Ghostbusters (1984-2020)
(24-03-2024, 17:45)shamar napisał(a): 45 milionów na starcie więc wtopy chyba nie będzie

Przy 100-milionowym budżecie pewnie nie, milion więcej niż poprzednia część, nie biorąc pod uwagi inflacji, ale budżet Afterliał wynosił 75 milionów.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Frozen Empire jest...

Boleśnie przeciętne. Nie ma już irytujących dzieciaków (więc to plus) ale "dojrzałe dzieciaki" też trochę irytują. Poza tym film wygląda na strasznie wymęczony. Nawrzucali różnych pomysłów i nie mogli się zdecydować na czym się skupić aż w końcu... wytracili zainteresowanie, które film wznieca trochę na początku.
Nie będę spolerował ale nieźle jest gdzieś tak do połowy.

6/10
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Jak na "Imperium lodu" film jest mocno letni, ale nie mogło oczywiście zabraknąć nawiązania do wiadomego filmu:

[Obrazek: FB-IMG-1713740096297.jpg]

Wysłane z mojego H8216 przy użyciu Tapatalka
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
https://www.facebook.com/share/p/bbZrFzwUW6CBChDp/

:)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Frozen Empire - totalnie niepotrzebny film. Nawet bardziej niepotrzebny niż żeńska wersja od Feiga. Serio, przy każdej scenie (literalnie - każdej) zadawałem sobie pytanie "Po co to zrobili, czemu ma to służyć?". Już pierwsza jest biciem na alarm, gdzie widz dostaje na ryj od razu wątek dekonstruujący pierwsze filmy w serii. Nie będzie to spoilerem - już wcześniej, bo 100 lat temu byli sobie pogromcy duchów, którzy dostali w czapę od jakiegoś villaina. No i filmy Reitmana są tu spuszczane w kiblu bo okazuje się, że eka Venkmana i Spenglera jest de facto "dopiero druga". Jako, że to żaden spojler to dodam, że ten wątek jest później zaledwie liźnięty i porzucony.

Im dalej tym gorzej, bo fabuła rozkręca się woooolno i obraca się głównie wokół znanej z pierwszej części wnuczki Spenglera, która jest nieletnia i to stanowi główny problem dla burmistrza. Że jest nieletnia ;) Bo oczywiście wszyscy doznali amnezji i zapomnieli hurtowo, że w mieście bywają duchy i ktoś musi z nimi walczyć.

Oszczędzę wam cierpienia i zdradzę, że ponownie pojawia się stara ekipa, ale to nic specjalnego. Aykroyd ma największą rolę, Murray z kolei jest symboliczny i wydaje się już zmęczony życiem bo nie ma już tej energii co kiedyś (choć scenka z przesłuchaniem "Firemastera" daje jeszcze jakieś nadzieje na starego Venkmana). Ich zaangażowanie w całą fabułę jest podyktowane tylko chęcią fan serwisu bo w finałowej bitce niewiele robią.
A co do finału - boże, jakie to było słabe :) 

Ogólnie film trąci jakąś biedą budżetową i realizacyjną. Jak sobie obczaicie plakaty do tego filmu to wiedźcie, że kłamią okrutnie albowiem

TOTALNIE NIEPOTRZEBNY FILM/10
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
(28-09-2024, 10:52)Snappik napisał(a): Serio, przy każdej scenie (literalnie - każdej) zadawałem sobie pytanie "Po co to zrobili, czemu ma to służyć?"
A czy przy którejś zadałeś sobie pytanie "czemu ja to oglądam?" :)

Odpowiedz
Mniej więcej do połowy - o czym wspomniał shamar wyżej - liczyłem że film robi jakąś podbudowę pod jakiś plot twist/cokolwiek co rozwinie akcję. Był słaby, ale miałem teorię że coś tam wyklują sensownego w ramach "lodowego imperium" (LOL, nie da się bardziej przehajpować tytułu dla blockbustera). Wiesz, to jak na pierwszej randce z dziewczyną która przez 30 minut pierdzieli o płonącej planecie, weganizmie i oszczędzaniu wody w kranie (wtedy masz ochotę wyjąć telefon i scrollować fejsa), ale potem zaczyna gadać że żartowała i ma w dupie Trzaskowskiego :) Wtedy te 30 minut można uznać za akceptowalne..

Tutaj tak nie jest. A potem żal mi już było wyłączać bo skoro już zmarnowałem godzinę to kolejne 40 minut tego nie zmieni :)
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Dziękuję za tę recenzję, wybiłeś mi ostatecznie z głowy głupi pomysł, żeby obejrzeć Afterlife i Frozen Empire :) Ghostbustersy mają dwie części i nie ma się co oszukiwać, że potrzebowali ich więcej.
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
"Afterlife" kasuje też kanon znany z gry, która robiła za oficjalną kontynuację. I która, pewnie się powtórzę: była bardzo fajna. Z jednej strony ciąg dalszy historii, z drugiej: delikatnie powtórzone niektóre elementy przez co masz możliwość (TAK!) zmierzyć się z Piankowym Marynarzem.

No i aktorzy byli jeszcze młodzi.

PS: "Gremlins" też nie potrzebuje trzeciej części.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz

Kolejny świetny materiał trafnie punktujący, czemu współczesna wysokobudżetowa filmowa rozrywka prosto z Holly znajduje się obecnie w takim a nie innym miejscu. Od siebie dodam tylko, że jest to miejsce znajdujące się w tylnej części ciała, do którego nie docierają promienie słoneczne.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon