21-09-2008, 15:59
|
NOWOŚCI NA STRONIE
|
|
To ja tez powiem, ze tekst Duxa jest najslabszy z serii, a najlepszy byl, jak to zwykle bywa, pierwszy odcinek. Dux ma taka dziwna przypadlosc, ze czasem potrafi napisac cos rozbrajajaco smiesznego (Twarza w twarz cz.1), a czasem cos kompletnie spudlowanego (Dark Knight, TwT cz.3). Tym razem niestety pudlo.
Beowulf napisał(a):Masz do tego całkowite prawo, ale skąd wiesz, że jak obejrzysz Lost albo Prison Break, to te 50 prawd nie wyda Ci się wymuszone, hę? :D może tak, może nie - sam tekst jednak bardziej do mnie trafił humorystycznie. Zresztą nawet TF-y mnie bardziej rozbawiły, a film widziałem.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 21-09-2008, 16:17
http://batcave.stopklatka.pl/index.php?subaction=showfull&id=1221941804&ucat=8&archive=&start_from=&
reakcje na artykuł - Corn to ja, jakby co ;) 21-09-2008, 16:22
boże, ci ludzie tam są naprawdę żałośni :|
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 21-09-2008, 16:31
ej, nawet Gieferg się wypowiedział :D
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 21-09-2008, 17:49
Wlasnie przeczytalem tekst Duxa i uwazam, ze jest... niezly. I w zasadzie nie rozumiem skad ten caly ferment wokol tego tekstu (chociaz w sumie to rozumiem - bo tekst dotyczy TDK). Nie jest to z pewnoscia tekst doskonaly: kilka punktow jest naciaganych, prawdy z olowkiem nie rozumiem, podobnie, jak punktu nr 30, zas wstep jest przydlugi i niepotrzebnie asekuracyjny. Ale wiekszosc zarzutow w miare zgrabnie odslania ubytki scenariusza.
I czy 50-tka to rzeczywiscie za duza liczba jak dla Mrocznego Rycerza? Moim zdaniem nie. Wydaje mi sie, ze jeszcze pare takich punktow moznaby spokojnie dodac. Ot na przyklad (bardzo mi podczas seansu zgrzytajaca) sytuacje z prologu, w ktorej napadajacy na bank rozmawiaja o napadzie podczas napadu. 21-09-2008, 17:51
No Gieferg jak zwykle mocny :D - w końcu obraziliście jego najukochańszy film...każdy by się wkurzył ;)
A co do prologu to bawi mnie dialog - Dlaczego Joker? - Bo nosi barwy wojenne... to tak jakby - Dlaczego Batman? - Bo nosi kostium :P No i w prologu - gosc przed zabiciem Jokera mówi mu, że jest genialny bo wpadł na to, żeby go zabić zamiast od razu go zastrzelić. 21-09-2008, 17:57
Widzę, że więcej osób niż tylko ja nie zakapowało od razu o co chodziło DUXowi z tym ołówkiem twardszym od stołu - nawet Gieferg. Przycyzną jest pewnie to, że z tej sceny pamięta się głównie to, że Joker wbił ołówek w głowę ochroniarza, a nie to, że najpierw wbił ten ołówek w stół...
21-09-2008, 19:10
Tak wszyscy pisza o tej scenie z olowkiem na Forum, a zastanowil sie ktos moze, ze jest to spojler dla ludzi, ktorzy filmu nie widzieli, i warto by to jakos zaznaczyc? :)
W kazdym razie - jesli chodzi o ten olowek, to osobiscie mam pewna teorie, moze nieco naciagana, ale wcale nieglupia. Mianowicie skad pewnosc, ze byl to ZWYKLY olowek? Skad pewnosc, ze Joker nie mial na te okazje przygotowanego jakiegos specjalnego olowka, czyli swoistej broni, ktora wygladala jak zwyczajny olowek, a tak napawde byl to kawalek naostrzonego metalu, ktory bez problemu wbil sie w stol? To tylko tak na marginesie ;)
A L () E E N
21-09-2008, 19:26
napisalabym, ze sprawe zawalil kiepski wstep, ale nie napisze, bo fanom imho calkiem zabawna i fajna wylicznka i tak by sie nie spodobala:)
wielki g. jest wszedzie:):):)
DON'T BLINK AND TURN LEFT.
21-09-2008, 19:36 Artemis napisał(a):napisalabym, ze sprawe zawalil kiepski wstep, ale nie napisze, bo fanom imho calkiem zabawna i fajna wylicznka i tak by sie nie spodobala:)Twoja umiejętność dyskretnego obrzucania ludzi gnojem są niezwykłe. Szacun. [mówię serio, nie ma tu żadnej złośliwości] Powtórzę się: chciałbym przeczytać 50 punktów wyliczających autentyczne prawdy objawione (jak te z Prison Break), a nie rzeczy które są w każdym innym filmie. That's all folks. 21-09-2008, 20:02 Mierzwiak napisał(a):w takim razie dziekuje;)Artemis napisał(a):napisalabym, ze sprawe zawalil kiepski wstep, ale nie napisze, bo fanom imho calkiem zabawna i fajna wylicznka i tak by sie nie spodobala:)Twoja umiejętność dyskretnego obrzucania ludzi gnojem są niezwykłe. Szacun. [mówię serio, nie ma tu żadnej złośliwości] w ogole to kumpela na gadu ustawila sobie opis z olowkiem, jest 50 prawdami zachwycona - nie caly internet nienawidzi duczego. to mile.
DON'T BLINK AND TURN LEFT.
21-09-2008, 23:39
:) <ok>
KMF - Follow your dream to fly
----------------------------- Ostatnio widziane: Meet John Doe: 8.5/10 | Arsenic and Old Lace: 10/10 | You Can't Take It With You: 8/10 | Frost/Nixon: 8/10 | The Chaser: 7/10 | Transporter 3: 4.5/10 23-09-2008, 00:00
O...zostałem wymieniony i podpisany jako "Kolejne zdrowe podejście." Rock'n'Roll Dux! :]
23-09-2008, 00:03
Cóż, generalnie nie popieram znizania sie do poziomu tych tzw wielkich myslicieli co to kurwują, o przepraszam, ku*wuja na lewo i prawo... ale sie nie dziwie DUXowi ze napisal ten artykul. Po prostu sie nie dziwie.
Aha, cyklu '50 prawd o...' z zasady nie czytam, bo za nim nieprzepadam, dlatego o wczesniejszym artykule sie nie wypowiem
Take the best orgasm you ever had, multiply it by a thousand and you're still nowhere near it.
23-09-2008, 00:06
Aj... Zle to wyglada jesli autor sie tlumaczy z tego, co napisal. Od razu kojarza mi sie z tym wystapienia prezydenta i pozniejsze tlumaczenia jego rzecznikow, co tak naprawde mial na mysli. :) Z ta tylko roznica, ze prezydent pieprzy jak potluczony i inteligentni ludzie go nie rozumieja, wiec tlumaczenia moga wydawac sie potrzebne. Dux natomiast pisze inteligentne rzeczy, ktorych nie rozumieja popieprzeni ludzie, totez tlumaczenie sie uwazam za kuriozum.
23-09-2008, 00:16
Więc po tym wszystkich aferach związanych z artykułem Duxa i tą całą nagonką na niego i ja się wypowiem. Mimo iż Mrocznego Rycerza uważam za świetny film to artykuł o prawdach przyjąłem z przymrożeniem oka. Już wstęp Duxa uświadamia, że nie ma co tego brać na poważnie. Tak jak Dux wielokrotnie wspomina ma to na celu wyłącznie aspekt humorystyczny. Ja to łykam i nawet po części podobał mi się artykuł. Więc jak łatwo się domyślić strasznie mnie wkurwiają te forumowe wpisy na batcave i filmwebie. Na tym drugim już od dawna się nie udzielam, bo tam same trolusy co nie potrafią uszanować drugiej osoby, cwaniaki tylko w internecie pod anonimowymi nickami. Ludzie nie mają do siebie i życia żadnego dystansu. Ja film TDK też wielbię ale bez kurdę przesady. A takie osoby jak Gieferg czy ten osławiony tępiciel "debili" BAT MAN uświadamiają, że jeszcze minie parę dekad zanim internet oczyści się z forumowych dzieci neo-troli.
Rzekłem.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 23-09-2008, 00:20 |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| BŁĘDY, literówki, omsknięcia, potknięcia na stronie KMF | DUX | 1,039 | 200,458 |
03-12-2021, 00:04 Ostatni post: Norton |
|
| Krótka piłka na stronie KMF | desjudi | 52 | 19,337 |
29-08-2012, 15:17 Ostatni post: desjudi |
|
| RELACJE Z FESTIWALI NA STRONIE KMF - WĄTEK DO WYŻYWANIA SIĘ | Beowulf | 26 | 10,157 |
20-07-2008, 13:53 Ostatni post: simek |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |