DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny)
Im więcej słucham Gunna gadającego o Superman Legacy tym bardziej jestem przekonany, że to będzie Donner feat. Reeve bukkake, będzie ten sam motyw przewodni, będą gacie, będzie Krypto, a wszystko będzie hurra optymistyczne do porzygu. Jeszcze nie dawno mówił, że pytanie o gacie na twitterze, jest dla jaj, teraz mówi wprost, że jeszcze nie zdecydowali, czyli gacie powracają.

Odpowiedz
Ten sam motyw?
Dosyć żenujące.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Nie powiedział, że użyje, ja tylko tak zwiastuje, że pójdą na całość.

Odpowiedz
(14-06-2023, 09:23)marsgrey21 napisał(a): Im więcej słucham Gunna gadającego o Superman Legacy tym bardziej jestem przekonany, że to będzie Donner feat. Reeve bukkake, będzie ten sam motyw przewodni, będą gacie, będzie Krypto, a wszystko będzie hurra optymistyczne do porzygu. Jeszcze nie dawno mówił, że pytanie o gacie na twitterze, jest dla jaj, teraz mówi wprost, że jeszcze nie zdecydowali, czyli gacie powracają.

Tego chcą fani. A przecież w temacie Star Wars wspominałeś tyle razy, jak Disney ma w dupie fanów. Więc nie rozumiem czemu teraz się nie cieszysz, że zasłużona klasyka powraca ;-)

Gunn odpowiada, zapytany co odróżni jego DCU od MCU. Pozostaje tylko przyklasnąć. Wkurzało mnie że MCU ta olało motyw podwójnej tożsamości, który jest esencją capeshitu.

Cytat:Jeśli spojrzysz na MCU, jest tam niewielu tradycyjnych superbohaterów. Nigdy przed pojawieniem się Spider-Mana nie było tam nikogo z ukrytą tożsamością. Ich Cap został zmieniony w żołnierza choć nosił maskę, a Iron Man sam wyjawił swoją tożsamość na końcu pierwszego filmu, bo nie chciał zmagać się z wszystkim związanym z ukrytą tożsamością. W DCU jest więcej elementu fantasy, ponieważ są tutaj przerysowani superbohaterowie. Dla mnie Superman i Clark Kent to dwie różne postaci. Musisz znaleźć sposób, by podejść do nich w sposób realistyczny jak to tylko możliwe w świecie DC. To co kocham w DC i co mnie w tym ekscytuje, to że jest to jak alternatywna historia. Mamy fikcyjne miasta Gotham, Metropolis, Star City czy Bludhaven. Wszystkie te rożne miejsca w tej alternatywnej rzeczywistości sprawiają, że jest to w pewnym sensie jak Westeros. Uwielbiam to, bo możemy przez ten pryzmat budować świat DC. To nie polega na wrzuceniu superbohaterów na Ziemię. Na tym więc polega różnica pomiędzy uniwersami.
Właśnie to, że mówię głupstwa, czyni mnie człowiekiem

Odpowiedz
Ale to co mówi to oczywiste oczywistości...

Odpowiedz
Dla takich Mentalistów jak Ty, niemal wszystko jest oczywistą oczywistością, ale są jeszcze proste umysły potrzebujące pewnych rozjaśnień. Amerykanie nie mogą wejść na KMF by uczyć się od Ciebie, więc muszą zadowolić się takimi prostymi naukami Jamesa Gunna.

Odpowiedz
Acha to że Gunn powiedział że komiksach superhero bywa coś takiego jak podwójna tożsamość i akurat w adaptacjach filmowych MCU jakoś nie ma tej kwestii. Rozumiem że to jest głębokie i odkrywcze.. No tak, już zaczynam rozumieć geniusz tych słów Gunna ..

Odpowiedz
Rozgz, zrób analizę żartu o tym, że Aquaman rucha ryby z Peacemakera, bo w tym coś głębszego musi być.

Odpowiedz
Ależ żaden problem :p

Pierwsza rzecz - w "Peacemakerze" można zrobić taki żart a w "Aquamanie" już nie :p

... a druga - że superbohaterowie już wrośli w świat. Są naprawdę znani, są o nich plotki, historie. Dzieci znają już Wonder Woman i Flasha pod ich imionami (pierwszy raz w universum padają ich imiona).

Wcześniej taki bajer był w "Shazam!" gdzie  Billy wiedział kto to jest Aquaman i że dowodzi potężną podwodną armią .. a potem w "Black Adam" gdzie  z superbohaterami są plakaty, figurki i komiksy.

Odpowiedz
[Obrazek: giphy.gif]

Odpowiedz
Daje do myślenia.

Odpowiedz
Jesteś jak chatGPT tylko pojebany
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Wow, edgy.

Odpowiedz
zamknij się
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Rozgdz, kiedy zobaczysz Flasha? Bo czekam na Twoją interpretację końcówki. Internet nie jest na to gotowy.

Odpowiedz
Andy Muschietti oficjalnie reżyserem The Brave and The Bold.

Odpowiedz
Dobrze że Batman nie wymaga dużo efektów, to nie dostaniemy znów sraki z PS2. Kryzys CGI swoją drogą, ale Muschietti ma opinie gościa nie umiejące korzystać jak trzeba z efektów specjalnych. Patrząc na to że Flash poza efektami nie miał za dużo słabych elementów, dwie najważniejsze postacie uniwersum będą miały solidnych i kreatywnych twórców, nastraja to optymistycznie na przyszłość.

Ciekawe czy do Supergirl będą szukać stricte reżyserki, bo zaczyna już się stawać to regułą przy superbohaterkach. Co rozumiem, że chcą kobiecej perspektywy na kobieca postać, a cringowe teksty o samych złych mężczyznach z ust pań już nie będą cringowe tylko fajne, ale mam też wrażenie że to mocno zawęża wybór dobrych reżyserek.

Do Swamp Thinga sam zgłosił się Mangold. Wydaje się to być spoko wybór, jego Indiana jest kiepsko przyjęty, ale filmy Disney w CV trzeba brać przez filtr, bo nie każdy jest tak utalentowany jak Gunn by przez ich sztywną cenzurę mimo to przebić się z czymś wyrazistym. A Mangold wydaje się good enough wyborem, z sensowną filmografia i jest dużym fanem postaci, co pozwala mieć więcej zaufania.

Odpowiedz
(16-06-2023, 05:23)marsgrey21 napisał(a): Andy Muschietti oficjalnie reżyserem The Brave and The Bold.
Pierwsze To mu się jakoś kupy trzymało, chyba dlatego, że bazowało na całkiem niezłym (choć przepisanym) scenariuszu Fukunagi i Palmera. Ale Drugą część położył i raczej bym wyraził opinię o nim, że to totalny przeciętniak.

Z około horrorowego podwórka już bym chyba wolał Alvareza, który przecież nakręcił w 2018 swoją Batgirl z Foy :D

Temu nowemu Batmanowi tylko brakuje Dobermana jako scenarzysty i pozamiatane. Można się żegnać z nadzieją na coś przyzwoitego. Jak na razie koszmarne/średnie wybory na stołki reżyserskie. Zack wróć! Nakręć, no, może nową, high fantasy WW, czy coś.

Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Moją interpretację końcówki napisałem chyba z kilka tygodni temu :)

Odpowiedz
Cytat:Jak na razie koszmarne/średnie wybory na stołki reżyserskie.

Oficjalnie znamy tylko Gunna i Muschiettiego. Mangold na razie tylko wyraził zainteresowanie.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości