Miami Vice
Liczba postów: 8,053
Liczba wątków: 43
(07-01-2024, 22:01)marsgrey21 napisał(a): Dobra rada, nie oglądaj nowych filmów "ReBuild Evangelion", bo jedna połowa to remake, a druga połowa to dziecinada bez sensu.
Naczytałem się już jaka to paździerz. W przyszłości jak znowu wejdę w Prime Video to pewno rzucę okiem bo już za mocno się wkręciłem żeby osobiście nie obejrzeć i móc krytykować. ;)
(07-01-2024, 22:01)marsgrey21 napisał(a): Berserk jest świetny, ale tylko oryginalna seria która oczywiście jest urwana, później mamy filmy które są takie sobie i ostatnią serię wykonaną w całości w CGI i którawygląda okropnie.
Ja ci polecę jeszcze tak...
Blue Perfect, to taki thriller psychologiczny, Darren Aronofsky sporo zapożyczył przy tworzeniu Black Swan.
Hunter x Hunter, to jest ciekawa seria, takie połączenie Dragon Ball z Pokemon, tyle, że na poważniej z niejednoznacznymi postaciami, dla przykładu, jednym z głównych złoczyńców (który jest bardziej dzikim psem jak Joker niżeli aktywnym antagonistą) jest pedofil.
Death Note, bardzo wciągająca rozgrywka pomiędzy dwoma geniuszami, detektywem i uczniem liceum który bawi się w boga śmierci.
Serial Experiments Lain, totalna schiza, coś jak Evangelion, ale jeszcze bardziej pokręcone.
(07-01-2024, 22:03)Norton napisał(a): Na filmowym poletku rządzi świętej pamięci Satoshi Kon; zostawił po sobie ledwie kilka tytułów, wszystkie wyborne (najmniej Paprika, czyli Incepcja przed Incepcją). Paranoia Agent (serialik) też spoko, przy czym z czasem rozłazi się w różne strony i dziwne rejony, nie oferując satysfakcjonującej konkluzji.
Dzięki. Na Netflixie jest widzę Berserk jest właśnie serialowy, mają tam też Hunter x Hunter. Death Note tylko w wersji aktorskiej a to z tego co pamiętam z opinii na forum też paździerz. Wersji anime i reszty poszukam na dyskach świata.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D
07-01-2024, 22:19
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-01-2024, 22:22 przez SonnyCrockett.)