Box Office czyli boks biurowy
(18-04-2023, 11:41)al_jarid napisał(a): Oj, absolutnie nie uważam, że kiepski wynik na Rottenach oznacza słaby film

Tu chodzi, że bywa wręcz przeciwnie.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Super Mario rozbił 1B zielonych na świecie, druga animacja w historii na rynku USA po Iniemamocni 2 ($110M do wyrównania i może być ciężko ale zobaczymy)

Odpowiedz
Kina są w odwrocie. Nie pomogła pandiemia, ale tylko przyspieszyła to co się dzieje od 5 lat. Jak sobie przejrzycie wyniki WW kolejno z lat 2019, 2020, 2021, 2022 i aktualny, można spokojnie zobaczyć, że:
- Kino superbohaterskie jest w odwrocie
- Sztampowe animacje ustawione na polityczną poprawność są w odwrocie
- Kino świeże lub wielkie (TopGun, Avatar 2, Super Mario) jest jedyną wyspą na plusie.

Aktualnie poległy w BO filmy:
Czarna syrenka / Disney / -200m
Animowany Spiderman / Columbia / + 400m (edit)
Czarni Transformersi /Paramount / -100m
Kolorowanka Pixara / Pixar / -250m
The Flash / DC / -150m
Fast X / Universal / +200m
Guardians of the Galay 3 / Disney / +200m

Wcześniejsze lata też nie obfitowały w filmy przekraczające znaczek 1b licząc od 2020 roku, a nawet 2019 stał produkcjami znanymi.

Zauważcie, że budżety tych produkcji oscylują w okolicach 250m.

10 lat temu MoS Snydera zarobił 680m + 100m z rynku DVD/BO (który teraz praktycznie nie istnieje).
A budżet MoS prawie 300m - więc zaczął dopiero zarabiać na rynku HomeVideo :S

I jeszcze jedna uwaga - zasadniczo 3D w kinach robilo BO. Jak sobie teraz robię analizę na szybko, to te kosmiczne cyferki przy topowych produkcjach to było właśnie 3D.

Avatar 2 zdaje się tę tezę potwierdzać. Nie mam teraz ani chęci ani czasu, ale będę robić analizę pod kątek 3D i wyników oraz porywywać budżety, bo z tego co sobie na szybko przejrzałem boom na 3D zaczął robić te wielkie cyferki. Teraz, jak wychodzą filmy superheero bez 3D to ciężko o wynik.
“A man holds sacred only 3 things. His home, his children, and his mother. He who dares to harm any of these, whomever god he serve, pray to them for mercy. You will receive none from the man.”

Odpowiedz
Nie kumam co w "poległych" robi Spider-man, który przy budżecie 100mln* zgarnął do tej pory ponad 500mln. o.O????

*strzelam, że i tak przekłamany, ale nawet przy założeniu, iż wydali więcej, te powiedzmy 130-180 mln, trudno ten film nazwać flopem.
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
2022/2021/2019

[Obrazek: Bez-tytu-u.png]

no kino komiksowe jest w odwrocie ale to Marvel zjadł swój własny ogon, po EndGame wypuszczono chyba 14 produkcji (filmy i seriale), ekipy od CGI się nie wyrabiały to jedno ale jakość tych filmów, fabuły, lokowanie poprawności politycznej to druga sprawa

Odpowiedz
Z tymi serialami nad Disney+ to chcieli się zesrać, wincyj, wincyj contentu, ja jestem ciekaw oglądalności Secret Invasion bo pierwszy odcinek to kupa straszna, nie widzę tutaj potencjału na jakiś hit, a kręcili to tak długo, że szkoda gadać.

Odpowiedz
(27-06-2023, 18:55)Debryk napisał(a): - Kino świeże lub wielkie (TopGun, Avatar 2, Super Mario) jest jedyną wyspą na plusie.).

A co w tych filmach jest świeżego? Toż to typowe rimejki/sequele.

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Świeże lub wielkie i później następuje to, co w nawiasie :D Superhero jest wyraźnie w odwrocie, a w powrocie nostalgiczne powroty klimatów 80s/90s. No i to by było na tyle.

Odpowiedz
Wielkie one też nie są. To prostu udane konrynuacje. Przy czym zgodzę się tylko w 1 przypadku.

Odpowiedz
Cytat:Animowany Spiderman / Columbia / ~0m

Coś się tu komuś srogo poyebao.

Odpowiedz
Right :/ Źle policzyłem - Spidey będzie mieć jednak spory zysk.
“A man holds sacred only 3 things. His home, his children, and his mother. He who dares to harm any of these, whomever god he serve, pray to them for mercy. You will receive none from the man.”

Odpowiedz
[Obrazek: db564deb-8753-4b2a-bf0e-82e58ecd5171_text.gif]

Odpowiedz
Kurde, Taylor Swift wpuszcza do kin nagranie swojego koncertu i zgarnia 96 baniek w premierowy weekend. 9 razy więcej niż drugi film w rankingu.
https://www.boxofficemojo.com/weekend/2023W41/?ref_=bo_hm_rw

Odpowiedz
Nie rozumiem fenomenu tej dziuni.

Odpowiedz
Nie ma co rozumieć, tatuś zapłacił, producenci zainwestowali i teraz mają produkt.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Musieliby mi zapłacić, żebym poszedł na jej koncert.

Odpowiedz
(15-10-2023, 20:11)simek napisał(a): Kurde, Taylor Swift wpuszcza do kin nagranie swojego koncertu i zgarnia 96 baniek w premierowy weekend. 9 razy więcej niż drugi film w rankingu.
https://www.boxofficemojo.com/weekend/2023W41/?ref_=bo_hm_rw

Zidiocenie trwa. Oczywiscie zawsze byly jakieś filmy muzyczne ale...

Odpowiedz
Czemu zidiocenie? Trwa strajk, premier jest mało, do kin trafia kinowa wersja hitowej trasy koncertowej, na którą nie ma już biletów a chętnych nie ubywa.
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
(16-10-2023, 06:07)Gieferg napisał(a): Musieliby mi zapłacić, żebym poszedł na jej koncert.

Proponuję zrzutkę. Tylko musisz napisać potem relację :)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Chciałbym żyć w świecie w którym jest dostępny chip z adblockiem, gdzie wszystko co AI uzna dla mnie za irytujące nie będzie mi wciskane do głowy, żadnej Tejlor Słicz, żadnych boysbandów, żadnych czarnych raperów stworzynych przez AI, tylko ja i mój pojebany świat w głowie.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon