DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny)
Blue Beetle to wygląda tak generycznie jak to tylko możliwe, osobiście nie mam zamiaru nawet Cama z ciekawości oglądać.

Odpowiedz
(24-06-2023, 17:30)Spoilerowo napisał(a): Blue Beetle to ja pierwsze słyszę i odkryłem, po tym zwiastunie wyżej to zwiastuję max 300M światowo

Blue Beetle'a (3. inkarnacja tegoż herosa) to kojarzę jedynie z Batmana: Odważnych i bezwzględnych i że dubbingował Will Friedle (Terry McGinnis z Batman Beyond).

Odpowiedz
Blue Beetle to obecnie taki Spider-Man DC, tylko bez interesujących villainów.

Odpowiedz
Hollywoodreporter dał info o castingach: https://www.hollywoodreporter.com/movies/movie-news/superman-legacy-inside-james-gunns-search-1235523954/

Tutaj kluczowe rzeczy, które jeden gostek z reddita podsumował:
Cytat:On Saturrday, the first day of the testing, the actors were seen in pairs.

Hoult/Brosnahan, Brittney/Dynevor, Corenswet/Mackey

On Sunday, Brittney and Corenswet tested in the Superman costume

Only Mackey was brought back that day to portray Lois

Gunn had an assembled cut of the screen tests by Wednesday to show to WB execs. A decision could come this week.

Once the decisions on Kent and Lane are made, Gunn will quickly pull the trigger on next wave.

There is also a shortlist for villain Lex Luthor - Alexander and Bill Skarsgard are said to be on it

It is unclear whether Hoult, who was initially wanted for the part before deciding to try for Kent/Superman, would put himself in the running again

There are also other heroes to cast, such as members the Authority

Part of the new storyline is Superman joining a world in which superheroes already exist

Fajne typy na Luthora. Dla mnie obaj spoko. Ciekawe jakie kandydatury na eSa jeszcze ukrywają. Bo to chyba nie wszyscy aktorzy. Wydawało mi się, że widziałem gdzieś info, iż jest ich jeszcze kilku, ale tylko te nazwiska podają dziennikarze, bo już wcześniej wyciekły.
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Jakiekolwiek wspomnienie "The Authority" wywołuje u mnie przewrót oczyma, to taki obskurny komiks/bohaterowie, że pchanie ich na pierwszy plan obok Supermana to jest dla mnie jakiś abstrakcyjny pomysł który bierze się wyłącznie z tego, że Gunn jest utożsamiany z drugo/trzecioligowymi postaciami, to jest jego "rzecz" i to jest jedyny powód, aż dziwne, że pierwszym przeciwnikiem Esa nie będzie Mr. Mxyzptlk.

Jeśli chodzi o te castingi, to nikogo nie znam, ale czuje, że ten cały David Corenswet dostanie role.

Odpowiedz
Ja do tego "The Authority" też podchodzę sceptycznie, ale zależy jaka ich rola będzie. Niby dużo się o nich mówi, a może skończyć się jakimś większym cameo. I tyle.

Ja oprócz Houlta, który jest dla mnie kiepskim materiałem na bohatera pierwszoplanowego, kojarzę jeszcze Corenswenta z "Pearl". Ma tam właśnie taki posmak retro-Kenta/Supermana, więc spore szanse na angaż, imo.
I Mackey z "Śmierć na Nilu" gdzie była bardzo dobra.

Jakbyśmy dostali taki duet to bym nie narzekał.

Przynajmniej na casting, bo tam jeszcze cała masa innych problemów będzie :D

Wysłane przy użyciu Tapatalka

Odpowiedz
Szkoda że znów biała Lois. Kolejna okazja na pokazanie białego mężczyzny z czarną kobietą przepadła, ale pewnie "wynagrodzą" to jakąś białą żoną czarnego ;-) A co by lepiej wypromowało biały+czarna jak nie ikona Białej Ameryki, czyli Superman.

Co do Blue Beetle, pamiętajcie że on miał iść pierwotnie na HBO, został nakręcony za małe pieniążki więc jego floop nie zaboli. Wygląda to trochę tak jakby WB mogło tylko na tym zyskać. No chyba że po zmianie decyzji że jednak idzie do kin, dołożyli wiecie siana.

OGPUEE:
Cytat:Blue Beetle'a (3. inkarnacja tegoż herosa) to kojarzę jedynie z Batmana: Odważnych i bezwzględnych i że dubbingował Will Friedle (Terry McGinnis z Batman Beyond).

Pojawił się w jednym odcinku Tajemnic Smallville, po internecie lata też testowy trailer skasowanego serialu, który mieli z nim zrobić. Z animacji poza Odważni i Bezwzględni był jeszcze w Young Justice i filmach o Teen Titans (Judas Contract i Titans vs Justice League). Jak na taką niszową postać wymyślona dopiero 2000 i tak dużo występów zaliczył. Pewnie przez fajny design.
Właśnie to, że mówię głupstwa, czyni mnie człowiekiem

Odpowiedz
Chrabąszcza dopakowali wtedy $$$, jak go przenosili z HBO do kin. Duży błąd.. Jeszcze mogą go odpisać od podatku, niech się zastanowią.

A co do castingów, to wygląda na to, że przy eSie i jego ekipie Gunn podejdzie bardzo ostrożnie do tego tematu i może nie będzie większych zmian rasowych, żeby na wstępie fanów nie wk*****. Przy czym, co do Authority to już jestem pewien, że sobie odbiją i zaserwują mega-mieszankę etniczną.

Odpowiedz
Reprezntejszyn się kończy na castingu do Supermana, tutaj Gunn już nie byłby taki diverse by obsadzić czarnego.

Odpowiedz
Clark Kent powinien być biały. Czarnych Supków jest już dwóch w komiksie, Calvin Ellis i Val Zod, drugi ma zajebisty strój a pierwszy byłby samograjem na film, bo to ten Prezydent Superman. Nie ma sensu zmieniać mu koloru skóry, białas to póki co lepsza reprezentacja klasycznej amerykańskości. Za to Lois zobaczyłbym czarną, z wiadomych powodów opisanych wyżej, kto mnie zna lepiej dobrze wie ocb.

Lexa nie zrobią czarnym żeby nie pokazywać kolejnego złego czarnego. Giancarlo Esposito byłby idealny, ale już stary jest.
Właśnie to, że mówię głupstwa, czyni mnie człowiekiem

Odpowiedz
David Corenswet i Rachel Brosnahan kolejno wybrani jako Superman i Lois Lane w "Superman Legacy" Gunna.

https://deadline.com/2023/06/superman-legacy-david-corenswet-rachel-brosnahan-cast-1235420180/

Odpowiedz
Jak ktoś nie chce klikać, to tu są gęby:

[Obrazek: 09e9341eb7659e4fbc104bdb7dd31918.jpg]
.

Odpowiedz
Ok, spoko, nie skreślam.

Odpowiedz
Jeżeli chodzi o eSa, spoko, fajny typ. 

No ma tą Supermanową mordę i tyle:
[Obrazek: FzVlltVWwAAiihy?format=jpg&name=900x900]

Jeżeli chodzi o Lois to wolałem Mackey. Ale  Brosnahan chyba od początku była faworytką.

Odpowiedz
Trudno nie skwitować tego wzruszeniem ramion tak naprawdę

Odpowiedz
to będzie klasyczny strój i kalesony w najnowszym wydaniu według Gunna, ostatnio było w 2006 więc najwyższy czas powrót do korzeni

Odpowiedz
Ja trochę poczekam i zobaczę na którym etapie Gunn da d****. Może dojdzie dość daleko.

Wstępny casting uważam za całkiem udany. Zobaczymy następny, czyli to co położył kompletnie Snyder - Luthor.

Ja myślę, że gacie sobie darują. No, może w formie jakiegoś easteregga, ale na stałe chyba jednak nie. Natomiast pewnie dodadzą jakiś czerwony pas albo inny element zamiast niego, ale też w czerwieni.

Odpowiedz
Nie będzie lepszego castingu niż Cavill przez kolejne 20 lat. Ale gościa nie skreślam.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Ona na tej fotce, z ryja, wygląda jak ta sekciara z 'Westworld".
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Nie darują, najpierw Gunn wstawił głosowanie na twitterze, że niby "na żarty", a potem w wywiadzie przyznał, że jeszcze nie wiedzą, czyli jak nad tym myślą, to się zdecydują.

Ja tam nigdy nie miałem problemu z brakiem czerwonych gaci, pomijam już to, że w dzisiejszych czasach już kompletnie ten element nie pasuje i młodzież nawet nie będzie wiedzieć po co nosi majtki na stroju, ale druga sprawa, że to wizualnie już się zestarzało, Supergirl nie nosiłą żadnych czerwonych elementów od pasa w dół i wyglądała cudownie we Flashu.

Co innego gdyby kręcili coś w stylu Watchmen, czyli Superman wywodzi się z lat 50 i są te gacie, ale tak nie jest, to co? Batman i Robin też wracają do gaci?

jak dla mnie to Es mógłby nawet czerwonych butów nie mieć, bo liczy się tylko symboli peleryna, to wystarczający kontrast, tak jak w komiksach z serii Rebirth:

[Obrazek: f4bb116dcb08c8222faf3cd3da9db4d1.jpg]

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości