21-09-2008, 09:37
|
NOWOŚCI NA STRONIE
|
|
Sorewicz za tego ołówka, dałbym sobie wcześniej rękę uciąć, że Joker po prostu jakoś stawia w pionie ten ołówek i natychmiast wbija w głowę faceta, a tu się okazuje, że naprawdę on ten ołówek wbija w blat stołu, a najgorsze jest to, że gdy już głowa ochroniarza odlatuje to na stole nie widać żadnej dziury po ołówku - gdyby takowa się pojawiła, to możnaby było powiedzieć, że gangsterzy obradowali przy starym spruchniałym stole, ale niestety nic nie usprawiedliwia Nolana i mnie.
a mi sie 50 prawd objawionych podoba, za to nie podoba mi sie podsumowanie - ale powtarzac sie juz nie bede...
a w ogole to buczek i ja z ekipa powinnismy napisac 50 prawd objawionych przez 8 festiwal era nowe horyzonty...;)
DON'T BLINK AND TURN LEFT.
21-09-2008, 09:58
Ołówek zostaje postawiony, a nie wbity w stół. Ledger celowo wali ręką, aby jak najszybciej go ustabilizowac. Ostra końcówka sięga oka przestępcy. Nie wiem jak można tego nie zauwazyć, szczególnie, że na YT jest mnóstwo klipów z tej sceny.
http://img206.imageshack.us/my.php?image=penciltr2.jpg Zwróccie uwagę na jaśniejszą końcówkę na górze.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
21-09-2008, 10:12
Nie mógł zostać postawiony, bo nawet na tym obrazku który zapodałeś ołówek stoi krzywo, więc gdyby nie był wbity to by się przewrócił, wyraźnie widać z jaką siłą Joker wbija go w stół
21-09-2008, 10:30
Przecież on go wyraźnie wbija. Nie wiem w jaki sposób gwałtowne uderzenie miałoby pomóc ołówkowi ustać - w mojej części świata to nie działa. A jeśli chodzi o "jaśniejszą końcówke" to jest ona kanciasta.
21-09-2008, 10:31
Stoi krzywo bo to obraz z kamerki w kinie :lol:
Oglądam tą scenę po raz 20 i jak dla mnie on go stawia, aż nadto wyraźnie. Gdyby go wbił to w jaki sposób oderwałby się razem z mafiozem. Może białko oka w ułamku sekundy zmieniło stan skupienia? Sam nawet spróbowałem tak zrobić i działa, więc jak dla mnie ta "prawda" jest o kant... i tak dalej.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
21-09-2008, 10:59
Tak ja przewidywałem, rozpętało się piekło. Ja się tyle wypowiem, że tekst Duxa uważam za dobry, ba - najlepszy z serii 50 prawd. Seria ta jest z zasady nieco naciągana i pisania z przymrużeniem oka, nie żeby film/serial zgnoić, a uświadomić w konwencji humorystycznej, że posiada błędy i niedociągnięcia, czego fani często nie zauważają. A nad filmem, który się lubi/kocha zawsze się warto dłużej zatrzymać. Wystarczy spojrzeć na listę pozycji, które zostały w tej serii przedstawione - same blockbustery oraz hity telewizyjne, z rzeszami co najmniej milionów fanów. W sumie nie wiem po co to piszę, skoro powinno być oczywiste.
Artemis napisał(a):a w ogole to buczek i ja z ekipa powinnismy napisac 50 prawd objawionych przez 8 festiwal era nowe horyzonty...;) Pomysł niezły, ale mija się z celem, bo nie wywołałby żadnych kontrowersji, a nawet by się większość zgodziła :D.
KMF - Follow your dream to fly
----------------------------- Ostatnio widziane: Meet John Doe: 8.5/10 | Arsenic and Old Lace: 10/10 | You Can't Take It With You: 8/10 | Frost/Nixon: 8/10 | The Chaser: 7/10 | Transporter 3: 4.5/10 21-09-2008, 11:09 Snappik napisał(a):Oglądam tą scenę po raz 20 i jak dla mnie on go stawia, aż nadto wyraźnie."Aż nadto wyraźnie" to bardzo ciekawy dobór słów w odniesieniu do kopii z dupy na której nic nie widać. Joker wbija ołówek. Na górze widać gumkę. Mówię to na podstawie trzech wizyt w kinie, nie na you tube. Snappik napisał(a):Gdyby go wbił to w jaki sposób oderwałby się razem z mafiozem. Może białko oka w ułamku sekundy zmieniło stan skupienia?Ty to piszesz na poważnie? To jest tylko film :roll: 21-09-2008, 11:47
No to jak to jest tylko film to po co 50 prawd objawionych :) Przecież wiadomo, że każdy film ma niedociągnięcia powstałe wskutek kompromisu, aby dało się to oglądać. Ja proponuję jeszcze 50 prawd objawionych w Heat i Miami Vice. Też się pośmieję.
Nie to, że mam jakiś zarzut, bo artykuł łyknęłem szybko. Ale kilka punktów jest naprawdę wciśniętych na siłę i dotyczących całego uniwersum Batmana, a nie tylko TDK. Proponuję obejrzeć to i zauwazyć, że żadnej dziury po ołówku w 9 sekundzie nie widać.
21-09-2008, 11:54 Snappik napisał(a):żadnej dziury po ołówku w 9 sekundzie nie widać.No i...? Od teraz do każdej gafy w filmie będziemy dopisywać ideologię? 21-09-2008, 12:03
No i obaliłem ten wspanały punkt jakoby Joker wbijał w biurko ołówek. No chyba, że był z plasteliny, ale to już materiał na osobny temat.
Jaką ideologię? Jak już porywamy się na 50 prawd to miejmy chociaż solidną podstawę z argumentem. W innym wypadku jest to zwykłe "czepianie się", w tym przypadku błędne. To już bardziej cenię sobie uwagi na temat wyjeżdżającego z banku autobusu pełnego tynku i brudu :)
21-09-2008, 12:07 Snappik napisał(a):No i obaliłem ten wspanały punkt jakoby Joker wbijał w biurko ołówek.Wierzę, że ty w to wierzysz. Snappik napisał(a):Jaką ideologię?Taką że brak dziury, który jest zwykłą wpadką interpretujesz sobie w sposób który przypomina mi tylko i wyłącznie bandę idiotów z forum Superhero Hype. Bez urazy, ale sądziłem że tylko tam odchodzą takie jaja. Dodajmy do tego wywody na temat gałki ocznej i mamy niezłą komedię. 21-09-2008, 12:13
Nie wiem co jest zabawniejsze - moja wzmianka o gałce ocznej, czy twoja teoria o rzekomej wpadce z dziurą (a raczej jej brakiem) :D Po prostu jaja i życzę miłego dnia.
21-09-2008, 12:16
Proszę bardzo:
![]() 1) Ołówek stoi krzywo mimo że nie jest to "obraz z kamerki w kinie :lol:" 2) Gumka na górze. Dalej twierdzisz że on sobie po prostu stoi? Na rysiku? Niech zgadnę: tak. Witaj "Idiokracjo"! PS. Po wywrotce ciężarówki z przyczepy wychodzi dwóch ludzi Jokera, ale chwilę później jest tylko jeden, ten rażony prądem. Jakaś teoria na ten temat? Może teleportacja? Bo przecież to nie jest wpadka. 21-09-2008, 12:18
Czy nie moznaby trzech ostatnich stron wyciac z topicu i wkleic w tym samym dziale z tytulem np. Tekst Duxa albo Sprawa Olowka?...
21-09-2008, 13:50
O tekscie Duxa to jeszcze jest na miejscu, ale sprawę ołówka należałoby przenieść do wątku o TDK, a tak naprawdę to do "rzeczy, z których można się pośmiać" ;)
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie
21-09-2008, 14:09 Snappik napisał(a):No i obaliłem ten wspanały punkt jakoby Joker wbijał w biurko ołówek. No chyba, że był z plasteliny, ale to już materiał na osobny temat.Przecież właśnie o to DUXowi chodziło - ołówek musiałby być bardziej wytrzymały niż biurko, żeby się wbić. I - tadam! - wbił się. Nawet na tych dupnych kopiach z jutub widać, że góra jest kanciasta. Cytat:Jak już porywamy się na 50 prawd to miejmy chociaż solidną podstawę z argumentem. W innym wypadku jest to zwykłe "czepianie się", w tym przypadku błędne.:) I w ogole straszny offtopic tu robicie! :P 21-09-2008, 14:56 Beowulf napisał(a):Tak ja przewidywałem, rozpętało się piekło. Ja się tyle wypowiem, że tekst Duxa uważam za dobry, ba - najlepszy z serii 50 prawd. Seria ta jest z zasady nieco naciągana i pisania z przymrużeniem oka, nie żeby film/serial zgnoić, a uświadomić w konwencji humorystycznej, że posiada błędy i niedociągnięcia, czego fani często nie zauważają. A nad filmem, który się lubi/kocha zawsze się warto dłużej zatrzymać. Wystarczy spojrzeć na listę pozycji, które zostały w tej serii przedstawione - same blockbustery oraz hity telewizyjne, z rzeszami co najmniej milionów fanów. W sumie nie wiem po co to piszę, skoro powinno być oczywiste. to ja stanę w opozycji - tekst Duxa uważam niestety za najsłabszy z tej serii, i to wcale nie dlatego, że podobał mi się (umiarkowanie) film. Takiego Prison Break czy Lost na oczy nie widziałem, a bawiłem się przednio (może nie przy wszystkich punktach, ale całościowo). Dark Knight niestety jest chwilami wymuszony: patrz choćby punkt, który mnie nie śmieszył czy punkt, z którym od początku były problemy, a który skończył się na haśle "Punkt zainicjowany przez Mentala" - od razu widać, że nie do końca był pomysł co opisać i jak. Najbardziej mnie dziwi jednak ta rozbuchana dysputa na temat ołówków, etc. tak jakby te prawdy miały być naprawdę objawione - wyluzujcie ludzie :D
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 21-09-2008, 15:21
Masz do tego całkowite prawo, ale skąd wiesz, że jak obejrzysz Lost albo Prison Break, to te 50 prawd nie wyda Ci się wymuszone, hę? :D
A ołówki rulez - to idealny motyw na forum legend ;).
KMF - Follow your dream to fly
----------------------------- Ostatnio widziane: Meet John Doe: 8.5/10 | Arsenic and Old Lace: 10/10 | You Can't Take It With You: 8/10 | Frost/Nixon: 8/10 | The Chaser: 7/10 | Transporter 3: 4.5/10 21-09-2008, 15:50 |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| BŁĘDY, literówki, omsknięcia, potknięcia na stronie KMF | DUX | 1,039 | 200,453 |
03-12-2021, 00:04 Ostatni post: Norton |
|
| Krótka piłka na stronie KMF | desjudi | 52 | 19,337 |
29-08-2012, 15:17 Ostatni post: desjudi |
|
| RELACJE Z FESTIWALI NA STRONIE KMF - WĄTEK DO WYŻYWANIA SIĘ | Beowulf | 26 | 10,157 |
20-07-2008, 13:53 Ostatni post: simek |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |

![[Obrazek: opttdkark2.jpg]](http://img362.imageshack.us/img362/5383/opttdkark2.jpg)