Co jeszcze oprócz Holiłud zeżre politykal korektnes?
Shamar się obudził wczoraj z jakiejś długotrwałej śpiączki i go dziwią współczesne trendy w castingach.

:D

Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Washington ma zagrać Hannibala.

Posrało ich do reszty a Denzel traci szacunek.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Ale przecież Kartagina była w AFRYCE. Musiała być czarna.

Odpowiedz
Heh, podobnie rozumowałem jako dziecko i dziwiłem się, że czemu w Kartagińczyków przedstawia się jako białych, skoro ich kraj leżał w Afryce. Potem człowiek douczył się, że to była fenicka kolonizacja (+ teren Afryki Pn. nie był czarny).

Odpowiedz
Paszczak sobie jaja robi// ewentualnie przedstawia tok rozumowania kierownictwa Netflixa :D

Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Afrocentryczne Kangzy dostana pierdolca z radosci. Polecam rozne kangzowe profile na Fejsie, czyste zloto.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
(13-11-2023, 20:10)shamar napisał(a): Washington ma zagrać Hannibala.

Posrało ich do reszty a Denzel traci szacunek.

Topowy aktor traci szacunek forumowicza KMF bo przyjął pracę. Myślisz że to kolejny nagłówek Aszdziennika a to tylko kolejny post Shamara.
Właśnie to, że mówię głupstwa, czyni mnie człowiekiem

Odpowiedz
Tak, bo gość jest rzekomo inteligentny i do tej pory nie babrał w czarnej propagandzie. Przyjmując taką rolę pokazuje arogancję

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Zawieszono mi konto na YT, bo zapytalem pod tym filmikiem, czy skoro "white face" jest ok to "black face" tez nie powinno byc ok?

Jak zyc? :)

Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Serio? Zawieszają konta za komentarze?

Odpowiedz
Mnie zawieszono na 24h. Tzn. opcje lakowania, komentowania itd.

Odpowiedz
LOL:

https://www.bbc.co.uk/news/uk-england-london-67472933

https://www.instagram.com/reel/Cz6pYCntxo4/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

@@@

Kiedys to bylo...

https://m.youtube.com/watch?v=cftUIdSr_T8&pp=ygUKS3Vyd2Egd29yZA%3D%3D

Lepiej :)

Odpowiedz
SKANDAL

https://moviesroom.pl/newsy/filmy/disney-wycial-romans-kapitan-marvel-i-walkirii-w-the-marvels-pojawily-sie-slowa-krytyki-za-ten-ruch/

Odpowiedz
Disney jak z passive progressive na regressive teraz przeszedł, nie dziwię się, że wycięli, mieli pewnie prognozy na to jak chuyowo będzie finansowo, to po co bawić się specjalnie wycinanki by wypuścić inne wersje na rynki antygejowskie, skoro można zrobić jedną wersję, bo elitarne elity i tak nie pójdą obejrzeć filmu więc lesbijki różnicy nie zrobią.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
A od kiedy to komuś przeszkadzają hot hetero kobitki udające lesbijki, raczej by to przyciągało do kin.

Odpowiedz
Mam słabość do Brie, głupiutka, ale urocza, z kolei Tessa Panasonic to ma na twarzy wypisane "bitch", absolutnie nie atrakcyjna, w dodatku ten lesbijski wątek ograniczałby się do linijki "lepiej nam wychodzi współpraca jako przyjaciele..." i to tyle, nożyczek by na ekranie nie było.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Nie no, wiadomo, chodziło mi o coś takiego, że dzieci by się nie skapły, a dorośli załapaliby aluzje.
Już pomijam, że po takim zdaniu nikomu nie przyszłoby do głowy doszukiwać się czegokolwiek, więc pewnie to tylko sztuczne wywołanie kontrowersji dla kinomanów czytających niusy.

Odpowiedz
Dobry kanal, sluszne uwagi:

Odpowiedz
Ostatnio w Polsce weszły zbiorcze wydania Tintina. Już zostało zmienione tłumaczenie na bardziej "poprawne". Cyt. Maćka Kura z grupy FB "Komiks bez Granic":
Cytat:Ciekawostka: W najnowszej edycji Tintina z historii "Tintin w Kongo" zostało wycięte słowo "Murzyn" (czy też "Murzynek" jak pewna matka określa swoje dziecko).

I spoko, bo to jednak tłumaczenie a nie zamysł pierwotny autora, a komiks jest kontrowersyjny i bez tego (choć i tak lekko bo z tego co słyszałem w pierwowzorze padają określenia będące Francuskim odpowiednikiem słowa "Nigger",)  Z drugiej strony komiks był stworzony jako propaganda pro-kolonizacyjna więc to akurat najmniejszy problem w tej historii (Ba! Na tej samej stronie Tintin zagania tubylców do roboty za szkody które sam uczynił bo On jest biały więc się go słuchać muszą) i można dyskutować czy wszelakie niepoprawne polityczne słownictwo jest wręcz w duchu epoki. Zwłaszcza, że dziś "Tintin Kongo" dostarcza rozrywki nie z intencji autora, a "Cholera! Co Oni sobie myśleli?"

P.S.
Nowe wydanie tomowe Tintina prezentuje się super

I dał kadry porównawcze:
[Obrazek: ARcYcQB.jpg]
[Obrazek: YiQJb4F.jpg]
[Obrazek: Xvodhmp.jpg]
[Obrazek: eAgqmqo.jpg]

Odpowiedz
Głupota to mało powiedziane, ale szkoda ryja strzępić nawet na ten bida progresywizm. Już nawet pomijam fakt, że same rysunki są dalece bardziej "niepoprawne" niż te słowa. Ale cóż - cenzura wszelaka nigdy rozumem nie grzeszyła, bo zawsze wychodzi od największych idiotów.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon