NOWOŚCI NA STRONIE
Sorewicz za tego ołówka, dałbym sobie wcześniej rękę uciąć, że Joker po prostu jakoś stawia w pionie ten ołówek i natychmiast wbija w głowę faceta, a tu się okazuje, że naprawdę on ten ołówek wbija w blat stołu, a najgorsze jest to, że gdy już głowa ochroniarza odlatuje to na stole nie widać żadnej dziury po ołówku - gdyby takowa się pojawiła, to możnaby było powiedzieć, że gangsterzy obradowali przy starym spruchniałym stole, ale niestety nic nie usprawiedliwia Nolana i mnie.

Odpowiedz
a mi sie 50 prawd objawionych podoba, za to nie podoba mi sie podsumowanie - ale powtarzac sie juz nie bede...

a w ogole to buczek i ja z ekipa powinnismy napisac 50 prawd objawionych przez 8 festiwal era nowe horyzonty...;)
DON'T BLINK AND TURN LEFT.

Odpowiedz
Ołówek zostaje postawiony, a nie wbity w stół. Ledger celowo wali ręką, aby jak najszybciej go ustabilizowac. Ostra końcówka sięga oka przestępcy. Nie wiem jak można tego nie zauwazyć, szczególnie, że na YT jest mnóstwo klipów z tej sceny.

http://img206.imageshack.us/my.php?image=penciltr2.jpg

Zwróccie uwagę na jaśniejszą końcówkę na górze.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Nie mógł zostać postawiony, bo nawet na tym obrazku który zapodałeś ołówek stoi krzywo, więc gdyby nie był wbity to by się przewrócił, wyraźnie widać z jaką siłą Joker wbija go w stół

Odpowiedz
Przecież on go wyraźnie wbija. Nie wiem w jaki sposób gwałtowne uderzenie miałoby pomóc ołówkowi ustać - w mojej części świata to nie działa. A jeśli chodzi o "jaśniejszą końcówke" to jest ona kanciasta.

Odpowiedz
Stoi krzywo bo to obraz z kamerki w kinie :lol:

Oglądam tą scenę po raz 20 i jak dla mnie on go stawia, aż nadto wyraźnie. Gdyby go wbił to w jaki sposób oderwałby się razem z mafiozem. Może białko oka w ułamku sekundy zmieniło stan skupienia? Sam nawet spróbowałem tak zrobić i działa, więc jak dla mnie ta "prawda" jest o kant... i tak dalej.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Tak ja przewidywałem, rozpętało się piekło. Ja się tyle wypowiem, że tekst Duxa uważam za dobry, ba - najlepszy z serii 50 prawd. Seria ta jest z zasady nieco naciągana i pisania z przymrużeniem oka, nie żeby film/serial zgnoić, a uświadomić w konwencji humorystycznej, że posiada błędy i niedociągnięcia, czego fani często nie zauważają. A nad filmem, który się lubi/kocha zawsze się warto dłużej zatrzymać. Wystarczy spojrzeć na listę pozycji, które zostały w tej serii przedstawione - same blockbustery oraz hity telewizyjne, z rzeszami co najmniej milionów fanów. W sumie nie wiem po co to piszę, skoro powinno być oczywiste.

Artemis napisał(a):a w ogole to buczek i ja z ekipa powinnismy napisac 50 prawd objawionych przez 8 festiwal era nowe horyzonty...;)

Pomysł niezły, ale mija się z celem, bo nie wywołałby żadnych kontrowersji, a nawet by się większość zgodziła :D.
KMF - Follow your dream to fly
-----------------------------
Ostatnio widziane:
Meet John Doe: 8.5/10 | Arsenic and Old Lace: 10/10 | You Can't Take It With You: 8/10 | Frost/Nixon: 8/10 | The Chaser: 7/10 | Transporter 3: 4.5/10

Odpowiedz
Snappik napisał(a):Oglądam tą scenę po raz 20 i jak dla mnie on go stawia, aż nadto wyraźnie.
"Aż nadto wyraźnie" to bardzo ciekawy dobór słów w odniesieniu do kopii z dupy na której nic nie widać.

Joker wbija ołówek. Na górze widać gumkę. Mówię to na podstawie trzech wizyt w kinie, nie na you tube.

Snappik napisał(a):Gdyby go wbił to w jaki sposób oderwałby się razem z mafiozem. Może białko oka w ułamku sekundy zmieniło stan skupienia?
Ty to piszesz na poważnie? To jest tylko film :roll:

Odpowiedz
No to jak to jest tylko film to po co 50 prawd objawionych :) Przecież wiadomo, że każdy film ma niedociągnięcia powstałe wskutek kompromisu, aby dało się to oglądać. Ja proponuję jeszcze 50 prawd objawionych w Heat i Miami Vice. Też się pośmieję.

Nie to, że mam jakiś zarzut, bo artykuł łyknęłem szybko. Ale kilka punktów jest naprawdę wciśniętych na siłę i dotyczących całego uniwersum Batmana, a nie tylko TDK.

Proponuję obejrzeć to i zauwazyć, że żadnej dziury po ołówku w 9 sekundzie nie widać.

Odpowiedz
Snappik napisał(a):żadnej dziury po ołówku w 9 sekundzie nie widać.
No i...?

Od teraz do każdej gafy w filmie będziemy dopisywać ideologię?

Odpowiedz
No i obaliłem ten wspanały punkt jakoby Joker wbijał w biurko ołówek. No chyba, że był z plasteliny, ale to już materiał na osobny temat.

Jaką ideologię?

Jak już porywamy się na 50 prawd to miejmy chociaż solidną podstawę z argumentem. W innym wypadku jest to zwykłe "czepianie się", w tym przypadku błędne. To już bardziej cenię sobie uwagi na temat wyjeżdżającego z banku autobusu pełnego tynku i brudu :)

Odpowiedz
Snappik napisał(a):No i obaliłem ten wspanały punkt jakoby Joker wbijał w biurko ołówek.
Wierzę, że ty w to wierzysz.

Snappik napisał(a):Jaką ideologię?
Taką że brak dziury, który jest zwykłą wpadką interpretujesz sobie w sposób który przypomina mi tylko i wyłącznie bandę idiotów z forum Superhero Hype. Bez urazy, ale sądziłem że tylko tam odchodzą takie jaja. Dodajmy do tego wywody na temat gałki ocznej i mamy niezłą komedię.

Odpowiedz
Nie wiem co jest zabawniejsze - moja wzmianka o gałce ocznej, czy twoja teoria o rzekomej wpadce z dziurą (a raczej jej brakiem) :D Po prostu jaja i życzę miłego dnia.

Odpowiedz
Proszę bardzo:
[Obrazek: opttdkark2.jpg]

1) Ołówek stoi krzywo mimo że nie jest to "obraz z kamerki w kinie :lol:"
2) Gumka na górze.

Dalej twierdzisz że on sobie po prostu stoi? Na rysiku? Niech zgadnę: tak. Witaj "Idiokracjo"!

PS. Po wywrotce ciężarówki z przyczepy wychodzi dwóch ludzi Jokera, ale chwilę później jest tylko jeden, ten rażony prądem. Jakaś teoria na ten temat? Może teleportacja? Bo przecież to nie jest wpadka.

Odpowiedz
Czy nie moznaby trzech ostatnich stron wyciac z topicu i wkleic w tym samym dziale z tytulem np. Tekst Duxa albo Sprawa Olowka?...

Odpowiedz
O tekscie Duxa to jeszcze jest na miejscu, ale sprawę ołówka należałoby przenieść do wątku o TDK, a tak naprawdę to do "rzeczy, z których można się pośmiać" ;)
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie

Odpowiedz
Snappik napisał(a):No i obaliłem ten wspanały punkt jakoby Joker wbijał w biurko ołówek. No chyba, że był z plasteliny, ale to już materiał na osobny temat.
Przecież właśnie o to DUXowi chodziło - ołówek musiałby być bardziej wytrzymały niż biurko, żeby się wbić. I - tadam! - wbił się. Nawet na tych dupnych kopiach z jutub widać, że góra jest kanciasta.

Cytat:Jak już porywamy się na 50 prawd to miejmy chociaż solidną podstawę z argumentem. W innym wypadku jest to zwykłe "czepianie się", w tym przypadku błędne.
:)

I w ogole straszny offtopic tu robicie! :P

Odpowiedz
ja ide ogladac viscontiego
DON'T BLINK AND TURN LEFT.

Odpowiedz
Beowulf napisał(a):Tak ja przewidywałem, rozpętało się piekło. Ja się tyle wypowiem, że tekst Duxa uważam za dobry, ba - najlepszy z serii 50 prawd. Seria ta jest z zasady nieco naciągana i pisania z przymrużeniem oka, nie żeby film/serial zgnoić, a uświadomić w konwencji humorystycznej, że posiada błędy i niedociągnięcia, czego fani często nie zauważają. A nad filmem, który się lubi/kocha zawsze się warto dłużej zatrzymać. Wystarczy spojrzeć na listę pozycji, które zostały w tej serii przedstawione - same blockbustery oraz hity telewizyjne, z rzeszami co najmniej milionów fanów. W sumie nie wiem po co to piszę, skoro powinno być oczywiste.

to ja stanę w opozycji - tekst Duxa uważam niestety za najsłabszy z tej serii, i to wcale nie dlatego, że podobał mi się (umiarkowanie) film. Takiego Prison Break czy Lost na oczy nie widziałem, a bawiłem się przednio (może nie przy wszystkich punktach, ale całościowo). Dark Knight niestety jest chwilami wymuszony: patrz choćby punkt, który mnie nie śmieszył czy punkt, z którym od początku były problemy, a który skończył się na haśle "Punkt zainicjowany przez Mentala" - od razu widać, że nie do końca był pomysł co opisać i jak. Najbardziej mnie dziwi jednak ta rozbuchana dysputa na temat ołówków, etc. tak jakby te prawdy miały być naprawdę objawione - wyluzujcie ludzie :D
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Masz do tego całkowite prawo, ale skąd wiesz, że jak obejrzysz Lost albo Prison Break, to te 50 prawd nie wyda Ci się wymuszone, hę? :D

A ołówki rulez - to idealny motyw na forum legend ;).
KMF - Follow your dream to fly
-----------------------------
Ostatnio widziane:
Meet John Doe: 8.5/10 | Arsenic and Old Lace: 10/10 | You Can't Take It With You: 8/10 | Frost/Nixon: 8/10 | The Chaser: 7/10 | Transporter 3: 4.5/10

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon