(28-06-2023, 11:39)Krismeister napisał(a): Już Cavill miał w Black Adamie, zluzuj xd
Ale to był taki loczek w stylu "wylądowałem i tak mi się ułożyły włosy" przecież w BvS też miał.
![[Obrazek: c43a7f0787e3692663bd78525ec40de3.gif]](https://www.theyoungfolks.com/wp-content/uploads/2016/03/c43a7f0787e3692663bd78525ec40de3.gif)
Ja mówię o umyślnym loczku w każdej scenie.
28-06-2023, 12:06
|
DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny)
|
|
Ostatnio na jakimś fanowskim spotkaniu laska spytała Jensena Acklesa czy chciałby zagrać Batmana. Jensen w skrócie odpowiedział, że gdyby trwały takie rozmowy to i tak by nie powiedział. Potem zaczął wkręcać, że to byłoby za ciężkie zadanie, treningi, presja, granie ulubionego superbohatera z dzieciństwa, a na koniec spuentował: "a chuj, po prostu zadzwońcie"
28-06-2023, 20:55
Czytalem już taką plotkę, jak ma być czwarty Robin czyli Damien to nie mogą wziąć znowu 30 latka do roli Batmana tylko kogoś koło 40 więc Jensen pasuje jak ulał, to taki fancasting na który bym się nie obraził.
28-06-2023, 21:16 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-06-2023, 21:18 przez marsgrey21.)
Swoją drogą, wszyscy się teraz ekscytują castingiem nowego Supka, a tu obecny telewizyjny ponoć ma teraz zajebisty sezon (3, ja widziałem 2), aż wkleję Wam opinie jednego z internautów. Serial "Superman & Lois" to trochę taka produkcja, mogąca pogodzić fanów, bo ma scenariusze klasycznego Supermana ale wizualnie mocno nawiązuje do Man of Steel, nawet reżyser pierwszych kilku odcinków mówił że inspirował się stylem Zacka Snydera. I faktycznie czuć pewną inspiracje, bo dużo momentów "cool supsa", z czerwonymi oczami w cieniu itp.
"Superman & Lois" nie jest częścią Arrowverse jakby ktoś pytał, nie tej głównej ziemi w każdym razie - to osobna ziemia, na której nigdy nie było Supergirl (w której to absolutnie chujowym serialu zadebiutował odtwórca tego Supka). Podobno ten nowy Lex, rudy z Walking Dead dorównuje zajebistości Rosenbauma. Cytat:Ten sezon serialu to według mnie najlepsza adaptacja live-action Supermana jaka powstała. W końcu udało się uchwycić to co najlepiej działa w historiach o Supermanie - postawienie przed nim wyzwań i przeciwników których nie da się pokonać siłą. Ten sezon jest znacznie lepszy od pierwszego.
Właśnie to, że mówię głupstwa, czyni mnie człowiekiem
29-06-2023, 18:14
Najlepszy (i najlepiej zagrany) Superman live-action jaki powstał to jest w serialu "The Boys" ^^
29-06-2023, 20:32 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-06-2023, 20:35 przez Rozgdz.)
Zna ktoś jakichś ludzi którzy nie sa "fanami" a po prostu oglądają filmy superhero - i czemu im nie pasuje DC ?
Bo szczerze mówiąc większość tłumaczeń wygląda strasznie durnie. I jest mówiona z perspektywy osób które śledzą te rzeczy na forach, portalach, obejrzały ZSJL, oglądają/tworzą poświęcone temu filmy na YT, itd, itp. W rodzaju "to co mi się podoba/nie podoba to na pewno myślą inni". Tymczasem wydaje mi się że tak naprawdę ci ludzi to mały procent widzów, co pokazuje wynik ZSJL. Szczerze mówiąc chyba przeciętny widz to ani nie za bardzo się orientuje że kończy się jakieś universum, ani nie bardzo wie czy będzie jakieś nowe, ani że Gunn objął pieczę, ani niezbyt pamięta że Snyder tu robił jakieś filmy, ani nie ma do Snydera jakiegoś konkretnego stosunku, ani się specjalnie nie przejmuje czy Supermanem jest Cavill i czy się pojawi czy nie w jakimś cameo. Wydaje mi się też że niezbyt pamięta Flasha i resztę ekipy z 2017 bo minęła już kupa czasu - chyba że sobie powtórzył w międzyczasie gdzieś JL (bo ZSJL nie oglądał i możliwe że nawet nie wie że istnieje). Też mi się wydaje że zwykły widz nie bardzo ogarnia co widzi, bo.. w SS był jakiś Joker, w "Jokerze" był już inny? "W "The Batman" był jeden Batman a tu znowu w "The Flash" są inni którzy już kiedyś byli? Już ludzie którzy się tym interesują biegają po temacie jak kurczaki z pouciananymi łbami (do tej pory np nie rozumiem kretynizmu z podziałem na światy, mocno swego czasu propagowanego np przez bystrzaków z Napisów Końcowych) więc .. jak się musi tutaj orientować zwykły widz który nie jest "fanem" ? I czy w ogóle w jakiś sposób jest tutaj zachęcony? Że to jest taka nieczytelna "podróba Marvela'? więc lepiej obejrzeć.. cóż, Marvela. Mam wrażenie że to wszystko szło całkiem nieźle jednym rozpędem do "Aquamana" a potem weszły te mniejsze, mniej ważne filmy (plus serial) plus pandemia a i to wszystko po prostu straciło rozpęd w kinach. Z "dużych" filmów była WW84, ale to był prequel nieosadzony w "obecnym świecie". A reszta to takie "boczne" produkcje. Plus obecny "kryzys superhero". I teraz wszystko "stoi". 01-07-2023, 16:56 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-07-2023, 17:01 przez Rozgdz.)
Mam parę znajomych (40+), z któd\rymi sporo rozmawiamy o filmach i którzy czasem coś tam z superhero obejrzą, ale kompletnie nie są w temacie.
Podobał im się B'89 i Forever, ale hejtują Returns jakby był jakimś kompletnym dnem (WTF?). Batmany Nolana im podeszły, to samo MoS, BvS już mniej, Ligi Spawiedliwości w ogóle nie obejrzeli i chyba nie obejrzą, ktoś ich wyciągnął do kina na Aquamana i stwierdzili, że jest kiepski, poszli do kina na Batmana Reevesa i stwierdzili, że jest do dupy, a Flash i to, że jest tam Keaton ich w ogóle nie obchodzi. Wonder Woman czy SS mają gdzieś i w ogóle nie próbowali oglądać, zamysł filmowych uniwersów im się nie podoba, bo nie chcą oglądać iluś tam filmów/seriali, żeby wszystko mieć połapane. Lubią Spider-many Raimiego, TASM nie za bardzo, TASM2 trochę bardziej, tych z Hollandem w ogóle nie obejrzeli bo są częścią uniwersum. Wcześniej próbowali coś tam oglądać MCU ale doszli chyba tylko do Winter Soldiera, który im się podobał w przeciwieństwie do prawie całej reszty. Znam jeszcze parę osób, (głównie 40+) które oglądają z tym, że to jest przeważnie oglądanie bez "zaangażowania" i zorientowania w temacie. Tylko brat i bratowa (35-38) ogarniają (na tyle, że obejrzeli ZSJL z własnej inicjatywy), ale raczej nie przepadają za Snyderem, większośc filmów DC chyba nie robi na nich wrażenia, a Flasha olali i stwierdzili, że obejrzą na streamingu. Brat ogólnie nie przepada za heheszkowymi filmami (Ragnarok był wyjątkiem ale czwartego Thora już zmieszał z gównem), The Batman ocenił jako "ok" ale nie był pod wrażeniem. Na MCU do kina chodzą w kratkę. 01-07-2023, 17:08 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-07-2023, 17:30 przez Gieferg.)
Ponoć "Constantine 2" wciąż w planach
https://naekranie.pl/aktualnosci/constantine-2-powstanie-scenarzysta-komentarz-1688893238 To akurat było wiadomo, jednak wyniki Flasha niestety mogą tutaj mocno zarzutować. Ja - zupełnie serio - wcale się nie zdziwię jesli następny Batman zatonie (czy to kontynuacja Reevesa, czy ten drugi). Wyszedł też pierwszy odcinek animacji z Supermanem (dostępny na YT) i.. kurczę całkiem fajne, takie.. z energią której ta postać potrzebuje:) 09-07-2023, 17:38 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-07-2023, 20:31 przez Rozgdz.)
Dlaczego to kurva wygląda jak półanime?
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 09-07-2023, 17:45
Spójrz na sprzedaż komiksów DC. Następnie spójrz na sprzedaż mangi. I zadaj sobie to pytanie jeszcze raz.
09-07-2023, 19:37
Nowy zwiastun "Blue Beatle". To chyba przedostatni film ze starego uniwersum DC. Zostanie jeszcze "Aquaman i Zaginione Królestwo".
13-07-2023, 12:45
Streścili cały film który wygląda tak generycznie i nudno jak to tylko możliwe, Zaslav to debil, trzeba to było zostawić na HBO Max, a on jeszcze podwyższył budżet, teraz będzie liczył kolejne straty. "Wielki strateg".
13-07-2023, 12:55
Ale należy docenić dbałość o realizm społeczny. Wyjątkowość latynoskiego superbohatera opiera się na kradzionej technologii.
Fajnie też, że rzeczona technologia może stworzyć wszystko co nasz heros może wymyślić, więc wymyśla... miecz i dwa pistolety maszynowe. To się nazywa inwencja. 13-07-2023, 14:00
Ale fajny artykuł :p
https://naekranie.pl/aktualnosci/aquaman-2-zaginione-krolestwo-batman-usuwanie-chaos-premiera-zagrozona-1689792079 A o takich przeróbkach w Guardians of the Galaxy to do tej pory nawet mysz pod miotłą nie pisnęła. Cóż za niesamowita różnica :p 205 mln zaplanowanego budżetu? Jak na taki film to brzmi dość .. tanio. 19-07-2023, 21:41 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-07-2023, 21:43 przez Rozgdz.)
Wyjebali całkeim Keatona ze wszsytkiego. Niech spierdalają.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 19-07-2023, 23:27
Tyle że jakieś 95% informacji o "planach DCEU" to marketingowa ściema mająca dużo wspólnego z nagłaśnianiem różnych rzeczy i wzbudzaniem zainteresowania fanów za to nie mająca nic wspólnego z rzeczywistością..
19-07-2023, 23:46
Na kogo to ma działać? I czemu pozytywnie? Bo ja ma autentycznie w doopie wszelkie filmy DC po "Flashu". Dla mnie przestali istnieć.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 20-07-2023, 00:02
Hm...
No np ten artykuł. On "przemyca" taki sygnał - "z filmem się dzieje, zainteresuj się, bo jeszcze mogą go skasować". Podobnie grali np z "The Flash" - "ooo, ten film to.. może pójść do kasacji". Docelową grupą są raczej osoby które już się interesują filmami DC i chodzi o to żeby ich "podgrzać" na tyle aby się wybrali do kina a nie czekali w domu . Robienie szumu wokół filmu nie musi być pozytywne, musi wzbudzić zainteresowanie. Inna sprawa że jest już dość solidne "zmęczenie materiału" - bo ile można. Zresztą widać było że chcą to "posprzątać" z tych wszystkich "cudów" - np zaczęli mocniej wiązać filmy. Tak jak wcześniej pozwalali na to ze ludzie traktowali te filmy jak osobne światy (a pewnie sami puścili te idee, na pewno je podsycali) tak potem mocno zaczęli to wiązać cameosami (np Wonder Woman w Shazam2). podsycanie kwestii Keatona to z jednej strony reklama samego Keatona (pod kolejne ewentualne występy, np właśnie ten Batman Beyond który mógłby wypalić przy sukcesie "The Flash") ale też "przykrycie" pewnych rzeczy bo... Noo. :) Udała się taka magiczna sztuczka - Ben Affleck po dłuższej przerwie pojawił się na ostatni występ w "The Flash" ale.. nikt się nie zastanowił że przecież zaraz się znowu pojawi w AQ2 i zapowiedziano kolejny film z Batmanem.. a to przecież Ben Affleck jest wciąż Batmanem universum - a Keaton nigdy faktycznie nim nie był, tylko i wyłącznie w "wiadomościach" :p Teraz mają taki problem z AQ2 bo to z jednej strony duży film i może pojechać na tym że będzie widowiskiem - a z drugiej nie chcą go teraz łączyć w świadomości widza z "The Flash". Po klęsce tego filmu boją się żeby nie zatopił przy okazji Aquamana (hehe :p) Stąd takie ruchy bo pewnie jeszcze nie wiedzą jak z tym filmem teraz najkorzystniej pójść. 20-07-2023, 01:07 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-07-2023, 01:09 przez Rozgdz.) Cytat:No np ten artykuł. On "przemyca" taki sygnał - "z filmem się dzieje, zainteresuj się, bo jeszcze mogą go skasować". Podobnie grali np z "The Flash" - "ooo, ten film to.. może pójść do kasacji". No, z Flashem podziałało świetnie - wszyscy mieli go w dupie i został epic flopem. Trzeba to powtórzyć :) Cytat:ale.. nikt się nie zastanowił że przecież zaraz się znowu pojawi w AQ2 Are you sure about that? 20-07-2023, 02:53 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-07-2023, 03:03 przez Gieferg.) |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |