DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny)
Raczej fani którzy nie lubią Gunna, bo oni odkopali, a on już usunął te posty z historii.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Więc trzeba nam czekać na pojawienie się Batmana i Jokera. Jakoś pewnie to będzie Batman oparty na starych filmach i kompatybilny z Keatonem i Affleckiem z "The Flash" a Joker będzie oparty na komiksie "The Killing Joke" - jak Joker Burtona. I Phillipsa. I zpewne Reevesa. O czym Gunn doskonale wie ;)

Odpowiedz
Tak w ogóle to ładna hipokryzja, bo to co Burton zrobił z Batmanem, jest dokładnie tym samym co on zrobił z mnóstwem postaci komiksowych przypominam tutaj twórcę Mantis który otwarcie mówił, że Gunn nie zaadaptował jego postaci tylko stworzył swoją.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Rozgdz klasycznie jest Rozgdzem, Rozgdz w stanie czystym
Właśnie to, że mówię głupstwa, czyni mnie człowiekiem

Odpowiedz
Przeca to prawda. To info nic nie wnosi, nic nie mówi o obecnych poglądach Gunna, jedyne co robi to szum wokół Gunna i DC. Rzucenie nic nie znaczącego newsa i zrobienie wokół niego bezsensownej burzy w szklance wody to klasyczna zagrywka marketingu Warnera od.. jakichś stu lat. Jeszcze się nie zorientowałeś w tym, Tedziu ? :p

Ja się dziwie że po tych wszystkich latach ktoś to w ogóle bierze jakoś na poważnie :p

Odpowiedz
James zapobiegawczo

https://comicbookmovie.com/dc-studios/dc-studios-co-ceo-james-gunn-deleted-facebook-account-following-recent-batman-backlash-a205407#gs.4ogkx5

Odpowiedz
Akurat przez zupełny przypadek przez serię newsów tworzy się doskonała "platforma" aby pogadać o Batmanie universum. Zaczęło się chyba od tego jak Gunn powiedział że.. nie mają jeszcze decyzji castingowej o Batmanie? Zaraz pewnie "postawiony pod ścianą" wyjawi jakie są jego koncepcje, z czym z przeszłości się zgadza a z czym nie.. i tak dalej.
Tak w sumie dopiero co mieliśmy "kampanię Supermana".

Jak to się wszystko samo tak układa, no.. Wręcz nie do uwierzenia :p

Odpowiedz
nie do uwierzenia

Odpowiedz
Dzień bez newsów o Batmanie, Jamesie Gunnie i jego batmanowej dramie - dniem straconym :p

https://naekranie.pl/aktualnosci/james-gunn-batman-krytyka-konto-facebook-usuniete-kontrowersje-1693907905

Odpowiedz
Wow, ale news. Że tym hienom z pudelków popkulturowych nie wstyd pisać takich "newsów". Klepiesz biedę x lat na studiach humanistycznych, a potem tworzysz takie guano. Życie na stracenie.

Odpowiedz
Daily Reminder, że kasacja Batgirl by odpisać ją od podatku pozbawiła nas kolejnego wystąpienia Keatona. A Supergirl z The Flash też miała mieć produkcję, ale mówiło się bardziej o serialu, w którym miała odwiedzać Wayne'a Keatona by zasięgnąć rady. Choć wcześniej był koncept filmu dla Supergirl, więc może skończyłoby się po środku i powstałby jednak film, ale na streaming. Mimo że oddanie uniwersum Gunnowi i Safranowi to dobry pomysł, to szkoda że nie stało się to dopiero po premierze Batgirl. 

[Obrazek: 378545950_780609320740884_48023373873238...e=6505A020]

Odpowiedz
Ja wciąż żałuje takiego elseworldu z Supergirl i Batmanem Keatona, to bardziej interesujące niż cokolwiek smaży Gunn.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Pomyślcie sobie jaka specyficzna byłaby ta Supergirl, spędzając młodość w ruskim pierdlu i potem mając takiego wariata jak Keaton za mentora ;) Mielibyśmy odwrócenie dynamiki psychologicznej Batmana i Supermana, i to Batgirl byłaby tą bardziej stabilną koleżanką ogarniającą stany Kary. A Kara przez Sashe Calle byłaby zagrana zajebiście.

Odpowiedz
Akurat Barry'emu mentorował Batfleck i wyszedł na ludzi :p

Batgirl miała być chyba odpowiedzialną gliniarą.

Miałem tez wrażenie że z Supergirl chcieli zrobić love interest Barry'ego, to wzajemnie "I've got you" i budowanie relacji. To też mogłoby być ciekawe.

Odpowiedz
Lubiłem Gordona-Levitta w TDKR. Widzielibyście go jako Nightwinga? Mam wrażenie że to trochę niewykorzystany aktor, albo sobie coś dopowiadam na temat jego charyzmy. Pasowałby też na Jasona Todda, patrząc jak wiarygodnie oddał cwaniaczka w Sin City 2. Widziałbym go jednak jako Dicka Graysona w DCU. Tylko już chyba byłby trochę za stary, chociaż jako Nightwing z Batfamily Afflecka byłby akurat. Bardzo szanuje to jak Nolan pokazał postać Robina Johna Blake'a w Dark Knight Rises. Robin nie pasował do konwencji jego trylogii, ale i tak uszanował wagę i obecność tej postaci w uniwersum Batmana, i znalazł na niego swoją metodę. Szkoda że Burton nie zdążył zrobić tego co chciał z Robinem. Byłoby to ciekawe z perspektywy lat, jak filmowcy kombinują z tą postacią bo klasyczny schemat jest zbyt trudny do ekranizacji. 

[Obrazek: y4zgpnz39ld61.jpg?auto=webp&s=ad44cd2430...bb5fbf5952]

Odpowiedz
Dick Grayson u Batflecka to mógłby mieć nawet i z pięć dych :p

Odpowiedz
Batfleck miał 40+, nie trolluj

Odpowiedz
Ale.. teraz Affleck (czyli i chyba jego Batman, zwłaszcza patrząc jak go pokazali w "The Flash") ma 51 lat. Jego Dick Grayson mógłby być dzisiaj w podobnym wieku - lub kilka lat młodszy ;)

Odpowiedz
Ale wiesz że Batman adoptował Dicka mając 27-30 lat gdy Dick miał 10-13 lat? To jakaś nowa kwantowa matematyka w Twoim wykonaniu?

Odpowiedz
a np Supergirl i Batgirl nie były Latynoskami :p

Nikt nic nigdy nie mówił o wieku Dicka Graysona czy adopcji, tak jak i nigdy nie pokazano jak wygląda. Jedyne co pokazano/powiedziano to ten strój.

Jeśli wzorem był (a zapewne był) "Batman Forever" to wiek Dicka Graysona oraz jego relacja z Batmanem mogły.. no :p

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości