DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny)
A Gunn jest w stanie zrobić cokolwiek innego?

Odpowiedz
W sumie to jego wypowiedź brzmi tak, jakby nie chciał kręcić niczego ze wspólnego uniwersum, ale nie zamknął tym komentarzem drogi do potencjalnego Elseworlda w stylu Jokera.

Przypomnę tylko, że wieki temu miał adaptację tego "Śpiocha" od Brubakera produkować.

Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
2 miesiące temu Gunn inaczej śpiewał, komu wierzyć?

Cytat:"We're working with Ben Affleck, who really wants to be... has been a part of our architectural team trying to bring things together," Gunn explained, "and he really wants to direct one of our projects, and we're excited for him doing that."

Odpowiedz
Ciekawsze jest przecież co Ben powie po tym jak wyjdzie "The Flash" :)

Odpowiedz
A, właśnie gdzieś trafiłem na newsa z cytatem Afflecka i tak się bardziej wczytałem. Jeśli dobrze to rozumiem to on po prostu stwierdził że nie chce robić filmu w stylu narzuconym przez kierownictwo.

Czyli inaczej mówiąc - gdyby dostał wolną rękę.. jak np daleko nie szukając Patty Jenkins w WW84... To nie ma nic przeciwko.

Np, bo ja wiem... "The Brave and the Bold" ? ;)

Odpowiedz
Ale tak w sumie to po co mu to? Chciał pograć Batmana i pograł. Miał zajawkę na zrobienie filmu, ale odbił się od tego produkcyjnego bagna i raczej nie będzie walczył o udział w tym za mocno, bo ma co robić. To ceniony filmowiec z niezłą pozycją w branży, z nagrodami i sporą ambicją. W tym wywiadzie fajnie widać z jaką pasją podchodzi do kina. Aż żal go marnować na jakieś DC czy inne Marvele. Otrzepał się z tego Batmana i już zrobił ciekawie zapowiadający się film kolejny. Wszystkim na dobre wyjdzie ten rozwód.
.

Odpowiedz
Wiesz w czym był niesamowity Affleck jako Batman? W grze w masce. To nie jest proste, każdy wcześniejszy odtwórca miał z tym pewne problemy. Są oczy, głos i kawałek twarzy. I trzeba przekazywać emocje. W BvS (gdzie w pewnym momencie miał zbroję "bez oczu") wymyślił np dyszenie. Niby nic ale dodawało emocji scenom. W JL grał już w masce zupełnie swobodnie, jakby była częścią jego twarzy. Żaden z wcześniejszych Batmanów pod tym względem nie był nawet blisko.

Aby osiągnąć taki efekt musiał spędzić na ćwiczeniu tego naprawdę ogrom czasu i włożyć w to mnóstwo wysiłku.

Myślę że to jest odpowiedź na to pytanie ;)

Odpowiedz
(17-03-2023, 00:03)srebrnik napisał(a): Ale tak w sumie to po co mu to?

(17-03-2023, 00:10)Rozgdz napisał(a): był niesamowity (...) W grze w masce.

Wiem, że trochę zeedytowałem, ale musiałem. Po prostu musiałem. Wchodzimy na wyższy poziom percepcji.

Odpowiedz
No, czy to Keaton, czy Kilmer, czy Bale czy Affleck - jak nosili maski to też grali a nie tylko stali jak kołki. Naprawdę, słowo harcerza :)

Odpowiedz
(16-03-2023, 17:09)marsgrey21 napisał(a): Ten cytat brzmi tak jakby Gunn planował zamiast DCU zrobić Gunnverse gdzie wszystko jest podane w Gunnowym sosie.

Gunn mówił, że chce w DCU prawdziwej różnorodności gatunkowej, a nie pozorowanej, wprost szpilki w MCU nie wbił, ale każdy wie o co chodziło. I to widać po zapowiedziach. Z jednej strony Superman, z drugiej Authority, a Waller na pewno będzie miała znamiona politycznego thrillera, bo to taka postać, że ciężko cokolwiek innego z nią opowiedzieć.
Właśnie to, że mówię głupstwa, czyni mnie człowiekiem

Odpowiedz
Historia matki która do tej pory poświęciła życie karierze i obowiązkom - próbującej na nowo, po poważnym kryzysie porozumieć się z córką ?

Odpowiedz
https://m.youtube.com/watch?v=MC6Ae6Le4tQ&feature=youtu.be

Ta scena jest zabawniejsza niż 90% żartów w Shazamie i Josstice League. Batman mówi tu żart który do niego pasuje. Tak, Batman zażartował, i zrobił to ze smakiem i wpasowaniem w te wersję postaci, a nawet do komiksowego by pasowało. I nie trzeba było robić z Afflecka parodii jak u Whedona.

Odpowiedz
Cholera wie o co chodzi.

welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Pewnie minimaraton filmów Snydera w tym kinie co go kupił/otworzył Kevin Smith. Było info o tym w tamtym roku, że takie coś planują.

Snyder mógłby sobie co prawda dać siana, ale może w końcu ogłosi definitywnie na tych spotkaniach, że "This is The End".

Odpowiedz
Pewnie ten minimaraton. W każdym razie o promocję "The Flash" w jakiś sposób. Snyder, ten wywiad Afflecka, Tom Cruise oglądał - pompują film na maxa.

Odpowiedz
Nawet jeśli Snyder by coś takiego ogłosił, jego psycho fani dalej by ciągnęli temat i proponowali reżyserów zastępczych. Nie wiem, może Davida Ayera. Nie przewidzisz działań osób zaburzonych psychicznie.

Odpowiedz
Żeby wspomóc promocję filmu nie musi tego robić wprost. "The Flash" jest czymś w rodzaju wariacji treści MoS, więc z jednej strony trailer woła "ej, przypomnij sobie wcześniej MoS albo obejrzyj pierwszy raz jak nie widziałeś" - z drugiej strony jak Snyder zacznie machać sztandarem Snyderverse i przypominać Batflecka i Cavilla - będzie napędzał tym samym film u swoich fanów. Całkiem niegłupie ;)

Odpowiedz
IMO Snyder sobie sprytnie promuje Rebel Moon i nic ponad to.

Odpowiedz
W momencie gdy zaczyna się coraz więcej mówić o DC, nadchodzi bardzo ważny i promowany film i nagle uaktywnia się również na różnych portalach Zack Snyder - budzi to moją dużą podejrzliwość :p

Btw, Batman w JL był parodią ? :p Akurat od Ciebie takiego stwierdzenia się nie spodziewałem, jeśli pijesz do pewnej sceny :p

Odpowiedz
W JL Whedona, dlaczego dziwi cię moja opinia? Wayne został tam uśmieszniony bez ładu i składu, rzucał teksty jakby był Flashem, w dodatku Ben przynajmniej wtedy nie miał timingu komediowego. Batman żartował w Snyder Cut i Snyder to pokazał ze smakiem.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości