DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny)
Wiadomo kogo gra Grillo, jak i paru innych aktorów

https://naekranie.pl/aktualnosci/dcu-serial-creatures-commandos-obsada-aktor-stranger-things-1681320541

David Harbour? Nieźle.

Odpowiedz
Najnowsze ploty mówią, że:
- Muschietti wyreżyseruje nowiutkiego Batmana w DCU,

- Vaughn stanie za kamerą Authority. Naprawdę mega sztampa, ale szczerze mówiąc - choć znam tę grupę tylko z opisów - perfekcyjny angaż. Jeżeli prawdziwy.

Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Jakiego "Batmana"? Będą robili nowego "Batmana" z nowym aktorem?
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
A ten znowu się ocknął po dwóch miesiącach i nie wie co się dzieje.
Wake the fuck up!

Odpowiedz
The Brave and the Bold z Batmanem i Robinem.

[Obrazek: 960x0.jpg?format=jpg&width=960]

Odpowiedz
Niech spierdalają. Serio, to już nie jest normalne. Czterech Batmanòw w 1 czasie.

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Weź idź stąd Shamar, siedzisz kilka miesięcy z nami w tym wątku i nie wiesz co się wokół Ciebie dzieje. Muschetti jeśli pogłoski o dobrym poziomie Flasha są prawdziwe, wydaje się bezpiecznym sposobem na wprowadzenie nowego Batmana i Robina.
Właśnie to, że mówię głupstwa, czyni mnie człowiekiem

Odpowiedz
Wincyj Batmanów! Wincyj! Tak żeby można było zrobić "Batman: Into the BatVerse".

Odpowiedz
Kolejny mędrzec przyszedł. To nie wina WB i DC że ogół czytelnictwa i kinomanów tak sobie ukochał Batmana i jak kupują po 10 serio z nim zamiast dać szansę podobnym, tak samo fajnym mniej znanym - jak Nightwing, Red Hood, Green Arrow, Question, będą do skutku zdzierać tego Batmana. Mam pomysł! Warner Bros Discovery od dziś zrezygnuje z pompowania Batmana - w imię wartości różnorodności na rynku, odrzuci bezpieczny zarobek. Skoro jak wiem z tego forum kręcą dziś filmy tylko dla idei poprawności politycznej, nie dla zarobku, to zrobią też to o czym pisze.

Odpowiedz
(13-04-2023, 11:02)shamar napisał(a): Niech spierdalają. Serio, to już nie jest normalne. Czterech Batmanòw w 1 czasie.

Może tylko dwóch ;)

(13-04-2023, 12:45)Ted napisał(a): Muschetti jeśli pogłoski o dobrym poziomie Flasha są prawdziwe, wydaje się bezpiecznym sposobem na wprowadzenie nowego Batmana i Robina.

Muschetti prawdopodobnie nie robił tego filmu sam, tylko ze wsparciem całego DCEU Team.

Odpowiedz
Każdy reżyser robi film z mniejszym lub większym wsparciem procentów, wytwórni. Zresztą miałem Ci nie odpisywać na te aspergerowe wystrzały. Zapisz się na terapię i wrzuć zdjęcie kwitu od lekarza to dam ci szansę.

Odpowiedz
Nie tylko wytwórni i procentów ^^ (producentów pewnie ? :). Tam pewnie sporo konsultował z innymi "znaczniejszymi" reżyserami z grupy - Gunnem, Wanem, Snyderem, Jenkins, kto tam jeszcze jest.

Odpowiedz
Procenty też pasują.

Odpowiedz
(13-04-2023, 12:45)Ted napisał(a): Weź idź stąd Shamar, siedzisz kilka miesięcy z nami w tym wątku i nie wiesz co się wokół Ciebie dzieje.

Umknął mi 1 Batman z 4. How dare I?

Czyli banda debili ma tam na wyciągnięcie ręki Keatona do "Beyond" ale robi kolejny film z nowym Batmanem. Jednocześnie kręcąc kolejnego z Pattisonem. Mają nawet Afflecka na upartego. Ciężko nie mieć wyjebane na ten burdel.

PS: Jeszcze niech wsadzą do "Flasha" Bale'a.

Odpowiedz
Nawet jeśli chcą to nie mogą uruchomić teraz "Beyond". Nostalgia do starej kreskówki to za mało, klimat cyberpunka takoż. Sama postać Batmana to już bardziej, jednak w innym otoczeniu, nie Bruce Wayne. Głównym koniem pociągowym musiałby być Keaton a jego powrót jest jeszcze "niesprawdzony". Wszyscy na pewno chcą aby to wypaliło, ale.. to trochę za mało.

Stąd wiadomo że ten news to była ściema plus marketing ;)

Jeśli "The Flash" wypali a powrót Keatona zrobi odpowiednią furorę - dopiero wtedy będzie jakaś podstawa do wyłożenia solidnej kasy na taki film ;) Albo jakieś inne projekty gdzie Keaton miałby większą rolę.

Odpowiedz
Co myślę o tej strategii Wielkiego Rebootu

to co tutaj jest najistotniejsze Gunn mówi na samym końcu, od ok 5.25. To znaczy że DCEU będzie całkowicie w rękach twórców, czyli.. mają tu być takie filmy jak - to w tym momencie przykład - MoS, BvS, WW84, itd, itp. Wręcz w universum ma być nacisk na takie filmy.

Czyli jeśli np "The Brave and the Bold" weźmie Aflfeck, będzie mógł ustawić ten film "po swojemu" (oczywiście w pewnym sensie to bujda, bo wszystko będzie ustalone wcześniej, ale jeśli np Batman będzie nieobsadzony, Affleck będzie mógł obsadzić Batmana, napisać scenariusz , zmienić wiek Damiana Wayne, zrobić film w stylu BvS, itd, itp. I Gunn tutaj "umyje ręce").

Animacje to dobry sposób na tanie rozszerzenie universum gdy brakuje kasy (stąd decyzja o tych samych aktorach,po to właśnie aby potem można było ich wprowadzić już "na żywo".

Natomiast przed każdym filmem będą podejmowane decyzje, wielce przemyślane, kogo zatrudnić, kogo recastowac, itd, itp.

Tutaj chodzi o pozbycie się tego "bałaganu w DCEU" i danie odczuć że za sterem jest kapitan, wszystko jest przemyślane i spójne. Chodzi o "uspokojenie tematu". Snyderyci, Snyderverse, antysnyderyci, JL v ZSJL, Wojny Dłejna, itd, itp. Oczywiście nie ma to wpływu na rzeczywistość, ale ma wpływ na widzów. I "twarzą" tego jest Gunn. Który oczywiście ma wchodzić w interakcje z fanami, promować universum i - przede wszystkim - film o Supermanie.

W efekcie z chaotycznego, przypadkowego, niespójnego universum

Powstanie spójne, przemyślane, imponujące, precyzyjnie zbudowane wg planu universum

To będzie oczywiście to samo universum zbudowane wg tego samego planu co na początku (i cały czas nim idące) ale kto bym tam na takie pierdoły zwracał uwagę :p

Serio, kupa ludzi wciąż żyje w przeświadczeniu że TSS było rebootem a nie sequelem. Bo się naczytali o tym kopy bzdur w internecie. Tu będzie to samo :)

"Gods and Monsters" to najkrócej mówiąc ludzie i metaludzie. Ta tematyka idzie już od jakiegoś czasu. Pojawiają się np potężni mataludzie z przeszłości jak Enchantress i Black Adam. I trzeba sobie z nimi radzić.

Centralną postacią w tym wydaje się Waller która ma pod sobą drużynę Peacemakera (oni się nazywają Argus? Już nie pamiętam), Suicide Squad, drużynę superbohaterów JSA (z Shazamem) i nadchodzące animowane "Creature Commandos".

Odpowiedz
mam nadzieję, że ten jego Superman zarobi max 600M światowo

może to wystarczy aby go wyjebali

Odpowiedz
Jak Superman Gunna zatonie, to może być koniec tej postaci naprawdę na dłużej. Planowanie ruszenia tej postaci w tym momencie brzmi jak strzał w stopę, ale skala promocji już teraz wskazuje że naprawdę zaniedługo rzucą wszystko w ten film.

Odpowiedz
Shamar, nie masz czego żałować, bo ten Batman Beyond miał się dziać w teraźniejszości, jako część DCEU. A co za Beyond bez genialnej otoczki z kreskówki, w cuberpunkowym Gotham? Bez tych wszystkich dziwacznych pomysłów na te futurystyczną dystopie?

I czy w jakichkolwiek przeciekach padła nazwa "Beyond", bo ja tylko czytałem o filmie w którym Keaton szkoli młodego następcę. To mógłby być równie dobrze Jaice Fox, syn Luciusa Foxa. Albo następczynię, co by mnie nie zdziwiło, i wtedy jak nie Kathe Kane (kuzynka Wayne'a) to może Carrie Kelley, Stephanie Brown, tego typu postacie. A nawet gdyby to byłby jednak Terry McGinnis, to co Ci po nim bez otoczki mrocznego cyberpunku. Wtedy sam bym wolał już tego syna Luciusa Foxa, bo mniej by mnie interesował niż Beyond i nie wymagałby odtworzenia tego specyficznego otoczenia.

Ale Batman Beyond z Keatonem miałoby ogromny potencjał, a że ziemia Keatona jednak nie połączy się z DCEU, to pojawia się na to sposobność. Tylko jaką mamy gwarancję że zrobiłby to ktoś z pomysłem, gdy widać po trailerze Flasha że nie raczyli odtworzyć charakterystycznej scenografii Gotham Burtona. A taki Beyond z Keatonem byłby najlepszy, gdyby to była przyszłość w stylistyce Burtonowskiej. Jakie to by było genialne. Takie specyficzne połączenie przebiło by się daleko poza bańkę kina peleryniarskiego.

(16-04-2023, 21:00)Spoilerowo napisał(a): mam nadzieję, że ten jego Superman zarobi max 600M światowo

może to wystarczy aby go wyjebali

A co Ci w nim przeszkadza? Pierwsza osoba, która ma artystycznie jakąkolwiek wizję na DC. Bo Hamada miał kompetencje głównie produkcyjne i logistyczne, jego pierwszą bardziej fabularną koncepcją było wprowadzenie Keatona jako jedynego Batmana DCEU.

Hejtujesz dla hejtowania? Bo argumentów nie masz. Chyba że już widziałeś cokolwiek z Gunnowsko-Safranowskiego DCU, bo jesteś z przyszłości.

Rozgdz dzięki za opinie, mogę w końcu czegoś nie czytać, bo w kwestii nowego DC klikam obsesyjnie we wszystkie niusy. Daj znać czy zacząłeś jakąś terapię Aspergera.

Odpowiedz
Jak zatonie Superman, to będą kręcić tylko Batmana, bo jak ludzie nie pójdą na Supermana to dlaczego mieliby iść na Authority albo Swamp Thinga... Bo co? Bo Gunn, bo Mangold? Ludzie to mają w chuiu, jak ich przestanie interesować cała komiksowa tematyka.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości