Captain Skullet
Liczba postów: 20,303
Liczba wątków: 128
Też pierwsze słyszę, a ostatnio właśnie jakiś hardkorowy komiksomaniak zrobił wielkie oczy, że jak to, nic mnie w tych planach Gunna, nie interesuje? NAWET Authority?
Wtedy zadałem sobie ten trud, wygooglowałem, sprawdziłem i tylko utwierdziłem się w przekonaniu, że mnie to nie interesuje.
Przy czym ja już mam wrażenie, że jestem jednak trochę "too old for this shit" i na żadnych kolejnych superhero, których wcześniej nie znałem (a zwłaszcza na kolejne ich drużyny), już nie mam najmniejszej ochoty. A że przy tym na nowe wersje starych bohaterów też już niezbyt czekam, to i siłą rzeczy cały plan Gunna to dla mnie kategoria - a weź pan spierdalaj z tym.
Co za dużo, to niezdrowo.
(z tym, że akurat Constantine to mnie już w ogóle nigdy nie obchodził i dalej nie obchodzi, a filmu z Keanu nie widziałem :P)
07-02-2023, 19:48
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-02-2023, 19:58 przez Gieferg.)
Stały bywalec
Liczba postów: 12,506
Liczba wątków: 29
(07-02-2023, 19:46)marsgrey21 napisał(a): ale robią jakieś dziadostwa które siwy bajerant wygrzebal gdzieś z szafy, bo kogo kuźwa obchodzi Authority? Ja nawet nie wiedziałem, że coś takiego istnieje.
Przypominam, że Strażnicy Galaktyki też byli praktycznie nierozpoznawalni.
I gdybyś faktycznie siedział w komiksowie, to wiedziałbyś, że Authority (i nawet polskie wydanie niedawno wyszło) ma rozpoznanie i w trakcie premiery było przełomem. M.in. pokazało, co by było gdyby Justice League nie trzymała się zasad Comics Code Authority i nie ograniczyła się do łapania superzłoczyńców w durnych kostiumach. I nieco nabija się z tropów superbohaterskich. Aha, plus jest tam para chodzących ze sobą gejów (co już można się domyśleć, czemu Authority będzie ekranizowane :)) będących jawną parodią Supermana i Batmana, co wtedy było nie do pomyślenia.
07-02-2023, 20:48
Captain Skullet
Liczba postów: 20,303
Liczba wątków: 128
Cytat:Aha, plus jest tam para chodzących ze sobą gejów
Jak tak dalej pójdzie, niedługo będę się bał otwierać lodówkę, bo kto wie, czy nie zastanę tam pary gejów...
Cytat:będących jawną parodią Supermana i Batmana
Też brzmi zajebiście ciekawie... z tym, że nie.
<flush sound>
next, please!
07-02-2023, 20:53
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-02-2023, 20:58 przez Gieferg.)
PapaBoomer
Liczba postów: 12,983
Liczba wątków: 1
(07-02-2023, 20:48)OGPUEE napisał(a): (07-02-2023, 19:46)marsgrey21 napisał(a): ale robią jakieś dziadostwa które siwy bajerant wygrzebal gdzieś z szafy, bo kogo kuźwa obchodzi Authority? Ja nawet nie wiedziałem, że coś takiego istnieje.
Przypominam, że Strażnicy Galaktyki też byli praktycznie nierozpoznawalni.
I gdybyś faktycznie siedział w komiksowie, to wiedziałbyś, że Authority (i nawet polskie wydanie niedawno wyszło) ma rozpoznanie i w trakcie premiery było przełomem. M.in. pokazało, co by było gdyby Justice League nie trzymała się zasad Comics Code Authority i nie ograniczyła się do łapania superzłoczyńców w durnych kostiumach. I nieco nabija się z tropów superbohaterskich. Aha, plus jest tam para chodzących ze sobą gejów (co już można się domyśleć, czemu Authority będzie ekranizowane :)) będących jawną parodią Supermana i Batmana, co wtedy było nie do pomyślenia.
Byli nierozpoznawalni, Gunn zrobił to co robi do tej pory, bierze koncept, zamienia wszystkie postacie w pajaców, dodaje niezręczne dialogi, żarciki, hity z lat 80, tańce i urocze komputerowe zwierzątka i gra muzyka. Nic nowego, z komiksem jego filmy mają mało wspólnego.
Lubię komiksy, co nie znaczy, że lubię wszystko i wszystko mnie interesuje, Authority nie znam i nie mam zamiaru poznawać, bo już wizualnie wyglądają nijako, ten koncept nie jest wyjątkowy, Watchmen już ten temat obrobiło i mam gdzieś detale, ogólny koncept jest identyczny, a Gunn adaptuje to tylko dlatego bo to jego nisza, bierze mało znaną historię i będzie mógł ją zmodyfikować pod swoją modłę, a przecież edgy satyry superhero są teraz/jeszcze/wciąż? modne.
07-02-2023, 21:46
Sympatyczny forumowicz :)
Liczba postów: 4,159
Liczba wątków: 6
(07-02-2023, 19:46)marsgrey21 napisał(a): ale robią jakieś dziadostwa które siwy bajerant wygrzebal gdzieś z szafy, bo kogo kuźwa obchodzi Authority? Ja nawet nie wiedziałem, że coś takiego istnieje.
Na razie to w ogóle niczego nie robią z wyjątkiem kontynuacji "Jokera". Nie mają pieniędzy.
07-02-2023, 22:35
Stały bywalec
Liczba postów: 5,902
Wstępny plan wygląda dziwacznie, ale przy obecnych klimatach i dość sporej (chociaż aktualnie nieco kulejącej) konkurencji, trzeba jakoś sobie radzić.
Przebić się do świadomości. Widać, że Gunn przynajmniej ogarnia teraźniejszość i zarzucił tutaj sporej wielkości sieci, które pasują do obecnych trendów.
Mamy coś dla feminazistek: Waller / Supergirl/ Paradise Lost
Mamy coś dla fanów popularnego The Boys: The Authority
Mamy coś dla LGBT+++++: The Authority / + jeżeli jeszcze nie jest, to pewnie i tak z niej zrobią homo - Supergirl,
Mamy coś dla kolorowych: Lanterns / Waller + pewnie część obsady tego Creature Commandos też będzie kolorowa,
Mamy w końcu coś dla fanów heheszkowego, nieco lżejszego, bliższego komiksom, uniwersum: Superman: Legacy / The Brave and the Bold / Booster Gold
Czy wyjdzie z tego chociaż jedna ciekawa rzecz, czy sama lewacka sieka, czas pokaże. Obecnie Gunn to dla mnie strasznie letni scenarzysta. Jeszcze muszę rzucić okiem na tego jego Peacemakera, ale jedyna rzecz z jego superbohaterskich wyczynów, która w pełni przypadła mi do gustu, to było pierwsze GotG. Czyli coś co bazowało na pomyśle kogoś innego, a on to tylko przerobił na komedię. Reszta to jedno wielkie meh. Nie kumam tych zachwytów fanbazy DC, że to właśnie on napisze tego Supermana :D. No ale takie mamy klimaty. Snyder = Be. Gunn Zbawca DCEU = Super. I nagle starszy od Supermana i bardziej doświadczony Batman już nikomu nie przeszkadza :>
No oby Gunnowi to nadzorowanie uniwersum lepiej wyszło, niż się na pierwszy rzut oka zapowiada.
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
07-02-2023, 22:38
Z kobiecych postaci DCEU to na ten moment Harley Quinn i Wonder Woman nie są w stanie uciągnąć filmu. Jeśli Supergirl/Sasha Calle nie zdobędzie widzów szturmem w "The Flash" to katastrofa jest niemal pewna.
Zresztą i to nie zapewnia sukcesu bo Harley podbiła widzów w SS a potem były "Birds"...
07-02-2023, 22:46
PapaBoomer
Gunn zrobi taki nostalgiczny remake Supermana Donnera, przynajmniej pod względem stylistycznym, tam nie będzie grama oryginalności, a ludzie będą się zachwycać, że Gunn rozumie postać... Że okazuje szacunek... Tak jakby sam nie zmieniał każdej możliwej komiksowej postaci pod swoje dyktando, tak, że nawet autor Mantis się oburzał w sieci po drugiej części Strażników.
07-02-2023, 22:48
To już było i nazywało się "Superman Returns".
Zatonęło.
07-02-2023, 22:55
Chrissie Watkins' arm
Liczba postów: 6,192
Liczba wątków: 71
https://www.ign.com/articles/constantine-2-warner-bros-confirms-keanu-reeves-sequel-is-still-happening
Cytat: Despite the big DC Studios reset from James Gunn and Peter Safran, Warner Bros. has confirmed that the Keanu Reeves-led Constantine 2 is still in the works.
I po co było brzydko różnych ludzi obrażać?:)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
08-02-2023, 03:34
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-02-2023, 03:35 przez slepy51.)
PapaBoomer
Stały bywalec
Liczba postów: 6,932
Liczba wątków: 2
(07-02-2023, 17:52)yacajackowski napisał(a): A to kurwajedna z niego...
A to nie kurwajedna z niego...
08-02-2023, 08:45
PapaBoomer
Tak czy inaczej, siwy bajerant mąci.
08-02-2023, 09:26
Oskarmeister
Liczba postów: 6,838
Liczba wątków: 18
"Człowieku ty oszukałeś 40 milionów ludzi"
08-02-2023, 09:41
Stały bywalec
Liczba postów: 13,324
Liczba wątków: 77
Dopóki nie zobaczę choćby trailera to uznaję, że Gunn ma rację.
Mają tam niezły burdel, już na wstępie brak spójności w komunikacji.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
08-02-2023, 09:42
Stały bywalec
Liczba postów: 5,902
Czemu w komunikacji? Przecież z anulowaniem filmu to jakiś gość z Twittera wyskoczył. Od WB nic oficjalnego nie wyszło.
Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
08-02-2023, 10:14
PapaBoomer
Już nie rozgrzeszajmy siwego, on ma swoje za uszami, jechał Leto po twitterze sugerując, że jest pedo, ale już Miller uprowadzający nieletnie mu nie przeszkadza i nazywa to "problemami", bo ma w tym korzyść, oni wszyscy tam są siebie warci...
Ja chcę tylko zobaczyć wreszcie Flasha i drugą część Konsantyna i dziękuje za resztę.
08-02-2023, 12:25
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-02-2023, 12:26 przez marsgrey21.)
Użytkownik
Liczba postów: 231
Affleck raczej nie wyreżyseruje niczego z nowego DCEU
16-03-2023, 16:29
Stały bywalec
Liczba postów: 10,412
Liczba wątków: 11
Wrzuciłem link do całego wywiadu z nim do tematu o Flashu, ale tutaj w sumie bardziej pasuje, bo trochę jest i o przyszłości DCUE właśnie, Snyderze, roli Batmana. Fajna rozmowa w sumie
https://www.hollywoodreporter.com/movies/movie-features/ben-affleck-air-production-company-grammys-memes-justice-league-1235353301/
.
16-03-2023, 16:33
PapaBoomer
Ten cytat brzmi tak jakby Gunn planował zamiast DCU zrobić Gunnverse gdzie wszystko jest podane w Gunnowym sosie.
16-03-2023, 17:09
|