16-03-2023, 17:46
|
DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny)
|
|
W sumie to jego wypowiedź brzmi tak, jakby nie chciał kręcić niczego ze wspólnego uniwersum, ale nie zamknął tym komentarzem drogi do potencjalnego Elseworlda w stylu Jokera.
Przypomnę tylko, że wieki temu miał adaptację tego "Śpiocha" od Brubakera produkować. Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
16-03-2023, 20:04
2 miesiące temu Gunn inaczej śpiewał, komu wierzyć?
Cytat:"We're working with Ben Affleck, who really wants to be... has been a part of our architectural team trying to bring things together," Gunn explained, "and he really wants to direct one of our projects, and we're excited for him doing that." 16-03-2023, 22:00
A, właśnie gdzieś trafiłem na newsa z cytatem Afflecka i tak się bardziej wczytałem. Jeśli dobrze to rozumiem to on po prostu stwierdził że nie chce robić filmu w stylu narzuconym przez kierownictwo.
Czyli inaczej mówiąc - gdyby dostał wolną rękę.. jak np daleko nie szukając Patty Jenkins w WW84... To nie ma nic przeciwko. Np, bo ja wiem... "The Brave and the Bold" ? ;) 16-03-2023, 23:52 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-03-2023, 23:54 przez Rozgdz.)
Ale tak w sumie to po co mu to? Chciał pograć Batmana i pograł. Miał zajawkę na zrobienie filmu, ale odbił się od tego produkcyjnego bagna i raczej nie będzie walczył o udział w tym za mocno, bo ma co robić. To ceniony filmowiec z niezłą pozycją w branży, z nagrodami i sporą ambicją. W tym wywiadzie fajnie widać z jaką pasją podchodzi do kina. Aż żal go marnować na jakieś DC czy inne Marvele. Otrzepał się z tego Batmana i już zrobił ciekawie zapowiadający się film kolejny. Wszystkim na dobre wyjdzie ten rozwód.
.
17-03-2023, 00:03
Wiesz w czym był niesamowity Affleck jako Batman? W grze w masce. To nie jest proste, każdy wcześniejszy odtwórca miał z tym pewne problemy. Są oczy, głos i kawałek twarzy. I trzeba przekazywać emocje. W BvS (gdzie w pewnym momencie miał zbroję "bez oczu") wymyślił np dyszenie. Niby nic ale dodawało emocji scenom. W JL grał już w masce zupełnie swobodnie, jakby była częścią jego twarzy. Żaden z wcześniejszych Batmanów pod tym względem nie był nawet blisko.
Aby osiągnąć taki efekt musiał spędzić na ćwiczeniu tego naprawdę ogrom czasu i włożyć w to mnóstwo wysiłku. Myślę że to jest odpowiedź na to pytanie ;) 17-03-2023, 00:10 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-03-2023, 00:14 przez Rozgdz.) (17-03-2023, 00:03)srebrnik napisał(a): Ale tak w sumie to po co mu to? (17-03-2023, 00:10)Rozgdz napisał(a): był niesamowity (...) W grze w masce. Wiem, że trochę zeedytowałem, ale musiałem. Po prostu musiałem. Wchodzimy na wyższy poziom percepcji. Wysłane przy użyciu Tapatalka
17-03-2023, 00:22
No, czy to Keaton, czy Kilmer, czy Bale czy Affleck - jak nosili maski to też grali a nie tylko stali jak kołki. Naprawdę, słowo harcerza :)
17-03-2023, 00:31 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-03-2023, 00:33 przez Rozgdz.) (16-03-2023, 17:09)marsgrey21 napisał(a): Ten cytat brzmi tak jakby Gunn planował zamiast DCU zrobić Gunnverse gdzie wszystko jest podane w Gunnowym sosie. Gunn mówił, że chce w DCU prawdziwej różnorodności gatunkowej, a nie pozorowanej, wprost szpilki w MCU nie wbił, ale każdy wie o co chodziło. I to widać po zapowiedziach. Z jednej strony Superman, z drugiej Authority, a Waller na pewno będzie miała znamiona politycznego thrillera, bo to taka postać, że ciężko cokolwiek innego z nią opowiedzieć.
Właśnie to, że mówię głupstwa, czyni mnie człowiekiem
17-03-2023, 12:07
Historia matki która do tej pory poświęciła życie karierze i obowiązkom - próbującej na nowo, po poważnym kryzysie porozumieć się z córką ?
17-03-2023, 22:03 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-03-2023, 22:04 przez Rozgdz.)
https://m.youtube.com/watch?v=MC6Ae6Le4tQ&feature=youtu.be
Ta scena jest zabawniejsza niż 90% żartów w Shazamie i Josstice League. Batman mówi tu żart który do niego pasuje. Tak, Batman zażartował, i zrobił to ze smakiem i wpasowaniem w te wersję postaci, a nawet do komiksowego by pasowało. I nie trzeba było robić z Afflecka parodii jak u Whedona.
18-03-2023, 11:23 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-03-2023, 11:32 przez Ted.)
Cholera wie o co chodzi.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 18-03-2023, 14:24
Pewnie minimaraton filmów Snydera w tym kinie co go kupił/otworzył Kevin Smith. Było info o tym w tamtym roku, że takie coś planują.
Snyder mógłby sobie co prawda dać siana, ale może w końcu ogłosi definitywnie na tych spotkaniach, że "This is The End". Wysłane przy użyciu Tapatalka
18-03-2023, 14:31
Pewnie ten minimaraton. W każdym razie o promocję "The Flash" w jakiś sposób. Snyder, ten wywiad Afflecka, Tom Cruise oglądał - pompują film na maxa.
18-03-2023, 14:44 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-03-2023, 14:45 przez Rozgdz.)
Nawet jeśli Snyder by coś takiego ogłosił, jego psycho fani dalej by ciągnęli temat i proponowali reżyserów zastępczych. Nie wiem, może Davida Ayera. Nie przewidzisz działań osób zaburzonych psychicznie.
18-03-2023, 16:00
Żeby wspomóc promocję filmu nie musi tego robić wprost. "The Flash" jest czymś w rodzaju wariacji treści MoS, więc z jednej strony trailer woła "ej, przypomnij sobie wcześniej MoS albo obejrzyj pierwszy raz jak nie widziałeś" - z drugiej strony jak Snyder zacznie machać sztandarem Snyderverse i przypominać Batflecka i Cavilla - będzie napędzał tym samym film u swoich fanów. Całkiem niegłupie ;)
18-03-2023, 16:13 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-03-2023, 16:14 przez Rozgdz.)
IMO Snyder sobie sprytnie promuje Rebel Moon i nic ponad to.
18-03-2023, 20:33
W momencie gdy zaczyna się coraz więcej mówić o DC, nadchodzi bardzo ważny i promowany film i nagle uaktywnia się również na różnych portalach Zack Snyder - budzi to moją dużą podejrzliwość :p
Btw, Batman w JL był parodią ? :p Akurat od Ciebie takiego stwierdzenia się nie spodziewałem, jeśli pijesz do pewnej sceny :p 18-03-2023, 20:38 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-03-2023, 20:38 przez Rozgdz.)
W JL Whedona, dlaczego dziwi cię moja opinia? Wayne został tam uśmieszniony bez ładu i składu, rzucał teksty jakby był Flashem, w dodatku Ben przynajmniej wtedy nie miał timingu komediowego. Batman żartował w Snyder Cut i Snyder to pokazał ze smakiem.
18-03-2023, 20:47 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |