Pierdoły i głupoty o TV (niusy, abonament, stacje tv itp.)
Słyszeliście może o projekcie nowego, lepszego abonamentu? Otóż, w skrócie, zamiast 17 zł od gospodarstwa domowego, miałoby być 10 zł od osoby, co oznaczałoby dwukrotny wzrost ceny dla czteroosobowej rodziny. Jednocześnie ten wzrost funduszy TVP miałby być spożytkowany m.in. na programy misyjne. Co prawda nie mogłem na stronie tvp znaleźć listy programów misyjnych, ale znalazłem gdzieś wypowiedź szefa telewizji, z której wynikało że programem misyjnym są "Gwiazdy tańczące na lodzie".

Co jednak najbardziej mi się spodobało, to "prezent" od TVP dla widzów: przy takim abonamencie, jeden dzień w tygodniu nie wyświetlano by reklam. Wiecie, jakim dniem byłby ów dzionek? Dniem, w którym w TVP nie ma absolutnie nic do oglądania, za to takim, w którym konkurencja nadaje największe hity. Pewnie byłaby to niedziela, bo i tak reklam przed transmisją mszy mało kto puszcza.

Fajne wiadomości fajnymi wiadomościami, a tymczasem ten temat utworzyłem na przyszłość, bo ostatnio sporo interesujących niusów sie pojawia i można się nimi podzielić na forum.

Odpowiedz
"Gwiazdy tańczą na lodzie". Hmmm. Co my tu mamy?

1) Gwiazdy - jakie gwiazdy? Dwie medialne kurwy w postaci Andrzejewicz i Rutowicz (że też muszę wiedzieć kto to!) + jacyś ludzie których w życiu na oczy nie widziałem, a ich nazwiska brzmią dla mnie równie zagadkowo co nazwy japońskich czopków doodbytniczych. No i oczywiście Doda, która nie wiem czemu usilnie stara się przekonać ludzi że jest kompletnym debilem. Może tak jest?
2) Taniec - widząc kiedyś fragment tego przerażającego show nie zauważyłem nic takiego. Widocznie się nie znam.
3) Lód - to się zgadza. Brawo dla producentów.

Nie oglądam TVP. No, raz na jakiś gdy Jedynka puści wieczorem jakiś normalny film, nie z serii "Widziała go tylko rodzina reżysera". Jak dla mnie ten syf mógłby w ogóle nie istnieć.

Brak reklam jednego dnia w ramach nagrody? Co to za różnica, skoro i tak nie przerywają nimi programów?!

Odpowiedz
Jestem przeciwnikiem telewizji panstwowych, ale potrafilbym sie ugiac w tym aspekcie, gdyby TVP prezentowala poziom zblizony do BBC. Ale kazdy chyba sobie zdaje sprawe, ze jest to nierealne.

Odpowiedz
A, faktycznie, oni tam występują.

Odpowiem tak: wolałbym ich nie znać :twisted:

Odpowiedz
Ja mam ciekawa pierdole telewizyjna, ktora chcialbym przedstawic na forum. Dwa slowa: Jola Rutowicz. Nie bede rozpisywal sie na temat tej osobki, bo temat jest oczywisty i nie ma co tracic czasu na niepotrzebne blyszczenie finezyjnymi zlosliwosciami, (a moze ktos zaskoczy i napisze cos pozywnego na jej temat?). Inna rzecz mnie interesuje. Dlaczego polskie stacje telewizyjne owa Jole tak mocno eksponuja? Dlaczego robia z niej gwiazde? Najpierw jakies big brothery, potem nawet osobny show z jej imieniem w tytule, a teraz na lodzie tance. Czy polska telewidownia naprawde chce ogladac kobiete, ktora nie ma w sobie kompletnie nic atrakcyjnego? Moim zdaniem polscy nadawcy przebili w tym momencie nadawcow amerykanskich, ktorzy do tej pory specjalizowali sie w kreowaniu pustych gwiazdek pokroju Paris Hilton. Przy Joli Rutowicz Paris Hilton jawi sie co najmniej jako Monika Olejnik! Owszem, mamy od jakiegos czasu rowniez Dode, ale ta kobieta, mimo iz estetycznie tandetna, a personalnie niesamowicie irytujaca, nie jest ani przesadnie glupia, ani przesadnie skandalizujaca. Jola Rutowicz wydaje sie osoba skrajnie pusta i bezbrzeznie glupia. Jesli sie nie myle, nie mielismy okazji ogladac w necie video, w ktorym obrabia komus laske. Coz zatem w niej takiego ciekawego, ze ja ja tak czesto widuje w tv? Czy jest to jakas bezkompromisowa skandalistka? Co w niej takiego jest, no co?

Odpowiedz
Ja mam dla Ciebie odpowiedź . Jola Rutowicz daje telewizji to co jest dla każdej stacji najważniejsze- czyli oglądalność. Niestety polski przeciętny widz telewizji lubi takie osóbki widzieć na małym ekranie skoro oglądalność wtedy wzrasta.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Cytat:Coz zatem w niej takiego ciekawego, ze ja ja tak czesto widuje w tv?

Ja widziałem ją tylko raz i tylko dlatego że brat pokazywał mi, która to jest :)

Odpowiedz
Danus napisał(a):Ja mam dla Ciebie odpowiedź . Jola Rutowicz daje telewizji to co jest dla każdej stacji najważniejsze- czyli oglądalność. Niestety polski przeciętny widz telewizji lubi takie osóbki widzieć na małym ekranie skoro oglądalność wtedy wzrasta.

To, co napisales, nie ma sensu. Widz oglada Rutowicz ze wzgledu na wysoka ogladalnosc, w ktorej generowaniu sam uczestniczy? Lelum polelum.

Don Vito napisał(a):Ja widziałem ją tylko raz i tylko dlatego że brat pokazywał mi, która to jest

Super.

Odpowiedz
Danus napisał(a):Ja mam dla Ciebie odpowiedź . Jola Rutowicz daje telewizji to co jest dla każdej stacji najważniejsze- czyli oglądalność. Niestety polski przeciętny widz telewizji lubi takie osóbki widzieć na małym ekranie skoro oglądalność wtedy wzrasta.

nie do końca się z tym zgodzę i podejrzewam, że jest to kolejny czeski film w tym kraju - tak samo, jak bracia Kaczyńscy, wspomniana Doda czy Ich Troje albo inne ewenementy, które można sprowadzić do prostego zdania: nikt nie lubi, a wszyscy kupują. A czemu kupują? Bo telewizja pokazuje. A nasza telewizja jest z kolei kolejnym ewenementem, bo sama siebie uważa za boga. Oglądalność? Ankiety? To słowa duchy, bo oni sami myślą, że wiedzą czego potrzeba współczesnemu widzowi i sami sobie dobierają ramówki i konkretne programy (i w tym króluje TVP).
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Jakuzzi mówiąc telewizja chodziło mi nie o widzów tylko o stację w której Jola jest pokazywana.

Cytat:nie do końca się z tym zgodzę i podejrzewam, że jest to kolejny czeski film w tym kraju - tak samo, jak bracia Kaczyńscy, wspomniana Doda czy Ich Troje albo inne ewenementy, które można sprowadzić do prostego zdania: nikt nie lubi, a wszyscy kupują. A czemu kupują? Bo telewizja pokazuje. A nasza telewizja jest z kolei kolejnym ewenementem, bo sama siebie uważa za boga. Oglądalność? Ankiety? To słowa duchy, bo oni sami myślą, że wiedzą czego potrzeba współczesnemu widzowi i sami sobie dobierają ramówki i konkretne programy (i w tym króluje TVP).
Dlatego Mefisto nie oglądam telewizji. Nie warto. :)
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Pomysł trochę debilny z tymi 10 złotymi. Bo jak u mnie w domu mieszka aktualnie 5 osób, to ja już wolę sprawić sobie jakąś platformę cyfrową i nie oglądać TVP.

Jeśli chodzi o reklamy i dzień bez nich, to również niesamowicie debilne. Reklamy w TVP mi odpowiadają, nie są w jakiś sposób inwazyjne, denerwują, stanowią takie naturalne przerywniki między programami/filmami.

A ogólnie TVP oglądam, abonament z mojego gospodarstwa domowego jest opłacany. Oglądam dużo w tej TV, czego nie ma w żadnej komercyjnej i co jest misją, ale nikt o tym nie mówi, choćby świetne programy lokalne, przynajmniej u mnie TVP Olsztyn mnie w pełni satysfakcjonuje.

"Gwiazdy tańczą na lodzie" uważam za jeden z największych błędów tej telewizji. Sama muzyczka, cały styl programu, jury z gejem na czele, niesamowita tandeta tego całego show - wszystko niesamowicie beznadziejne. Przez pewien czas byłem zły podwójnie faktem, że "Star Wars" zostało przerwane przez ten program, ale wypożyczyłem sobie DVD i dokończyłem sagę w lepszej jakości.

Jola? Gówno mnie ona obchodzi. Raz tam widziałem ją przez minutę w Big Brotherze, podczas przerzucania kanałów, zachwycała się błyszczykami. Niedawno słyszałem pewnego polityka, który mówił, że aby dotrzeć do mas, trzeba zrozumieć myślenie debila. I być może debile lubią oglądać debili i patrzą na Jolę. Prędzej czy później zostania zatopiona, choć nieraz zastanawiałem się czy twórcy programów z Jolą, nie pomyśleli o tym, że programy, w których wystąpi również zatoną.

Odpowiedz
Sądzicie, że pomimo tego, że troszkę telewizji oglądam, a nie wiem kto to jest ta cała Jola, to mogę się uważać za szczęściarza?

Odpowiedz
Danus napisał(a):Dlatego Mefisto nie oglądam telewizji. Nie warto. :)

ja też nie - niemniej nie chodzi tylko o telewizję
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Ronaldinho napisał(a):Pomysł trochę debilny z tymi 10 złotymi. Bo jak u mnie w domu mieszka aktualnie 5 osób, to ja już wolę sprawić sobie jakąś platformę cyfrową i nie oglądać TVP.

I co, myslisz, ze wowczas nie bedziesz musial placic abonamentu? ;)

Danus napisał(a):Jakuzzi mówiąc telewizja chodziło mi nie o widzów tylko o stację w której Jola jest pokazywana.

Pomimo tej korekty wciaz nie rozumiem twojego pierwszego wpisu. ;)

Odpowiedz
simek napisał(a):Sądzicie, że pomimo tego, że troszkę telewizji oglądam, a nie wiem kto to jest ta cała Jola, to mogę się uważać za szczęściarza?
Tak.

Jakuzzi: wspomniałeś Paris Hilton, ale spójrzmy prawdzie w oczy - można jej wiele zarzucić, ale to jest KTOŚ. Znane nazwisko, rodzina, fortuna itd. Co by nie mówić, to jednak inny rodzaj gwiazdy niż Jola, która jest NIKIM.

Fakt że ktoś taki robi furorę w mediach to zasługa tylko i wyłącznie motłochu. Gdyby nie było popytu na tego typu stwory, nikt by o niej nie pamiętał wraz ze zgaśnięciem ostatniego światła w domu wielkiego brata.

Odpowiedz
Mierzwiak napisał(a):Jakuzzi: wspomniałeś Paris Hilton, ale spójrzmy prawdzie w oczy - można jej wiele zarzucić, ale to jest KTOŚ. Znane nazwisko, rodzina, fortuna itd. Co by nie mówić, to jednak inny rodzaj gwiazdy niż Jola.

O Hilton zrobilo sie glosno, kiedy do sieci wyplynal slynny filmik z jej udzialem. O Rutowicz zrobilo sie glosno... Hm, w sumie nie wiem kiedy. Podejrzewam, ze wowczas, kiedy pokazala w Big Brotherze, jaka to z niej fascynujaca, bezkompromisowa dziwaczka. Roznicy miedzy tymi paniami duzej nie widze. Obie maja niepohamowane parcie na szklo. Paris ma tylko wiecej kasy.

Odpowiedz
Uważam inaczej, ale nie mam zamiaru za darmo bronić kogoś tak bogatego jak Paris :P

Odpowiedz
A za kase bys bronil? ;)
Rozwin, bom ciekaw. ;)

Odpowiedz
Jakuzzi napisał(a):Coz zatem w niej takiego ciekawego, ze ja ja tak czesto widuje w tv? Czy jest to jakas bezkompromisowa skandalistka? Co w niej takiego jest, no co?
W zasadzie to proste. Ludzie lubią patrzeć na ludzi, którzy są głupsi od nich samych. Resztę sam sobie dośpiewasz :)
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie

Odpowiedz
Ale ludzich glupich jest w tv bez liku. :)
No chyba, ze Jola jest liderem w tej dziedzinie i dlatego tak wiele, itd...

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon