17-09-2008, 23:06
|
NOWOŚCI NA STRONIE
|
|
mysle, ze trzeba napisac do fidela - kiedy przedstawisz mu swoja sytuacje, napewno zrozumie, tekst o ledgerze jest juz napisany przeciez! ja moge poswiadczyc, jak bardzo sie tym przejales, i ze napisanie tych paru linijek bylo dla ciebie jako-takim wysilkiem. bedzie ok. tekst zawiera jeszcze kilka bledow, np. milosc do przyjaciela w brokeback, co sie mija z prawda, gdyz w przypadku jacka i ennisa najpierw pojawia sie pozadanie, a potem cos wiecej - niby pierdola, ale dla kogos, komu ledger i jego filmy byly bliskie, duzo znaczaca.
DON'T BLINK AND TURN LEFT.
Nie chodzi o żadne aspekty osobiste - chcę żeby Fidell przepisał ten tekst, bo jest po prostu słaby, a Ledger nie zasługuje na taką wspominkę.
KMF - Follow your dream to fly
----------------------------- Ostatnio widziane: Meet John Doe: 8.5/10 | Arsenic and Old Lace: 10/10 | You Can't Take It With You: 8/10 | Frost/Nixon: 8/10 | The Chaser: 7/10 | Transporter 3: 4.5/10 17-09-2008, 23:17
moze przeniesmy ta dyskusje na pw? to co juz ci mowilam - fidel nie gryzie. dogadacie sie.
DON'T BLINK AND TURN LEFT.
17-09-2008, 23:37
Beo jeśli masz ochotę to napisz wspominkę i podmienimy, jak nie to ja przepiszę i po krzyku ;]
Nie odpowiadałem, bo mój 8 letni komputer przeżył armageddon i czekałem na nowe pudło z allegro, pzdr. 18-09-2008, 19:17
Recenzja filmu "Vexille":
http://www.film.org.pl/prace/vexille.html Autor: BEOWULF Analiza "50 prawd objawionych przez Mrocznego Rycerza": http://www.film.org.pl/prace/50_prawd_mroczny_rycerz.html Autor: DUX
"It's alive!"
20-09-2008, 18:43
Czytam prawdy objawione - fajne, ale wolę chyba to z Editing Room (parę punktów podobnych?) Inne ale:
"13. Punkt zainicjowany przez Mentala: Jeśli jesteś Batmanem, twoja peleryna ma nadnaturalne możliwości, możesz jej na przykład użyć jako spadochronu." Może, bo Batman w tym filmie ma taka pelerynę, która może być czymś w rodzaju spadochrou przecież. ;) "14. Większość ludzi na Świecie wierzy w jakiegoś boga. Mieszkańcy Gotham wierzą w Harveya Denta." A to: e, takie tam, średnie. i PS "płaskich przecież, bo komiksowych postaci," - meh... :P 20-09-2008, 19:11
Skoro peleryna może być spadochronem, to parasolka pewnie też - spróbuj! ;)
A co do punktu z Harveyem Dentem, to też mi się nie podobał, więc już go wywaliłem, a w jego miejsce (ale pod numerkiem 10) pojawiła się inna prawda, którą wcześniej przegapiłem ;)
"It's alive!"
20-09-2008, 19:55 DUX napisał(a):Skoro peleryna może być spadochronem, to parasolka pewnie też - spróbuj! ;)No tak, ale on nie ma ZWYKŁEJ peleryny tylko jakąś taką bat-peleryne, która po dotknięciu ręcami i jakimś krótkim spięciu twardnieje (bajdełej, po wyjęciu z kontekstu ten kawałek dziwnieby wyglądał :)). Było o tym w pierwszym filmie przecież. Ja nie mówię, że to mądre czy logiczne - przecież to Batman autorstwa Nolanów i Goyera. :P 20-09-2008, 20:03
ja tam za nic nie rozumiem tego
Cytat:30. Bruce Wayne musi lubić ból, skoro za każdym razem gdy zdejmuje maskę Batmana, pozwala by kopnął go prąd. (ok, wiem, że tak nie było, ale nie mogłem się powstrzymać;))
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 20-09-2008, 20:30
no tak, ale...to mało śmieszne jest
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 20-09-2008, 20:37
Seria "50 prawd objawionych" jakoś średnio do mnie trafia, większość "prawd" jest naciągana bardziej niż w filmowej rzeczywistości, a humor z teksu płynący jest raczej wątpliwy. Niemniej, czyta się dobrze, ale są małe potknięcia:
Cytat:28. Dlaczego jadąc wprost na Jokera ominąłeś go w ostatniej sekundzie? Batman: Nie omijałem go! Myślałem, że zrobi unik w tę samą stronę co ja i wtedy go trafię. Bo nie mógł go zabić, bo wierzył w sprawiedliwy sąd? Jest stróżem prawa a nie mordercą. Cytat:29. Dlaczego po ominięciu Jokera przewróciłeś się wraz z Batpodem? Batman: Bo stwierdziłem, że w zasięgu wzroku nie ma żadnej ściany na której mógłbym się zatrzymać, a przecież nie pojadę dalej i nie zostawię Jokera samego na środku ulicy. Gest rezygnacji?
"Weźmy np. wyraz 'Kościół'... poprzestawiamy kilka liter, kilka dodamy, kilka wyrzucimy i wyjdzie nam 'szatan'" :D
by ks' 20-09-2008, 21:28
Pavel, rozumiem, że sobie żartujesz, bo nie uwierzę, że na poważnie starasz mi się wytłumaczyć o co chodziło w tych scenach.
Mefisto - przykro mi, że punkt 30 Cię nie rozśmieszył.
"It's alive!"
20-09-2008, 21:38
A gdyby cykl przemianować na "10 prawd objawionych" i naprawdę się postarać?
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie
20-09-2008, 21:52
Świetny pomysł! A może na 5 prawd, albo 3?
A tak na poważnie, jak Wam się nie podoba cykl 50 prawd, to go nie czytajcie, zamiast szukać dziury w całym i tłumaczyć mi dlaczego tak naprawdę Batman nie najechał Jokera. Jeszcze kilka takich wpisów jak powyższe i to ja chyba okażę tu "gest rezygnacji" ;).
"It's alive!"
20-09-2008, 22:07
Ten tekst jest żenujący. Nawet punkty które faktycznie wytykają bzdury tego filmu napisane są w miernym stylu. Przykro mi.
20-09-2008, 22:40
Żenujący, bo jest o "genialnym" Batmanie, a nie o Transormerach po których jeżdżenie jest dozwolone?
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2
20-09-2008, 22:53
TDK nie jest genialnym filmem. I można po nim jechać.
Ale nie w tak wymuszony sposób, w dodatku świadczący wielokrotnie o nierozumieniu fabuły filmu. Choćby punkt 12. Litości... 20-09-2008, 22:55 DUX napisał(a):Świetny pomysł! A może na 5 prawd, albo 3?Ej, hola. Prawem autora jest publikować, prawem czytelnika jest komentować, nespa? Natomiast autor powinien wiedzieć, że nie wypada mówić: "jak się nie podoba, to nie czytaj", bo z jednej strony każdy to wie, a z drugiej -- skoro już delikwent przeczytał i wyraził opinię, to zgodnie z regułami gry autor albo ją przyjmuje do wiadomości, albo po cichu spuscza w sedesie i co najwyżej na uboczu obśmiewa wraz z kolegami, albo się ustosunkowuje, jeśli ma ochotę na polemikę. Ad rem: powiedziałem "10 prawd", bo cykl ma to do siebie, że kilka trafnych uwag tonie w morzu czepialstwa. Może znajdzie się cierpliwy rybak, który wyłowi i doceni, ale przeciętnego czytelnika bardziej by zainteresował solidny (a choćby i krótki) artykuł oparty na naistotniejszych uwagach. Jest takie supertrafne powiedzenie: "Less is more". Tyle mojego jako czytelnika. Autor zrobi z tym, co chce. EDIT: Jeszcze coś. Z listy pt. "50 prawd objawionych przez Mrocznego Rycerza" najlepszy jest... wstęp do tej listy. Nie żebym się z nim szczególnie zgadzał, ale taki sposób krytyki ma sens. Ok, teraz już milknę.
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie
20-09-2008, 23:01
Cóż, cykl zrodził się jako 50 prawd i trafiają do niego tylko filmy, w których na szybko da się znaleźć 50 rzeczy naciąganych, bzdurnych i niezgodnych z realiami i konwencją narzuconą w filmie. Nie przemontujemy tego nagle w cykl 10 prawd, bo 10 prawd (czyli bzdur i innych niedorzeczności) można znaleźć w niemal każdym filmie akcji. Chodzi o to, żeby do tego cyklu trafiały obrazy nafaszerowane "prawdami" - a do takowych "Mroczny Rycerz" się niestety zalicza. Aha, czemu uważasz, że NIE POSTARAŁEM się przy szukaniu i opisywaniu 50 prawd? Chyba właśnie aby znaleźć ich tyle należało się postarać ;). 10 prawd to łatwa robota, bo jak już wspomniałem, taką ilość bez trudu znalazłbym w każdym sensacyjniaku.
Mierzwiak - przykro mi, że tekst nie spełnia Twoich wymagań i oczekiwań i że cały jest żenujący.
"It's alive!"
20-09-2008, 23:10 |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| BŁĘDY, literówki, omsknięcia, potknięcia na stronie KMF | DUX | 1,039 | 200,459 |
03-12-2021, 00:04 Ostatni post: Norton |
|
| Krótka piłka na stronie KMF | desjudi | 52 | 19,339 |
29-08-2012, 15:17 Ostatni post: desjudi |
|
| RELACJE Z FESTIWALI NA STRONIE KMF - WĄTEK DO WYŻYWANIA SIĘ | Beowulf | 26 | 10,159 |
20-07-2008, 13:53 Ostatni post: simek |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |