Napoleon (2023)
Powinien mówić angielszczyzną z komicznym francuskim akcentem, tak jak robił to historycznie.

Odpowiedz
(12-11-2023, 01:10)zombie001 napisał(a):
(11-11-2023, 22:30)Scheckley napisał(a): Pewnie jebnie w bo i przez to nie zobaczymy serialu, który ma powstawać dla HBO ze scenariuszem Kubricka.

Scenariusz Kubricka to duże słowa. Przecież finalnie taki kilkugodzinny miniserial mało miałby wspólnego z pomysłem Kubricka na max 2,5h film. Tamten tekst chyba właśnie się zamykał w 120-130 stronach.

Swoją drogą serial chyba chwilowo uwaliły i tak problemy Fukunagi, który był z tym mocno związany.

A czy Apple będzie zawiedziony flopem? No nie wiem. Ten pomysł współpracy z Sonaczem, żeby pokazywać te filmy w kinach, to dla mnie była bardziej PRowa zagrywka. "Patrzcie, bardziej dbamy o twórców, jesteśmy lepsi, niż Netflix" Nie wydaje mi się, żeby czuli tam kokosy.. i jeszcze pozwalają Scottowi zrobić dłuższego dir-cuta na platformę.

Wysłane przy użyciu Tapatalka

Fukunaga to już chyba dawno (lata) nie jest z tym związany. A serial ma bazować na scenariuszu ORAZ materiałach, które Kubrick zebrał.

Odpowiedz
Ale scenariusz od Kubricka miałby szansę na coś wielkiego jakby zrealizował o Kubrick, a nie jakiś przeciętny rzemieślnik. Nie stanie się nagle Kubrickiem przez to, że dotknie scenariusza, którego dotykał Kubrick.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
@Albertino

No ale to nadal nie będzie to samo Duży uśmiech

Oni tam nawet mogą ręcznych notatek Kubricka używać i się tym chwalić. Nie zmienia to faktu, że on te materiały zbierał, żeby zrobić konkretny, zamknięty, 2-3h film o Napoleonie, a nie kilkugodzinny serial, który siłą rzeczy będzie się koncepcyjnie od takiego filmu różnić.

Fukunaga z tym projektem to z 5-6 lat był związany i mówił w wywiadach, że jest bardzo zaangażowany. Jeszcze w 2021 roku się o tym wypowiadał. Później pojawiły się te zarzuty wobec niego.

Oczywiście nie wykluczam, że robią to bez niego dalej, ale on chyba pierwotnie miał wszystkie epy tam kręcić, więc jednak trochę lipa, że na finiszu, po tylu latach przygotowań, ktoś go będzie musiał zastąpić. No chyba, że sam Spielberg za tym stanie.

Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
(12-11-2023, 11:50)Paszczak napisał(a): Powinien mówić angielszczyzną z komicznym francuskim akcentem, tak jak robił to historycznie.

Patrick Stewart wyjaśnia temat:

Odpowiedz
Hon hon hon!
I fart in your general direction, Kutuzow!

Odpowiedz
Ridley Scott podobno nakręcił komedię.

[Obrazek: F-9ylULXEAAiFnc?format=png&name=small]

Odpowiedz
I dlatego Napoleona powinien byl zagrac Denzel. Murzyna nikt by na ekranie nie upokorzyl Uśmiech
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Denzel ma być Hannibalem, więc wystarczy.
Pozostaje pytanie, czy Napoleon u Ridleya będzie bardziej żałosną postacią niż ten z "Bandytów czasu".

Odpowiedz
Albo ten z "Miłości i śmierci" Oczko

Odpowiedz
I jeszcze ten z animowanych Strażników czasu Uśmiech.

Odpowiedz
Waldemar Łysiak dostanie zawału po tym filmie...

Odpowiedz
Jestem pewien, że do granic absurdu rozwinięta zostanie rola Józefiny w życiu Napoleona.

Oczyma wyobraźni widze plansze z napisem THE TRUTH (jak w kijowym Ostatnim Pojedynku) jakoś w połowie filmu, po czym dowiemy się, że za całą genialną taktyka wojenną stała własnie Józefina i to ona jest matką sukcesu Napoleona. Wiecie, mężczyzna jest głową, ale kobieta szyją, która tą głową kręci.
Youniverse

Odpowiedz
To było do przewidzenia już na etapie gdy ta produkcja nazywała się jeszcze Kitbag. Teraz nie otrzymasz żadnej biograficznej produkcji o jakiejś historycznej postaci bez female friendly wtrętów.

Odpowiedz

"damn good movie"
większość filmu to romansidło między Napoleonem i Józefiną
najciekawsze jest pięcie się po szczeblach władzy, mniej jak Napoleon już rządzi
gorsze niż "Last Duel", +/- na poziomie "Kingdom of Heaven"

Odpowiedz
Gorsze od filmu, ktory mam za gorszy?
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Właśnie, kto u diabła stawia #MedievalToo wyżej niż KoH?

Odpowiedz
Cytat:gorsze niż "Last Duel", +/- na poziomie "Kingdom of Heaven"

[Obrazek: C64_syntax_error.png]

WHAT
THE
FUCK
?

Odpowiedz
(15-11-2023, 20:15)Gieferg napisał(a):
Cytat:gorsze niż "Last Duel", +/- na poziomie "Kingdom of Heaven"
Co do kvrwy ja czytam???
“A man holds sacred only 3 things. His home, his children, and his mother. He who dares to harm any of these, whomever god he serve, pray to them for mercy. You will receive none from the man.”

Odpowiedz
Tak zacytowałeś, że wygląda jakbym ja te bzdury pisał.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości