Głupi i głupszy
Do tego wyszło 10 zeta zniżki na bilety, no rzeczywiście, tragedia że tylko się pociąć.

Odpowiedz
(28-04-2015, 21:59)Gieferg napisał(a): darmowy egzemplarz TF:AoE na blu

mówiłem głównie o tym ...

Odpowiedz
Dumb and dumber to - powrót kolejnej franczyzy po latach, tym razem mało udany. Daniels i Carrey męczą się z czerstwymi gagami, nawiązania do części pierwszej raz lepsze (paputek) raz gorsze (psi van - po co to było???), sporo kloacznych dowcipów o wsadzaniu palca w dupę lub inny otwór. No ogólnie ciężko się na tym bawić tak dobrze jak na oryginale. Dla mnie najlepsze żarty były na samym końcu (nerka, laski).

[Obrazek: Dumb-and-Dumber-To-2-Brady-Bluhm-Billy-4C.jpg]

4/10
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Czy jeszcze są fani tego filmu na forum?

Absolutnie genialny. Esencja humoru lat 90 i humoru ogóle. Nic lepszego ani wcześniej ani później nie nakręcono.

Przez głupi tytuł ludzie patrzą na Ciebie z politowaniem, kiedy mówisz, że to najlepsza komedia wszechczasów.

Film nie ma słabych punktów, żadnych dziur w scenariuszu. Aktorsko majstersztyk. Nie wiem dlaczego jeszcze nie mam na blu ray. Kupuję.

To film, który nadawał półkom w wypożyczalniach z napisem KOMEDIE jakikolwiek sens.

Na forum powinien powstać plebiscyt na najlepsze filmy wszechczasów niezależnie od gatunku. Jeśli ten film się tam nie znajdzie, to wszyscy jesteśmy oszustami.
Captain Obvious

Odpowiedz
(05-08-2023, 23:01)Reno napisał(a): Na forum powinien powstać plebiscyt na najlepsze filmy wszechczasów niezależnie od gatunku. Jeśli ten film się tam nie znajdzie, to wszyscy jesteśmy oszustami.
Przecież był :)
"Głupi i głupszy" nie wygrał :D
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Nie wygrał bo ludzie się wstydzili zagłosować zgodnie z własnym sumieniem. Ten film jest genialny na tak wielu poziomach. Absolutne mistrzostwo. Film totalny.
Captain Obvious

Odpowiedz
Aż sprawdziłem.
Zajął 196 pozycję :D

Odpowiedz
(05-08-2023, 23:09)Dr Strangelove napisał(a): Aż sprawdziłem.
Zajął 196 pozycję :D

I uważasz, że to odpowiednia pozycja? Chyba już czas oddać cesarzowi co cesarskie. 
Captain Obvious

Odpowiedz
Ja tylko podałem suche fakty, a są one takie:
Gieferg - 3 punkty
al_jarid - 1 punkt
Reno - nie wziął udziału w głosowaniu

Na pocieszenie dodam, że Obywatel Kane zajął 387 pozycję :)

Odpowiedz
Byłem pijany, w żałobie, srałem.

Ale po Giefergu 3 pkt bym się nie spodziewał.
Captain Obvious

Odpowiedz
@Reno

Zgadzam się - najlepsza komedia lat 90.

Cytat:Na forum powinien powstać plebiscyt na najlepsze filmy wszechczasów niezależnie od gatunku.

Pierwsze miejsce: "Głupi i głupszy".
Drugie miejsce: "Prometeusz".

Odpowiedz
(05-08-2023, 23:01)Reno napisał(a): Czy jeszcze są fani tego filmu na forum?

Absolutnie genialny. Esencja humoru lat 90 i humoru ogóle. Nic lepszego ani wcześniej ani później nie nakręcono.

Lubię ale bez przesady. Z komedii "na krawędzi" wolę "Freddy got fingered".
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Kurwa, a jaki Głupi i Głupszy jest na krawędzi??? Aaaaa.., mało się nie nabrałem. Dobre, dobre.

@Mental

True. Prometeusz również nie ma słabych punktów. No dobra, biolog chciał pogłaskać. Każdy biolog by chciał.
Captain Obvious

Odpowiedz
(05-08-2023, 23:13)Dr Strangelove napisał(a): Ja tylko podałem suche fakty, a są one takie:
Gieferg - 3 punkty
al_jarid - 1 punkt
Reno - nie wziął udziału w głosowaniu

O kurde, znalazłem się w elitarnym gronie :)
Ale niespodzianka, że akurat z Giefergiem. Nasze gusta zwykle raczej się rozjeżdżają. Cóż, miło wiedzieć, że nie zawsze.

Odpowiedz
(05-08-2023, 23:43)Mental napisał(a): Pierwsze miejsce: "Głupi i głupszy".
To naprawdę bardzo dobre zestawienie Mental :)

Odpowiedz
(05-08-2023, 23:08)Reno napisał(a): Nie wygrał bo ludzie się wstydzili zagłosować zgodnie z własnym sumieniem. Ten film jest genialny na tak wielu poziomach. Absolutne mistrzostwo. Film totalny.

Tego samego zdania jest James Rolf, który wprost nazwał film klasyką:

Odpowiedz
Z jakiegoś powodu ten film jest pomijany. Zapewne ze względu na swój kontrowersyjny tytuł.

Horror? Egzorcysta
Sensacja? Zabójcza broń/Szklana pułapka (ze wskazaniem na "Zabójczą")
Komedia? Głupi i głupszy (choć są pretendenci)

Amen.
Captain Obvious

Odpowiedz
(06-08-2023, 00:01)Dr Strangelove napisał(a):
(05-08-2023, 23:43)Mental napisał(a): Pierwsze miejsce: "Głupi i głupszy".
To naprawdę bardzo dobre zestawienie Mental :)

Ta wasza promkowa przepychanka juz sie dla mnie stala memem i jedna z tych cegielek, ktore buduja urok tego forum.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Dr Strangelove napisał(a):To naprawdę bardzo dobre zestawienie Mental :)

Wiedziałem, że tak zareagujesz. Jesteś przewidywalny jak te wszystkie słabe filmy sci-fi, które uważasz za lepsze od Promka. Btw, ciągle liżesz rany po tym, jak cię merytorycznie zezłomowałem we wiadomym temacie? ;)

Odpowiedz
Codziennie piję "Wyborową", żeby zapomnieć...

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości