Napoleon (2023)
Jeez... Kolejny naprawdę spoko wizualnie trailer ze zyebanym podkładem. Niemniej ta 2,5 minutowa zajawka i tak lepsza, niż Exodus, Covenant i Gucci razem wzięte. Seans na dużym ekranie formalnością.

Odpowiedz
Ale to wygląda epicko. Szkoda, że podłożyli taką gównianą muzykę bo zwiastun traci 50% pierdolnięcia przez taki szrot w tle.

Odpowiedz
Dziwnie to wygląda szczerze mówiąc, ale intrygująco.
Kurde, czy ja tam widzę legendarną szarżę kawalerii pod Iławą Pruską? Bo bitwę pod Frydlandem to chyba będziemy mieli na 100%.

Kurde, to będzie normalnie w kinie mam nadzieję? Czy u nas od razu trafi do telewizorni Apple`a?
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Cieszcie się, że nie podłożyli rapsów.

W 1:26 Phoenix z tymi złotymi liśćmi laurowymi na głowie = mocne flashbacki z "Gladiatora"

Odpowiedz
No nie wiem. Cała batalistyka oczywiście bardzo na plus i mucha nie siada (bitwa na lodzie = automatycznie punkt w górę), ale to podkreślanie roli Józefiny w zwiastunie mnie niepokoi. Lubię Kirby i może jestem przeczulony, ale po tym jak Scott zrobił #MeToo: Medieval Edition nie mam do niego zaufania w zakresie polityki historyczno-seksualnej.

Odpowiedz
Rapsy będą w drugim zwiastunie.

Tak btw, ciekawe kiedy narzekanie, że czarnych za mało.

Odpowiedz
Batalistyka na plus, ale jakoś nie mam przekonania do całej reszty, nawet Phoenix wydaje się być zblazowanym Phoenixem, a nie Napoleonem, poza tym wygląda jakby chcieli upchać do filmu po prostu jak najwięcej kluczowych wydarzeń z życia Korsykanina co nie wróży najlepiej, no ale zobaczymy.

Odpowiedz
yacajackowski napisał(a):ciekawe kiedy narzekanie, że czarnych za mało.
No, a mogli przecież wystawić na pierwszy plan Thomasa Dumas i problem z głowy.
Simek prawdę pisze.

Odpowiedz
No bo to nie materiał na film tylko serial. Po prostu te 22 lata było wprost wypakowane akcją i atrakcją, żeby to się dało po prostu zawrzeć w 2 czy nawet 3 godzinach.
Więc arcydzieła tu nie wróżę, ale myślę, że jakieś porządne 7/10 może się udać.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Dla mnie może to być najlepszy Scott od czasu American Gangster (tak Mental, Promotheus to gówno ;-)). Bitwy wyglądają epicko i choćby dla nich warto będzie pewnie czekać. 

Inna sprawa, że w zwiastunie na koniec widnieje info o kinach. Ja myślałem że to będzie miniserial dla Jabłka. Coś mnie ominęło?
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
150 minutowy film. Kinową dystrybucją zajmuje się Sonacz. U nas pewnie też będzie.

Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Phoenix wygląda jakby chlał kilka tygodni przed wejściem na plan filmowy. Do tego te CGI bitwy prezentują sie przeciętnie.

Odpowiedz
Wygląda nieźle, choć Przymierze to nie będzie, dobra muzyka w tle, taka na czasie.

Odpowiedz
(10-07-2023, 15:45)marsgrey21 napisał(a): choć Przymierze to nie będzie

Oby

Odpowiedz
Co to za ujowa muzyka !? Zdjęcia szaro-bure, chociaż scena ze strzelaniem w piramidę całkiem zacna. Józefina za bardzo fika, bo jakkolwiek Napoleon zawdzięczał jej wiele w poczatkowym okresie kariery tak później to ona była bez niego nikim.

Odpowiedz
Nie mógłby ktoś go wynająć do nakręcenia takiego filmu o Polsce? No kurva nie. Bo kasa jest na co innego.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
simek napisał(a):nawet Phoenix wydaje się być zblazowanym Phoenixem, a nie Napoleonem

Widocznie tak mu kazali, bo na plakatach też na takiego wygląda:

[Obrazek: f139b6a4c0c472e567273bbbd2730098.jpg]
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Przede wszystkim to Phoenix jest za stary by grać Napoleona w początkach kariery.

Odpowiedz
Ale to Joaqueen Phoenix, najlepsiejszy aktor świata, kogo zatrudnisz? Drivera?

Odpowiedz
Już kilka razy padało na tym forum stwierdzenie, że kiedyś ludzie wyglądali starzej, niż na swój wiek, więc jeden pies. Duży uśmiech

Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości