NOWOŚCI NA STRONIE
Mnie też się ta recka nie podoba i nie moglem wręcz przez nią przebrnąć. A hihihihy i hahahahy stały się gwoździem do jej trumny. Jednakże skoro już wisi, to niech wisi. Na przyszłość jednak... nie opublikujemy drugiego takiego... hmm dziwnego, tekstu, który nie trzyma się kupy. Tak w ogóle, to dlatego przed opublikowaniem tej recki dałem link przedpremierowo na forum, żeby zobaczyć, czy tekst zostanie zjechany od góry do dołu... Nie został, więc wrzuciłem go oficjalnie na stronę KMF, bo to, że mnie i kilku klubowiczom tekst nie leżał, nie mogło stanowić o jego być albo nie być - może nie trafił w nasze gusta po prostu. Skoro jednak obrońcy treści merytorycznych w osobie Negrina, nie zagrzmieli i nie wybuchnęli po przeczytaniu tekstu Mefisto, uznałem, że może tylko nam on się nie podobał. Ot, cała historia, jakby ktoś pytał: "Gdzie się podziała redakcja! Gdzie korekta! Kto pozwolił, kto do tego dopuścił! i takie tam ;).

PS. Negrin, jeśli możesz, powiedz szerzej, co Ci nie leżało w mojej recenzji "Czarnej owcy", bo może i faktycznie była nieco... roztrzepana, ale nie uważam, żeby była jakaś tragiczna. A że poza Tobą nikt nie napisał na jej temat ani słowa, to w sumie nie wiem jak została odebrana przez czytelników ;)

PS2. Niestety, odpowiedzieć na Wasze ewentualne posty będę mógł dopiero za tydzień, po zjeździe.
"It's alive!"

Odpowiedz
DUX napisał(a):Mnie też się ta recka nie podoba i nie moglem wręcz przez nią przebrnąć. A hihihihy i hahahahy stały się gwoździem do jej trumny. Jednakże skoro już wisi, to niech wisi.

lud się wypowiedział, więc jak dla mnie może zostać zdjęta - przynajmniej się nie będę potem denerwował, gdy jakiś kretyn zarzuci mi, że napisałem czepialską recenzję ;) a tekst mam zapisany, więc mogę się przy nim codziennie onanizować tak czy siak :P

Cytat:Tak w ogóle, to dlatego przed opublikowaniem tej recki dałem link przedpremierowo na forum, żeby zobaczyć, czy tekst zostanie zjechany od góry do dołu... Nie został, więc wrzuciłem go oficjalnie na stronę KMF, bo to, że mnie i kilku klubowiczom tekst nie leżał, nie mogło stanowić o jego być albo nie być

ale było się do mnie odezwać, skoro nikomu się nie spodobał tekst :roll:
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Mi też się nie podoba, ale nie chodzi tu o sam pomysł z hihami, tylko o to, że jest ich za dużo. Dosłownie tylko w kilku miejscach mają jakiś sens i uzasadnienie, a reszta sprawia takie wrażenie jakbyś zrobił sobie postanowienie, że w co drugiej linicje musi być jakiś śmieszek, nie ważne czy pasuje. Zaakceptowałbym tą recenzję gdybyś rzeczywiście miał taki styl pisania(tak jak w przypadku tekstów Mentala), ale przecież na forum piszesz w miarę normalnie, więc siłą rzeczy recka wydaje mi się taka troche sztuczna.

Odpowiedz
Mefisto napisał(a):przynajmniej się nie będę potem denerwował, gdy jakiś kretyn zarzuci mi, że napisałem czepialską recenzję ;)
Jakaś aluzja? Stwierdzam, że to zdanie tak jakby do konkretnej osoby jest skierowane. :evil:
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
DUX napisał(a):Skoro jednak obrońcy treści merytorycznych w osobie Negrina, nie zagrzmieli i nie wybuchnęli po przeczytaniu tekstu Mefisto
Szczerze? Nie przebrnąłem przez drugi akapit ;) Ale gdybym wiedział, że jestem swoistym miernikiem, tobym ten fakt zasygnalizował ):

DUX napisał(a):PS. Negrin, jeśli możesz, powiedz szerzej, co Ci nie leżało w mojej recenzji "Czarnej owcy"
Naczy... na moje -- jeśli mogę szczerze -- po pierwsze jest niezgrabna, a po drugie mocno czepialska, bo chociaż mnie się ten film, owszem, podobał z zastrzeżeniami, to Ty krytykujesz, co popadnie, a prawie cały akapit poświęcony roztrząsaniu tagline'u o 40 milionach owiec (i braku czarnej owcy) to już, wybacz, kuriozum. Szczerze mówiąc, nie wiem, czy to taka ironia, czy Ty na poważnie...

Aha: bez urazy :)

Aha2: widzę, że konkretne błędy, na które zwróciłem uwagę, wciąż wiszą w tekscie... ;)
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie

Odpowiedz
Mefisto napisał(a):najpierw piszesz, że nieczytelna, a potem że czaisz - to jak w końcu? I jakbyś to widział inaczej?

a czy to się wyklucza? zaczaiłem pomysł - co prawda za podpowiedzią życzliwych kolegów i koleżanek - i stwierdzam, że wykonanie niekoniecznie musi być czytelne.
jak bym to widział? może gdybyś popełnił "jokerową" rozprawkę na temat moralności, zła, humanizmu - podstawa jest, więc dlaczego nie? Wtedy haha, chichi i whooaa bardziej by pasowały. a tak powstała zwyczajna recenzja z bardzo niepotrzebnymi wtrętami formalnymi.

Odpowiedz
desjudi napisał(a):może gdybyś popełnił "jokerową" rozprawkę na temat moralności, zła, humanizmu - podstawa jest, więc dlaczego nie? Wtedy haha, chichi i whooaa bardziej by pasowały.

tylko, że to wtedy nie byłaby recenzja filmu, a - jak piszesz - rozprawka na stronę http://www.dobro-i-zło.pl

simek napisał(a):Dosłownie tylko w kilku miejscach mają jakiś sens i uzasadnienie, a reszta sprawia takie wrażenie jakbyś zrobił sobie postanowienie, że w co drugiej linicje musi być jakiś śmieszek, nie ważne czy pasuje. Zaakceptowałbym tą recenzję gdybyś rzeczywiście miał taki styl pisania(tak jak w przypadku tekstów Mentala), ale przecież na forum piszesz w miarę normalnie, więc siłą rzeczy recka wydaje mi się taka troche sztuczna.

1. Sugerujesz, że gdyby wywalić połowę śmiechów, to byłoby ok?
2. Patrzę na te swoje wypociny i tych uśmieszków naprawdę nie ma, aż tak dużo, jak piszesz (tj wcale nie w co drugiej linijce)
3. Co ma mój styl pisania na forum, do stylu recenzji naprawdę nie wiem.
4. Jak już pisałem, to szkoda, że się nie podoba - ale nic z tym przecież nie zrobię, bo jak przerobię to na "normalną reckę", to cały jej sens pójdzie się...wiadomo :)

Danus napisał(a):Jakaś aluzja? Stwierdzam, że to zdanie tak jakby do konkretnej osoby jest skierowane. :evil:

do jakiej? :twisted:

Odpowiedz
Mefisto napisał(a):
Danus napisał(a):Jakaś aluzja? Stwierdzam, że to zdanie tak jakby do konkretnej osoby jest skierowane. :evil:

do jakiej? :twisted:
Dobrze wiesz do jakiej.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
:roll: WHY SO SERIOUS? :twisted:

Odpowiedz
Mefisto napisał(a):1. Sugerujesz, że gdyby wywalić połowę śmiechów, to byłoby ok?
2. Patrzę na te swoje wypociny i tych uśmieszków naprawdę nie ma, aż tak dużo, jak piszesz (tj wcale nie w co drugiej linijce)
3. Co ma mój styl pisania na forum, do stylu recenzji naprawdę nie wiem.
4. Jak już pisałem, to szkoda, że się nie podoba - ale nic z tym przecież nie zrobię, bo jak przerobię to na "normalną reckę", to cały jej sens pójdzie się...wiadomo :)

1. Na pewno byłoby naturalniej i lepiej by się to czytało.
2. No dobra, w co drugiej nie, ale co 4-5 by się znalazło.
3. To, że gdybyś tak na codzien pisał, to wyszłoby bardziej naturalnie. Podałem tu przykłąd tekstów Mentala, którego opisy filmów na forum jak i w recenzjach są charakterystyczne - czuć że naturalne, chłop po prostu przelewa swoje myśli w swoim stylu, a jakby mu kazać napisać coś w stylu ala wypracowanie na polski, to musiałby się męczyć i pisać inaczej niż normalnie, tak samo jak Ty w tej recenzji. Aha i nie myśl, że chodzi mi tutaj o to, że Mental pisze cool, a Ty przeciwnie. Po prostu miałeś jak dla mnie zbyt karkołomny pomysł, który nie miał szans powodzenia.
4. Każdy może pisać co mu się podoba, ale gdyby to ode mnie zależało, to idealnym wyjściem byłyby dwie recenzje każdego filmu(o ile znajdą się osoby z takimi dwoma różnymi, sensownymi opiniami): pozytywna i negatywna. O TDK powiedziano już chyba wystarczająco dużo.

Odpowiedz
simek napisał(a):Po prostu miałeś jak dla mnie zbyt karkołomny pomysł, który nie miał szans powodzenia.

a to czemu?

Cytat:4. Każdy może pisać co mu się podoba, ale gdyby to ode mnie zależało, to idealnym wyjściem byłyby dwie recenzje każdego filmu(o ile znajdą się osoby z takimi dwoma różnymi, sensownymi opiniami): pozytywna i negatywna.

tak właśnie umiera wolność i demokracja ;)

Cytat:O TDK powiedziano już chyba wystarczająco dużo.

o właśnie! I dlatego m.in. podjąłem się takiej formy, a nie innej - gdybym miał pisać "zwykłą" reckę, to bym tego nie robił, bo nie powiedziałbym nic więcej niż te, które były już wcześniej i później (mniej więcej wiem, co Mental napisze i z tym też się zgadzam, więc...) - mógłbym się ewentualnie zacząć rozpisywać o minusach i plusach jeszcze dogłębniej (choć i tak oskarżono mnie o czepialstwo, bo to przecież taki zajebiście zajebisty film i krytykować nie wolno ;) ), ale nie miałoby to większego sensu. Ale cóż, niespodobało się, to i nic z tym nie zrobię - niby ludzie piszą "weź i popraw", ale...no właśnie, weź i popraw to :D

Odpowiedz
Cytat:a to czemu?
Znaczy może sam pomysł napisania recenzji w stylu Jokera nie jest zły, ale jeśli ma polegać tylko na dodawaniu śmiechów co jakiś czas to wtedy nie wypali(tak w ogóle to trudno mi sobie wyobrazić taką idealną recenzje w tym stylu, bo filmu jeszcze nie widziałem i sposobu mówienia Jokera nie znam).
Cytat:tak właśnie umiera wolność i demokracja
Ja, czytając recenzje filmowe staram się właśnie znaleźć takie z jak najbardziej skrajnymi ocenami(ale również porządnie napisane, bo bez tego ani rusz), bo to chyba najłątwiejszy sposób na poznanie największego zakresu opini.

Jasne, że domyślam się dlaczego napisałeś taką recenzję a nie inną i zamysł rozumiem, jednak mówię prosto z mostu(i nie tylko ja), że wg. mnie nie wyszło Ci.

Odpowiedz
Cytat:sposobó
:shock: Wiem, czepiam się.

Odpowiedz
simek napisał(a):O TDK powiedziano już chyba wystarczająco dużo.
a nieprawda!
pociesze mefisto - mi sie poki co zadna recenzja dark najta nie podobala - czekam na tekst mentala:). recki military'ego i ciunka byly kompletnie bez jajec; recka mefiego ma je puste - "eksperyment formalny" to totalna porazka. ale glosowalam za publikacja, bo kurde, czemu nie?
okonkurencja miala gorzej;p
DON'T BLINK AND TURN LEFT.

Odpowiedz
Artemis napisał(a):okonkurencja miala gorzej;p
Patrzcie ją, jaka dwulicowa... :>

Odpowiedz
simek napisał(a):w ogóle to trudno mi sobie wyobrazić taką idealną recenzje w tym stylu, bo filmu jeszcze nie widziałem i sposobu mówienia Jokera nie znam.

no to obejrzyj, bo w tekście jest mnóstwo odwołań do tegoż - może wtedy inaczej na to spojrzysz

Artemis napisał(a):ale glosowalam za publikacja, bo kurde, czemu nie?

a dziękuję :)

Odpowiedz
WIDMO!!!!!!!!!! YEAH!!!! :twisted:

Odpowiedz
Negrin napisał(a):
Artemis napisał(a):okonkurencja miala gorzej;p
Patrzcie ją, jaka dwulicowa... :>
ja tylko stwierdzam fakt :)
DON'T BLINK AND TURN LEFT.

Odpowiedz
Artemis napisał(a):mi sie poki co zadna recenzja dark najta nie podobala - czekam na tekst mentala:)

mnie również póki co żadna recka do gustu nie przypadła, wiec napisałem własną:)

przedpremierowo:

http://www.film.org.pl/prace/mroczny_rycerz_v4.html

Odpowiedz
Bardzo zgrabnie napisana. Dobrze się to czyta, a to osiągnięcie, biorąc pod uwagę treść ;P Patrz, jak chcesz, to potrafisz ;)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon