DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny)
Jeśli choć raz merytorycznie rozbijesz te moje "bzdury" to forum chyba zatrzęsie się w posadach. Tak nie mieć nigdy żadnych argumentów i szukać ujścia swojej frustracji.. You're a funny guy ^^

Odpowiedz
Człowieku, rozbijaliśmy raz po raz Twoje majaki. Nikomu się już nie chce tego komentować, mam znowu uprawiać sport walczenia z wiatrakami, gdy Ty lepiej wiesz od twórców i producentów? Jesteś chory i nie powinno Ci się dawać atencji. A teraz jeszcze trollujesz i śmiejesz normalnym ludziom w twarz podniecony swoimi urojeniami. Nie można z Tobą merytorycznie dyskutować bo Ty żyjesz w swojej rzeczywistości. To zupełnie jakbym miał dyskutować z ciągle chihrającym się Arthurem Fleckiem. Cały czas tylko namawiam moderację by w końcu cię zbanować, bo tworzysz dezinformację. Piszesz swoje kłamstwa i urojenia w dodatku jako zdania twierdzące, z pełną powaga. Ty będziesz o jakiejś dyskusji mówić, jesteś do zbanowania a nie dyskutowania.

Asperger i spektrum autyzmu to cechy genetyczne. Wkurwiam się, ale wiem że to nie Twoja wina. Co nie zmienia faktu że na forum jesteś szkodnikiem z wyżej wymieniony powodów.

To ostatni raz kiedy jakkolwiek w poście uznałem Twoje istnienie.
Właśnie to, że mówię głupstwa, czyni mnie człowiekiem

Odpowiedz
No kurczę, jakoś nie pamiętam :)

Może przy tym jak to wszystkie filmy i serial są w osobnych światach ? :p

Albo przy tym jak to Keaton będzie głównym Batmanem universum ? ^^

No nie daj się prosić, weź, rozwal mnie w pył :p

Odpowiedz
Właśnie przyszło mi do głowy że więzienie dla superistot to jest chyba motyw z "Kingdom Come"(który pojawił się wcześniej też w animacji "Injustice")

A to znaczy że za jakiś czas może szykować się konkretny bunt :p (bo Wielką Ucieczkę już mieliśmy :p)

W ogóle "Kingdom Come" to chyba komiks do którego w filmach DCEU nawiązuje się najczęściej. Się np mówi że Zack Snyder jest zafiksowany na temat "Powrotu Mrocznego Rycerza" tymczasem jest to raczej częściowa prawda bo.. nawiązania do "Kingdom Come" pojawiają się znacznie częściej. Można to zauważyć w takich rzeczach jak  ogólne budowanie postaci Supermana, przywalenie atomówką w Doomsdaya w BvS (spanikowani ludzie odpalający atomówką w piekło które się rozpętało), odejście Supermana "odrzuconego" przez ludzi i jego powrót w BvS, pytanie "Must there be a Superman?" z BvS (wywiad telewizyjny), zbroja Wonder Woman w WW84, powstrzymanie Supsa przed zabiciem Batflecka przez odwołanie się do jego lepszej strony w JL. No i właśnie więzienie dla superistot w "Black Adamie". A no i starszy Batman jest odwołaniem nie tylko do "Powrotu" ;) Coś tam jeszcze było ale mi wyleciało z pamięci.

No i to niekoniecznie tylko Snyder w DCEU Team jest fanem "Kingdom Come" ;)

Zajebisty komiks :)

A i tak - scena z Supsem i Batmanem w JL jest znacznie bardziej "snyderowa" niż w ZSJL. Tak, dokładnie to miałem na myśli ^^

Odpowiedz
Bosze... Nie ma to jak Sup dla dzieci.

https://naekranie.pl/aktualnosci/superman-legacy-james-gunn-krypto-dcu-1683546925?
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
E tam... Ostatnia część Strażników też ma psa, ale jakoś nie wydaje mi się, żeby całość była z tego względu bardziej strawna dla dzieciaków.

Kwestia tego, jak on użyje tego psa?

Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Lex Luthor zrobi mu wiwisekcję żeby odkryć tajemnicę mocy Supermana.

Odpowiedz
Cytat: Sup dla dzieci
Poza jednostkowymi przykładami komiksy SĄ dla dzieci tak w ogóle...

Odpowiedz
Przeciętny czytelnik ma 35 lat, także co najwyżej dla manchildren.

Odpowiedz
(08-05-2023, 18:49)raven.second napisał(a):
Cytat: Sup dla dzieci
Poza jednostkowymi przykładami komiksy SĄ dla dzieci tak w ogóle...

Szczegolnie Batmany ;)

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Ja tam nie jestem pewny co właśnie przeczytałem i co właściwie wg tego tekstu powiedział Gunn

- czy to znaczy że będzie Krypto - superpies ?

- czy Sups kupi/przygarnie sobie zwykłego psa którego nazwie Krypto ?

Btw pies Cavilla nazywa się Kal. Mógłby w sumie zgrać Krypto :p

https://naekranie.pl/lekkie/henry-cavill-pies-kal-supermoc-1666946976

Edit - po krótkich poszukiwaniach znalazłem wypowiedź Gunna. Jeśli jest prawdziwa to chyba ludzie piszący takie newsy na portalach filmowych to kretyni.

Odpowiedz
Krypto, aha.
Dzizes...

Odpowiedz
(09-05-2023, 06:44)Gieferg napisał(a): Krypto, aha.
Dzizes...

Welcome to Gunnverse, Krypto i majtki czekają.  

Odpowiedz
(08-05-2023, 18:49)raven.second napisał(a): Poza jednostkowymi przykładami komiksy SĄ dla dzieci tak w ogóle...

Alan Moore, Paco Roca, Will Eisner, Grant Morrison, Śledziu, Timothe La Boucher, Charles Burns, Prosiak, Garth Ennis, Mike Carey, Enki Bilal, Rutu Modan, Adrian Tomine, Mateusz Skutnik, Art Spiegelman, Jason Aaron, Ed Brubaker, Janek Koza, Brian K. Vaughan, Jason, Darwyn Cooke, Rafał Skarżycki, John Wagner, Frederick Peeters, Simon Bisley, Greg Rucka, bracia Minkiewicz, Moebius, Neil Gaiman, Brian Azzarello, Paul Jenkins, Tom King, Warren Ellis i parudziesięciu innych serdecznie Cię pozdrawiają i mówią "weź się kurwa trochę ogarnij".

Odpowiedz
Przypuszczam, że raven.second miał na myśli komiksy o Supermanie, a nie ogólnie komiksy jako medium. Jeśli w rozmowie o Harrym Potterze napiszę np. "Książki są słabe", to wiadomo, że chodzi mi o książki o Potterze, a nie wszystkie książki w ogóle. A ponieważ rozmowa dotyczyła tu Supermana, naturalnie zakładam, że w wypowiedzi chodziło konkretnie o komiksy z Supem, a nie inne.

Odpowiedz
Nie. Mial na myśli komiksy jako całość.

Odpowiedz
Skąd wiesz?
Ja tam mimo wszystko wolę mieć trochę wiary w ludzi, w tym również w kolegów z forum, i założyć, że czegoś takiego ogólnie o komiksach nikt by tu nie palnął. Bo inaczej to rzeczywiście srogi przypał :D

Odpowiedz
Jak dla mnie post sformułowany tak a nie inaczej ewidentnie brzmi jak stwierdzenie o komiksach ogólnie. Może miał na myśli coś innego, ale nawet jeśli, to z tej wypowiedzi to nie wynika.

Odpowiedz
Mainstreamowe komiksy miałem na myśli, no, z głównej linii Marvel/DC, a nie komiksy jako całe medium. Przepraszam, mój błąd :)

Odpowiedz
(09-05-2023, 12:24)raven.second napisał(a): Mainstreamowe komiksy miałem na myśli, no, z głównej linii Marvel/DC, a nie komiksy jako całe medium. Przepraszam, mój błąd :)

A to pełna zgoda. Tzn. bywają perełki - Batman: Year One, Killing Joke, Daredevil Millera, Bendisa czy Brubakera, Superman: For All Seasons, Vision, Hawkeye, Weapon X, Punisher MAX. Ale poza tym to szrociwo dla guwniaków

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
2 gości