DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny)
Też pierwsze słyszę, a ostatnio właśnie jakiś hardkorowy komiksomaniak zrobił wielkie oczy, że jak to, nic mnie w tych planach Gunna, nie interesuje? NAWET Authority?

Wtedy zadałem sobie ten trud, wygooglowałem, sprawdziłem i tylko utwierdziłem się w przekonaniu, że mnie to nie interesuje.
Przy czym ja już mam wrażenie, że jestem jednak trochę "too old for this shit" i na żadnych kolejnych superhero, których wcześniej nie znałem (a zwłaszcza na kolejne ich drużyny), już nie mam najmniejszej ochoty. A że przy tym na nowe wersje starych bohaterów też już niezbyt czekam, to i siłą rzeczy cały plan Gunna to dla mnie kategoria - a weź pan spierdalaj z tym.
Co za dużo, to niezdrowo.

(z tym, że akurat Constantine to mnie już w ogóle nigdy nie obchodził i dalej nie obchodzi, a filmu z Keanu nie widziałem :P)

Odpowiedz
(07-02-2023, 19:46)marsgrey21 napisał(a): ale robią jakieś dziadostwa które siwy bajerant wygrzebal gdzieś z szafy, bo kogo kuźwa obchodzi Authority? Ja nawet nie wiedziałem, że coś takiego istnieje.
Przypominam, że Strażnicy Galaktyki też byli praktycznie nierozpoznawalni.

I gdybyś faktycznie siedział w komiksowie, to wiedziałbyś, że Authority (i nawet polskie wydanie niedawno wyszło) ma rozpoznanie i w trakcie premiery było przełomem. M.in. pokazało, co by było gdyby Justice League nie trzymała się zasad Comics Code Authority i nie ograniczyła się do łapania superzłoczyńców w durnych kostiumach. I nieco nabija się z tropów superbohaterskich. Aha, plus jest tam para chodzących ze sobą gejów (co już można się domyśleć, czemu Authority będzie ekranizowane :)) będących jawną parodią Supermana i Batmana, co wtedy było nie do pomyślenia.

Odpowiedz
Cytat:Aha, plus jest tam para chodzących ze sobą gejów
Jak tak dalej pójdzie, niedługo będę się bał otwierać lodówkę, bo kto wie, czy nie zastanę tam pary gejów...

Cytat:będących jawną parodią Supermana i Batmana
Też brzmi zajebiście ciekawie... z tym, że nie.

<flush sound>

next, please!

Odpowiedz
(07-02-2023, 20:48)OGPUEE napisał(a):
(07-02-2023, 19:46)marsgrey21 napisał(a): ale robią jakieś dziadostwa które siwy bajerant wygrzebal gdzieś z szafy, bo kogo kuźwa obchodzi Authority? Ja nawet nie wiedziałem, że coś takiego istnieje.
Przypominam, że Strażnicy Galaktyki też byli praktycznie nierozpoznawalni.

I gdybyś faktycznie siedział w komiksowie, to wiedziałbyś, że Authority (i nawet polskie wydanie niedawno wyszło) ma rozpoznanie i w trakcie premiery było przełomem. M.in. pokazało, co by było gdyby Justice League nie trzymała się zasad Comics Code Authority i nie ograniczyła się do łapania superzłoczyńców w durnych kostiumach. I nieco nabija się z tropów superbohaterskich. Aha, plus jest tam para chodzących ze sobą gejów (co już można się domyśleć, czemu Authority będzie ekranizowane :)) będących jawną parodią Supermana i Batmana, co wtedy było nie do pomyślenia.

Byli nierozpoznawalni, Gunn zrobił to co robi do tej pory, bierze koncept, zamienia wszystkie postacie w pajaców, dodaje niezręczne dialogi, żarciki, hity z lat 80, tańce i urocze komputerowe zwierzątka i gra muzyka. Nic nowego, z komiksem jego filmy mają mało wspólnego. 

Lubię komiksy, co nie znaczy, że lubię wszystko i wszystko mnie interesuje, Authority nie znam i nie mam zamiaru poznawać, bo już wizualnie wyglądają nijako, ten koncept nie jest wyjątkowy, Watchmen już ten temat obrobiło i mam gdzieś detale, ogólny koncept jest identyczny, a Gunn adaptuje to tylko dlatego bo to jego nisza, bierze mało znaną historię i będzie mógł ją zmodyfikować pod swoją modłę, a przecież edgy satyry superhero są teraz/jeszcze/wciąż? modne.

Odpowiedz

Na razie to w ogóle niczego nie robią z wyjątkiem kontynuacji "Jokera". Nie mają pieniędzy.

Odpowiedz
Wstępny plan wygląda dziwacznie, ale przy obecnych klimatach i dość sporej (chociaż aktualnie nieco kulejącej) konkurencji, trzeba jakoś sobie radzić.
Przebić się do świadomości. Widać, że Gunn przynajmniej  ogarnia teraźniejszość i zarzucił tutaj sporej wielkości sieci, które pasują do obecnych trendów. 

Mamy coś dla feminazistek: Waller / Supergirl/ Paradise Lost
Mamy coś dla fanów popularnego The Boys: The Authority
Mamy coś dla LGBT+++++: The Authority / + jeżeli jeszcze nie jest, to pewnie i tak z niej zrobią homo - Supergirl,
Mamy coś dla kolorowych: Lanterns / Waller + pewnie część obsady tego Creature Commandos też będzie kolorowa, 
Mamy w końcu coś dla fanów heheszkowego, nieco lżejszego, bliższego komiksom, uniwersum: Superman: Legacy / The Brave and the Bold / Booster Gold

Czy wyjdzie z tego chociaż jedna ciekawa rzecz, czy sama lewacka sieka, czas pokaże. Obecnie Gunn to dla mnie strasznie letni  scenarzysta. Jeszcze muszę rzucić okiem na tego jego Peacemakera, ale jedyna rzecz z jego superbohaterskich wyczynów, która w pełni przypadła mi do gustu, to było pierwsze GotG. Czyli coś co bazowało na pomyśle kogoś innego, a on to tylko przerobił na komedię. Reszta to jedno wielkie meh. Nie kumam tych zachwytów fanbazy DC, że to właśnie on napisze tego Supermana :D. No ale takie mamy klimaty. Snyder = Be. Gunn Zbawca DCEU = Super. I nagle starszy od Supermana i bardziej doświadczony Batman już  nikomu nie przeszkadza :>

No oby Gunnowi to nadzorowanie uniwersum lepiej wyszło, niż się na pierwszy rzut oka zapowiada. 
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Z kobiecych postaci DCEU to na ten moment Harley Quinn i Wonder Woman nie są w stanie uciągnąć filmu. Jeśli Supergirl/Sasha Calle nie zdobędzie widzów szturmem w "The Flash" to katastrofa jest niemal pewna.

Zresztą i to nie zapewnia sukcesu bo Harley podbiła widzów w SS a potem były "Birds"...

Odpowiedz
Gunn zrobi taki nostalgiczny remake Supermana Donnera, przynajmniej pod względem stylistycznym, tam nie będzie grama oryginalności, a ludzie będą się zachwycać, że Gunn rozumie postać... Że okazuje szacunek... Tak jakby sam nie zmieniał każdej możliwej komiksowej postaci pod swoje dyktando, tak, że nawet autor Mantis się oburzał w sieci po drugiej części Strażników.

Odpowiedz
To już było i nazywało się "Superman Returns".

Zatonęło.

Odpowiedz
https://www.ign.com/articles/constantine-2-warner-bros-confirms-keanu-reeves-sequel-is-still-happening

Cytat: Despite the big DC Studios reset from James Gunn and Peter Safran, Warner Bros. has confirmed that the Keanu Reeves-led Constantine 2 is still in the works.

I po co było brzydko różnych ludzi obrażać?:)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
[Obrazek: fdb8999d0e792c17532fff9ac4425041.gif]

Odpowiedz
(07-02-2023, 17:52)yacajackowski napisał(a): A to kurwajedna z niego...

A to nie kurwajedna z niego...

Odpowiedz
Tak czy inaczej, siwy bajerant mąci.

Odpowiedz
"Człowieku ty oszukałeś 40 milionów ludzi"
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Dopóki nie zobaczę choćby trailera to uznaję, że Gunn ma rację.

Mają tam niezły burdel, już na wstępie brak spójności w komunikacji. 
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Czemu w komunikacji? Przecież z anulowaniem filmu to jakiś gość z Twittera wyskoczył. Od WB nic oficjalnego nie wyszło.

Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Już nie rozgrzeszajmy siwego, on ma swoje za uszami, jechał Leto po twitterze sugerując, że jest pedo, ale już Miller uprowadzający nieletnie mu nie przeszkadza i nazywa to "problemami", bo ma w tym korzyść, oni wszyscy tam są siebie warci...

Ja chcę tylko zobaczyć wreszcie Flasha i drugą część Konsantyna i dziękuje za resztę.

Odpowiedz
Affleck raczej nie wyreżyseruje niczego z nowego DCEU

Odpowiedz
Wrzuciłem link do całego wywiadu z nim do tematu o Flashu, ale tutaj w sumie bardziej pasuje, bo trochę jest i o przyszłości DCUE właśnie, Snyderze, roli Batmana. Fajna rozmowa w sumie

https://www.hollywoodreporter.com/movies/movie-features/ben-affleck-air-production-company-grammys-memes-justice-league-1235353301/
.

Odpowiedz
Ten cytat brzmi tak jakby Gunn planował zamiast DCU zrobić Gunnverse gdzie wszystko jest podane w Gunnowym sosie.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości