmy... Sam nie wiem, to nie jest złe, o ile będą to robić z głową, a nie jak u Fajgiego, że po kilkanaście filmów i seriali o niskiej jakości.
Tyle, że kto kuźwa prosił o serial o Waller? No bądźmy poważni... Jestem w szoku, że nie zapowiedział filmu o Bat-Mite o którym dalej nie wiem nic poza tym, że to jakiś kreskówkowy Batman i oczywiście Gunn go uwielbia. 31-01-2023, 20:25 (31-01-2023, 20:25)marsgrey21 napisał(a): Tyle, że kto kuźwa prosił o serial o Waller? No bądźmy poważni... Jestem w szoku, że nie zapowiedział filmu o Bat-Mite o którym dalej nie wiem nic poza tym, że to jakiś kreskówkowy Batman i oczywiście Gunn go uwielbia. Marka "Suicide Squad" jest na razie martwa bo TSS konkretnie ją zaorał, trzeba więc jakoś kontynuować ten wątek, zwłaszcza że Waller jest ważną postacią. Część było w "Peacemakerze", część w "Black Adamie", itd. 31-01-2023, 21:09 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-01-2023, 21:09 przez Rozgdz.)
No i gdzie ten Lobo? Panie, idź pan w chu... z takimi planami.
Wygląda na to, że będę miał wyjebane na filmowe DC jeszcze dłuuuugo. Jeden plus, że wysrywy Reevesa nie będą się z niczym wiązały i można je spokojnie olać. O i Gadotkę jednak spuścili w kiblu. 01-02-2023, 00:17 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-02-2023, 00:37 przez Gieferg.)
tyle mi wystarczy aby nie tykać tego gówna
Cytat:Superman: Legacy jest zapowiedziany na 11 lipca 2025 roku. Henry Cavill nie powróci jako tytułowy bohater, a jego miejsce zajmie młodszy, jeszcze nieujawniony aktor. Film opowie o balansie między kryptońskim dziedzictwem człowieka ze stali, a ludzkim wychowaniem oraz o ucieleśnieniu prawdy, sprawiedliwości, amerykańskich wartości i dobroci na świecie, która według bohatera jest już staromodna. 01-02-2023, 00:22
Czemu przeczuwam, że znowu to Superman w sosie snyderowskim?
(31-01-2023, 19:02)RagnarMartens napisał(a): The Brave and the Bold - zadebiutuje nowy Batman w DCU ![]() Bez zdziwienia, nic co by mnie w jakimś stopniu zainteresowało (zresztą na ekranową superbohaterszczyznę od dawna mam wywalone i na razie przypominam sobie klasyki). I widzę, że mielą Authority, które było niejako gritty zgrywą Justice League (m.in. są oczywistee odpowiedniki Batka i Supka). Komiks raczej nie podbił mego serca, ale jakiś pomysł na siebie miał. Tu nie widzę tego. 01-02-2023, 00:34 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-02-2023, 00:35 przez OGPUEE.)
Ja to w sumie jestem ciekawy, czy oni tam utrzymają wszędzie PG-13, aby było to spójne i trafiało do szerokiego grona odbiorców, czy jednak to oleją i będą dopasowywać się do materiału źródłowego/twórców. Bo to też jest ważne.
Z filmów to jednym okiem będę spoglądał na Swamp Thing i tego DCUowego Batmana. Supermana też na razie nie skreślam. Po cichu liczę, że dadzą chociaż jakiegoś fajnego reżysera do tego pierwszego (niekoniecznie Del Toro, chociaż aż się o to prosi). Z Batmanem może skończyć się tak, że zrobi go... Affleck xD. Supermana pewnie ostatecznie i tak wyreżyseruje ten Gunn... Z seriali na pewno rzucę okiem na to dziwaczne Creature Commandos i oczywiście Latarników. Swoją drogą ciekawa sprawa. W tym materiale dali grafiki Latarników z... Green Lantern: Earth One. :O Czyżby to miała być dla nich inspiracja? Intrygujące. Czytałem dawno temu na laptopie i ta nowa interpretacja Hala Jordana nawet, nawet była. Podobno padło gdzieś tam info, że robią Latarników bez Berlantiniego. No i już jakaś mała, pozytywna rzecz. Btw. Ujawniono też nazwiska ludzi z "pokoju scenarzystów". Drew Goddard, Jeremy Slater, Christina Hodson, Christal Henry, Tom King (scenarzysta komiksowy). Obecność Hodson, która napisała skasowane "Batgirl" i flopa "Ptaki nocy" trochę dziwi, ale napisała też tego podobno rewelacyjnego "Flasha", więc może dlatego nadal trzyma się stołka. Goddard niby pisze scenariusz do niezapowiedzianego jeszcze filmu. Zapewne też go wyreżyseruje. Większość zapowiedzi to meh. Ale jak im się to nie rozjedzie jak 4 faza MCU to może coś tam z niektórych projektów będzie.
01-02-2023, 00:47 (31-01-2023, 19:02)RagnarMartens napisał(a): Supergirl: Woman of Tomorrow To kurvy niemyte. Ja pierdole. Setki razy od lat ludzie domagali się filmu z Cavillem "Man of Tomorrow". To dostaną feminowysrywa w zamian.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 01-02-2023, 00:54
Ta Supergirl to właśnie na podstawie komiksu Toma Kinga. Dość świeżego zresztą. Dobrze ocenianego... I kurczę, patrzę tak teraz na grafiki i to całkiem fajnie wygląda o.O
Teee, może też na to będę patrzył jednym okiem. Tak półotwartym. Wysłane przy użyciu Tapatalka
01-02-2023, 01:00
Ten Flash to podobno plusuje bardzo dobrze zrealizowanym i emocjonalnym finałem. Takim przemyślanym i dopracowanym. Przynajmniej tak wypada na tle współczesnych filmów superbohaterskich.
+ Miller naprawdę ma dawać z siebie wszystko w każdej roli, które tam gra. Ja się akurat tak dużo tego fanserwisu nie spodziewam. To nierealne w przypadku tego projektu dobić do tego co sprezentował trzeci Spider-Man. Wysłane przy użyciu Tapatalka
01-02-2023, 01:12 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 2 gości |
![[Obrazek: o2uHYpJ.gif]](http://i.imgur.com/o2uHYpJ.gif)