Taniuchne DVD/Blu-ray - gdzie i za ile
Jak się już ktoś zdecyduje na zakup i weźmie 2 filmy to niech się upomina u kasjera o plakat. Teraz są "Śniadanie u Tiffaniego" i " Butch Cassidy i Sundance Kid" do wyboru.
Zdałem sobie sprawę, czym jest szaleństwo. To wiara w swoją własną, jedyną rzeczywistość i zachowywanie się tak jakby nie było żadnej innej.

Odpowiedz
a orientuje się ktoś może czy Dr Strangelove z tej kolekcji empiku jest dwupłytowy?
Bo na opakowaniu nie jest nic napisane ze zawiera dwie plytki, ale kiedyś chodziła taka wersja z ukrytą dodatkową płytką :)
żaden Meksyk nie jest ostateczny

Odpowiedz
wszystko piknie, tylko czemu znowu to wygląda jak największa tandeta (vide kolekcja oscarowa)?
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Kilka słów o tej kolekcji Empiku i Imperiala (na przykładzie jednego filmu):

1. Moje "Dziesięcioro przykazań" to najnormalniejsze wydanie. Jako dodatki dali tylko kinowe tralery. Z resztą filmów chyba jest tak samo (w sensie, że są to normalne imperialowskie edycje, nie żadne nowości).
2. Napis "6 dekad historii kina" (czy jaki tam jest) nie jest na okładce. Pudełko jest włożone do plastikowego czegoś na którym jest nadruk z tym napisem.
3. Filmy lepiej zamawiać w internecie, bo w Empikach na pólkach kosztują 30 zł.
4. Wydanie mojego filmu jest całkiem fajne: 2 płytki, dźwięk 5.1. O jakości obrazu napiszę, jak obejrzę film :)

Nie wiem, co jeszcze można powiedzieć, więc pytajcie.

Odpowiedz
zaraz, zaraz - w dodatkach tylko trailery, a płyty 2?

Odpowiedz
Film trwa prawie 4 godziny, więc najprawdopodobniej obie płyty zajmuje film (jak w Liście Schindlera)

Odpowiedz
szpaclaf napisał(a):a orientuje się ktoś może czy Dr Strangelove z tej kolekcji empiku jest dwupłytowy?
Bo na opakowaniu nie jest nic napisane ze zawiera dwie plytki, ale kiedyś chodziła taka wersja z ukrytą dodatkową płytką :)

Sprawdziłem, Dr Strangelove jest 2płytowy:

[Obrazek: zdjcie0012gk2.th.jpg]
Zdałem sobie sprawę, czym jest szaleństwo. To wiara w swoją własną, jedyną rzeczywistość i zachowywanie się tak jakby nie było żadnej innej.

Odpowiedz
Nie mam jak zobaczyć tego na półce, więc zapytam jakie jest wydanie Pewnego razu na dzikim zachodzie? Dwupłytówka?

Tak w ogóle to fajna ta kolekcja, już zacieram rączki na lata 70.

Odpowiedz
tak, Pewnego Razu Na Dzikim Zachodzie to wydanie dwupłytowe
are you watching closely?

Odpowiedz
Możecie polecić jakiegoś sprzedawcę na Allegro z tanimi wydaniami specjalnymi (2DVD) lub ewentualnie sklep internetowy?

Odpowiedz
Hellboy Blu-ray wydanie All regions z polskimi napisami jest dostępny na Amazon.com za $14,95 + $3,99 przesyłka.
Warto!. Tym bardziej że wersja z UK nie ma polskich napisów.

pozdrawiam
Krzysiek

Odpowiedz
Batman poczatek (2DVD), Superman powrót (2DVD), King Kong 2005 (2DVD) - wszystko po 19,90 we wroclawskich Saturnach.
V jak Vendetta (2DVD) za 24 w tym samym sklepie.

pozdr
P.H.O.N.I.K.: Positronic Humanoid Optimized for Nocturnal Infiltration and Killing

Odpowiedz
Media Markt Rybnik:

Labirynt Fauna - 19,90
Zabójcza Broń 1-4 (wydanie zbiorcze) - 64,90
dla fanów Halle Berry - Catwoman 2DVD - 16,90

pozdr.
Krzysiek

Odpowiedz
Z tego co wiem Kobiety Kot nie wydano w Polsce w edycji 2DVD

Za to w Katowickim Media wyczaiłem fajną, 3-płytową edycję "Raya" na DVD za 19,99 zł.

Odpowiedz
To był u nas 3-płytowy "Ray"? Nie pomyliło ci się czasem ze "Spacerem po linie"?

Odpowiedz
Ta edycja "Raya" to 2 Dvd + cd zawierające muzykę z filmu, wszystko w wydane w podobnym amarayu jak 3-płytowe wydanie Sin City.

Odpowiedz
Wojzu napisał(a):Z tego co wiem Kobiety Kot nie wydano w Polsce w edycji 2DVD

Biję się w pierś. Nie wiem jakim cudem przeczytałem na srebrnym pasku u góry okładki Edycja dwupłytowa skoro pisze "Edycja Widescreen"

Pozdrawiam
Krzysiek

Odpowiedz
szukam Batmana 2dvd w cenie znośnej (tj nie więcej jak 50 zł) - tak wiem, że na chwilę obecną jest to rarytas (obecne na allegro wydania mają jednak znacznie przesadzone ceny), ale pozostałe części jeszcze da się znaleźć, więc jakby ktoś gdzieś widział to uprzejmie proszę o cynk ;)

Odpowiedz
Jeszcze ze dwa miesiące temu Batman i Batman Returns były na Punkt44.pl za 29.99 z wliczonymi kosztami wysyłki, ale teraz już widzę nakład wyczerpany... Pozostaje chyba allegro i może jakieś resztki w empikach ;)

Odpowiedz
Można jeszcze znaleźć poszczególne egzemplarze w Gdańskim Media i Saturnie za 39.99 od sztuki.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon