Bond - temat ogólny
Cytat: Amerykanin czy Kanadyjczyk to już zupełnie inna para kaloszy, to tak jakby rozpatrywać hindusa

Teraz tu już odleciałeś XD

Odpowiedz
(14-09-2023, 07:41)Corn napisał(a): Australijczyk był przypadkiem, Amerykanin czy Kanadyjczyk to już zupełnie inna para kaloszy, to tak jakby rozpatrywać hindusa do tej roli (a to i tak bardziej by pasowało niż jankes)

To jest chyba nawet bardziej śmieszne niż te wszystkie odpały "geja powinien grać gej" Duży uśmiech
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Ja proponuję kogoś z Jamajki, ale broń boże z sąsiedniego Haiti, bo tam przecież królowa nie rządziła Uśmiech

Odpowiedz
Oczywiście Bond musi być biały.

Napisane dla was na moim RMX3363 przy użyciu Tapatalk
"Rząd nie jest dla nas rozwiązaniem, jest dla nas problemem." Ronald Reagan

Odpowiedz
Nie kumam waszej reakcji. Przecież właśnie piję do tego, że seria ma swoje tradycje i fajnie byłoby je uszanować. Lazenby wbił się na Bonda kłamiąc o swoim kraju pochodzenia, więc był to przypadek, pozostali jakoś pozostawali w granicach wysp. Tak, wiem, że były w przeszłości próby castingowania jankesów, ale szczęśliwie udało się tego uniknąć ;)

Jak zaczynasz przesuwać granicę, to w sumie możesz zatrudnić aktora z każdego kraju, bo w sumie czemu nie. A skoro tak, to w sumie może być dowolnej karnacji, bo w sumie czemu nie. Nie jest to ten sam absurd co „tylko gej moze grac geja”
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Tylko Anglik może grać Anglika. Dokładnie ten sam absurd.

Odpowiedz
Nie jest, bo jest inny kontekst ¯\_(ツ)_/¯

Til Schweiger jakoś nigdy nie był rozpatrywany na Bonda, a przecież według tego podejścia nic nie stało na przeszkodzie, żeby go zatrudnić.

Odpowiedz
[Obrazek: R.964eddacd4d5d3b40970f30157b7e0ba?rik=u...ImgRaw&r=0]
W dupie mam kontekst. Dla mnie absurd i tyle.

Odpowiedz
Cytat:W dupie mam kontekst.
[Obrazek: facepalm-really.gif]

Cytat:Tylko Anglik może grać Anglika. Dokładnie ten sam absurd.
Nie Anglika, tylko Bonda, i nie Anglik ale generalnie ktoś z Wysp. Tak jak nie chicałbym, żeby Liu Kanga grał ktoś kto jest biały czy czarny. Pewne rzeczy są wpisane w kanon związany z serią czy postacią. To jest ten kontekst, który masz w dupie XD

Odpowiedz
(14-09-2023, 11:14)Corn napisał(a): Til Schweiger jakoś nigdy nie był rozpatrywany na Bonda, a przecież według tego podejścia nic nie stało na przeszkodzie, żeby go zatrudnić.
No podejście jest takie, żeby go zagrał dobry i pasujący do roli aktor. Czy będzie Angolem czy Bośniakiem to już mnie średnio interesuje.
Tym bardziej, że w dzisiejszych czasach to i tak 95% jest zjebane na poziomie scenariusza, więc nie uratuje tego nawet 15 markiz of Cośtam (Brytyjczyk w 38 pokoleniu) w roli tytułowej.

Odpowiedz
Tyle, że rozmowa nie tyczy poziomu filmów, tylko castingu. No ja się zgadzam, że aktor powinien być dobry, ale dobrze by było przy tym jakby jednak zagrał go brytol bo to na wskroś brytyjska seria, która jest wpisana w ich popkulture. Tak samo jak Dr. Who. W obu przypadkach zawsze casting jest tym co nadaje serii ton na najbliższe lata.

Odpowiedz
Cytat:Nie Anglika, tylko Bonda, i nie Anglik ale generalnie ktoś z Wysp. Tak jak nie chicałbym, żeby Liu Kanga grał ktoś kto jest biały czy czarny.

Też bym nie chciał.
Ale nie poznaję po wyglądzie czy ktoś jest z wysp czy nie jest, więc - raz jeszcze - mam to w dupie.

Odpowiedz
Jak ze ścianą. No fajnie, że masz to w dupie, podobnie jak całą serię. To daje Ci jakieś prawo do posiadania racji w tym temacie?

Odpowiedz
Ty sobie możesz głosić swoje absurdy, a ja mówić, co o nich sądzę.

Odpowiedz
+++ Corn. Jak zmieniają rasy/nacje postaci to jest oburzenie, ale Bonda może sobie już zagrać każdy xd
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
(14-09-2023, 11:31)Corn napisał(a): Jak ze ścianą. No fajnie, że masz to w dupie, podobnie jak całą serię. To daje Ci jakieś prawo do posiadania racji w tym temacie?

Gieferg zaskakująco często używa tego zwrotu. Już jakiś czas temu zwrociłem na to uwagę.

Cytat:07-06-2022, 21:55 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-06-2022, 21:56 przez Gieferg.)

No i jak to jest, że jak w filmach z serii M:I postać Cruise'a mam za każdym razem w dupie (może z wyjątkiem M:I 3), tak tutaj emocje aż huczy, skoro nawet nigdy nie jarałem się jedynką?

Cytat:03-09-2023, 23:28 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-09-2023, 23:29 przez Gieferg.)

W dupie to mogę mieć Harrego Pottera, ale nie Batmana. Jakbym miał w dupie, to bym tu nie zaglądał Uśmiech

Cytat:18-08-2023, 20:49 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-08-2023, 20:57 przez Gieferg.)

W dupie mam ten film ale tu się ciekawe rzeczy odwalają:

Cytat:13-08-2023, 15:24 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-08-2023, 20:22 przez Gieferg.)

Zdaje się, że większość ma ten film głęboko w dupie.

Cytat:06-04-2023, 11:14 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-04-2023, 12:42 przez Gieferg.)

I w dupie mam gdzie Shamar mieszka (jego też mam w ignorowanych w związku z czym czytam go tylko od czasu do czasu). To nie było sednem tamtego posta, ale że sedno lubisz omijać szerokim łukiem to już wiadomo nie od dziś.

Cytat:14-02-2023, 00:29 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-02-2023, 00:29 przez Gieferg.)

Co podejrzewasz, że Burton lubi także mam w dupie.
Grunt, że ja nie lubię.
Captain Obvious

Odpowiedz
(14-09-2023, 11:25)Corn napisał(a): Tyle, że rozmowa nie tyczy poziomu filmów, tylko castingu.
No i ten casting jest częścią całego procesu, który zaowocuje powstaniem filmu. Nie wiem jaki sens ma rozdzielanie tego?

(14-09-2023, 11:40)Krismeister napisał(a): +++ Corn. Jak zmieniają rasy/nacje postaci to jest oburzenie, ale Bonda może sobie już zagrać każdy xd
Nie wiem po co to piszę, ale jest różnica między  30-letnim białym, 30-letnim Chińczykiem i 30-letnim Hindusem. A czy biały będzie 100% Brytyjczykiem albo 100% Jankesem?

Odpowiedz
No właśnie o to chodzi. Oburzać to się mogę jak kogoś zmienią tak, że nie wygląda tak, jak wyglądać powinien, ale tutaj nie widzę problemu.

Cytat:Już jakiś czas temu zwrociłem na to uwagę.
Domyślasz się, gdzie to mam? Uśmiech

Odpowiedz
Cytat: A czy biały będzie 100% Brytyjczykiem albo 100% Jankesem?
No dobra, ale możemy iść dalej i dać tę rolę holendrowi, włochowi czy francuzowi. Przecież to ten sam kolor skóry, co nie?

Cytat:No i ten casting jest częścią całego procesu, który zaowocuje powstaniem filmu. Nie wiem jaki sens ma rozdzielanie tego?
Rozwadniasz temat, ale nawet idąc tym tropem to zatrudnienie Jankesa sprawia, że seria traci swój status "old european money" i staje się jeszcze większym cieniem samej siebie. Tak przynajmniej zostaje w tej części świata. Bond to wyjątkowa seria w kinie, nie ma drugiej takiej. Choć Amerykanie próbowali robić kopie to żadna się nie przyjęła. Dlatego ważne jest dla mnie i dla innych fanów serii, żeby ten casting zamykać w graniach wysp. Anglicy może i mają ten sam kolor skóry co Amerykanie czy Polacy, ale kulture i historię już mają inną, więc fajnie jeśli nie rozmienia się tego na drobne.

Odpowiedz
Cytat:No dobra, ale możemy iść dalej i dać tę rolę holendrowi, włochowi czy francuzowi. Przecież to ten sam kolor skóry, co nie?

Jeśli mnie przekona, że jest angielskim szpiegiem i zagra to jak należy to czemu nie?
Jean Reno w roli Włocha komuś przeszkadzał?

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon