Nowy
Liczba postów: 173
Liczba wątków: 4
SPACER PO LINIE - recenzja PANA KTÓREGO AVATAR WIDOCZNY JEST Z BOKU ;)
http://www.film.org.pl/prace/spacer_po_linie.html
Nadaje przedpremierowo specjalnie dla forumowiczów, bo w końcu film ten jest już na ekranach, a KMF nie może mieć opóźnień ;)
(Karolino, dlaczego śmiejesz się z tego Pana, którego avatar...?)
Martwi Ludzie Poszli Nad Jezioro
20-02-2006, 13:17
chaotic good
Liczba postów: 937
Liczba wątków: 15
100 NAJWAŻNIEJSZYCH EFEKTÓW W HISTORII KINA
w opracowaniu Adiego:
http://www.kmf.org.pl/fx/100.html
It has been said that time heals all wounds. I do not agree. The wounds remain. In time, the mind, protecting its sanity, covers them with scar tissue, and the pain lessens, but it is never gone.
21-02-2006, 00:34
Stały bywalec
Liczba postów: 4,277
Liczba wątków: 61
W tym miejscu byłą długa na 6 postów dyskusja, w której Adi udowadniał Giefergowi, że naprawdę we "Frankensteinie" z roku 1931 był Henry, a nie Viktor Frankenstein. Wykasowałem ją, bo niepotrzebnie zajmowała miejsce i wprowadzała bałagan w temacie. I tak, to był HENRY, a nie VIKTOR. W Adiego artykule nie ma błędu ani przekłamania ;)
"It's alive!"
21-02-2006, 03:29
chaotic good
It has been said that time heals all wounds. I do not agree. The wounds remain. In time, the mind, protecting its sanity, covers them with scar tissue, and the pain lessens, but it is never gone.
21-02-2006, 23:47
chaotic good
zapowiadana juz przedpremierowo
RÓŻOWA PANTERA - recenzja Duxa
http://www.film.org.pl/prace/rozowa_pantera.html
GOOD NIGHT, AND GOOD LUCK - recenzja Beowulfa
http://www.film.org.pl/prace/good_night_good_luck.html
24-02-2006, 01:33
chaotic good
26-02-2006, 06:18
kimber henry
Liczba postów: 6,015
Liczba wątków: 18
Recenzja "Good night, and good luck" bardzo dobra... Szkoda tylko, że estetyczna czarno-biała szata została zepsuta przez czerwone napisy na plakatach ;).
Tak czy inaczej - dobra robota, Beowulf!
26-02-2006, 21:35
Stały bywalec
Liczba postów: 4,277
Liczba wątków: 61
Informuję, że KMF objął patronat nad Leksykonem filmów wschodnich sztuk walki, autorstwa Sławomira Zygmunta. Szczegóły tutaj: http://www.film.org.pl/prace/ksiazka_bruce_lee.html
Zapraszamy do udziału w konkursie ;)
"It's alive!"
27-02-2006, 23:56
Stały bywalec
Liczba postów: 7,557
Liczba wątków: 50
Artemis napisał(a):Recenzja "Good night, and good luck" bardzo dobra... Szkoda tylko, że estetyczna czarno-biała szata została zepsuta przez czerwone napisy na plakatach ;).
A ja sie nie zgodze, bowiem to samo moznaby powiedziec o samych plakatach - ze czerwone elementy psuja czarno-biala estetyke calosci. A przeciez kolor czerwony zostal wstawiony tam nie bez powodu. ;)
28-02-2006, 12:46
Użytkownik
Liczba postów: 136
Liczba wątków: 0
,,Leksykon filmów wschodnich sztuk walki", sprawa warta poświęcenia większej uwagi, niepokoi jednak tekst z wstępu do ksiązki ,,poznasz życiorysy Bruce'a Lee (dowiesz się, między innymi, co naprawdę było przyczyną jego śmierci) i jego syna Brandona" :?
28-02-2006, 13:06
Former KMF member
Liczba postów: 991
Liczba wątków: 2
A coz jest takiego niepokojacego w tym wstepie...?
Bo czytam juz ktorys raz to zdanie i za cholere nie wiem, o co Ci biega...
A L () E E N
28-02-2006, 15:01
Użytkownik
- brzmi jak z dziennika FAKT lub Super Exspressu
- słowo ,,naprawde" sugeruje iż do chwili przeczytania książki miliony żyły w niewiedzy.
Alieen, :?: :?: :?:
p.s. absolutnie to nie jest zarzut z mojej strony bo intuicja podpowiada mi że książka bedzie świetna.
28-02-2006, 15:12
Former KMF member
Dziwne wnioski potrafia co poniektorzy wyciagnac z tak krotkiej zapowiedzi :)
Stylu Faktu / Super Expressu w tym zdaniu nie dostrzegam. Co do smierci
Bruce'a Lee - nie wiem, czy to akurat takie oczywiscie, bo cala otoczka smierci
tego slynnego karateki, okolicznosci itp. sa owiane mimo wszystko pewna
tajemnica...
A L () E E N
28-02-2006, 15:25
Użytkownik
deina napisał(a):100 NAJWAŻNIEJSZYCH EFEKTÓW W HISTORII KINA
w opracowaniu Adiego:
http://www.kmf.org.pl/fx/100.html
bardzo fajne, zgrabne opracowanie widac Adi znowu sie napracował.
Uwaga o subiektywnym wyborze własciwie wydaje sie zbędna bo zakwestionować wybór Adiego --?? trzeba by mieć jaja ........znaczy sie argumenty z żelaza
28-02-2006, 15:36
Nowy
Liczba postów: 2,376
Liczba wątków: 12
ALIEEN napisał(a):Co do smierci
Bruce'a Lee - nie wiem, czy to akurat takie oczywiscie, bo cala otoczka smierci
tego slynnego karateki, okolicznosci itp. sa owiane mimo wszystko pewna
tajemnica...
I uważasz, że wszystko stanie się jasne po przeczytaniu tej książki? [wstęp na to wskazuje ;)]
Doskonale rozumiem Raula, ja także widzę w tym coś niedobrego, ale oczywiście dotyczy to tylko tego zdania wstępu.
"Dowiedz się jak naprawdę zginął Kurt Cobain", "Co naprawdę wydarzyło się w Roswell", "Ujawniamy ludzi stojących za śmiercią JFK"... itp. itd. Naprawdę nie łapiesz o co chodzi Alieen? ;)
28-02-2006, 16:41
Former KMF member
Robicie z igly widly - oto co mysle :)
A L () E E N
28-02-2006, 16:45
Początkujący
Liczba postów: 9
"IT ALL GONE PETE TONG"
Pewnie niewielu z was slyszalo o tym filmie...tak, tak, nie kryjcie skonsternowanych twarzy, slysze wasz nierowny oddech :lol:
Mysle, ze kazdy pomiedzy dosc przereklamowanym 'Million Dollar Baby' czy miedzy glosnymi (co nie zawsze idzie w parze z ich jakoscia)superprodukcjami, (ktorych tytuly i rezyserow potrafimy wyrecytowac nawet w srodku nocy zbudzeni), powinien zrobic sobie, ni z tego ni z owego, seans z nieznanym filmem 'IT ALL GONE PETE TONG';)
Niech najlepsza rekomendacja bedzie to, iz niemalze po kilku godzinach po wywieszeniu moje recenzji na stronie KMF, jeden z naszych wiernych internautow, ten film znalazl, obejrzal i goraco mi podziekowal: za wspaniale zakonczenie dnia.I tu trzeba naszemu internaucie przyznac racje: jednym z lepszych sposobow na zakonczenie niezbyt udanego dnia jest "IT ALL GONE PETE TONG", cieple kapcie i cieply brzuch chlopaka\dziewczyny\wspollokatora\wspollokatorki, na ktorym mozna zlozyc niczym na poduszce, strudzona glowe. :D
28-02-2006, 17:23
kimber henry
Liczba postów: 6,015
Liczba wątków: 18
Jakuzzi napisał(a):Artemis napisał(a):Recenzja "Good night, and good luck" bardzo dobra... Szkoda tylko, że estetyczna czarno-biała szata została zepsuta przez czerwone napisy na plakatach ;).
A ja sie nie zgodze, bowiem to samo moznaby powiedziec o samych plakatach - ze czerwone elementy psuja czarno-biala estetyke calosci. A przeciez kolor czerwony zostal wstawiony tam nie bez powodu. ;)
To trzeba było napis na górze zrobić czerwony :), też by pasowało :).
DON'T BLINK AND TURN LEFT.
28-02-2006, 18:01
Stały bywalec
Liczba postów: 7,557
Liczba wątków: 50
Tresci bys sie poczepial. Nie kolorow. ;)
28-02-2006, 20:45
chaotic good
01-03-2006, 01:22
|