Shrek / Kot w butach (DreamWorks)
Też zajrzałeś na stronę, która odkryła to po roku.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Wszyscy dostali fiołka na punkcie The Last Wish (i słusznie), ale pierwsza część nie odstaje i jest okrutnie niedoceniona.

que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Ależ jasne, że odstaje.
Ma swoje momenty, ale za mało. Nie, że jest jakaś zła, raczej średnia, w porywach niezła, ale to tyle. Takie było moje odczucie ponad dekadę temu po wizycie w kinie i takie same wrażenia miałem niedawno po powtórce przed "Ostatnim życzeniem". I raczej niewiele jest osób, które, wracając do niej pamięcią, mówiłyby "Ach, ten pierwszy Kot w butach! To był film!"

Odpowiedz
Chyba ty.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
"The Last Wish" widziałem już jakieś 10-15 razy (kupiłem sobie polskiego blu-reja i wydanie UHD ze Stanów) i szybko stał się jednym z moich ulubionych filmów animowanych w historii, z kolei pierwszą część widziałem w całości jeden raz i nie mam zamiaru jej nigdy więcej powtarzać, bo się na niej srogo wynudziłem. Także tak, według mnie też odstaje i to bardzo wyraźnie.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
TRUE:

Odpowiedz
Wybitny wideoesej o wybitnym filmie:

Odpowiedz
Puss in Boots: The Last Wish jest uważany najlepszy film animowany, tutaj też, a ja wielokrotnie twierdziłem, że nie jest lepszy od Kung Fu Pandy 2. Dzisiaj jednak odświeżyłem sobie film, o którym zupełnie zapomniałem, a który jest u mnie na pierwszym miejscu, mianowicie... Rango.

Rango jest lepszy niż Kung Fu Panda 2 i The Last Wish (co wcale nie odbiera im niczego, bo to arcydzieła animowane), ale Rango jest zdecydowanie lepszy, animacja pomimo 13 lat wciąż jest niesamowita, humor dojrzały i cięty, a motyw kryzysu egzystencjalnego na łeb bije temat śmierci z Kota w Butach, jest mniej naiwny i bardziej poważny.

[Obrazek: 5fa100a9fc5ccdd0eea0198c5a60aa23ef6180ba.gif]
[Obrazek: 667db2089d08ad10c17f62afc189f8cdfa915dd5_hq.gif]
[Obrazek: allison_johnny_depp__1466701864961_giphy_46.gif]
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
(29-03-2024, 14:21)marsgrey21 napisał(a): Puss in Boots: The Last Wish jest uważany najlepszy film animowany, tutaj też, a ja wielokrotnie twierdziłem, że nie jest lepszy od Kung Fu Pandy 2. Dzisiaj jednak odświeżyłem sobie film, o którym zupełnie zapomniałem, a który jest u mnie na pierwszym miejscu, mianowicie... Rango.
A Książę Egiptu, faktycznie najlepsza animacja Dreamworksu, to co?

Przy okazji zabawnie się teraz ogląda te filmy, które z okazji Kota w Butach zachwalały Dreamworksa jako nowego króla jakości i przykład jak to deklasuje Disneya na każdym polu. Gdyż teraz te wszystkie peany umilkły, gdy wyszli Megamocny 2 i Kung Fu Panda 4 i są filmiki jakie to Dreamworks ma problemy. A ludzie zapomnieli, że Dreamworks od przejścia na 3D zawsze kręcił przeciętne, by nie powiedzieć słabiutkie animacje z okazjonalnymi perełkami. 

Odpowiedz
To teraz w temacie o danym filmie będziemy wpisywać, jakie filmy uważamy za lepsze? No okej, to mnie się "Władca Pierścieni" podobał bardziej niż "Kot w butach", ma bardziej epicki klimat, więcej postaci, lepszą muzykę i bardziej widowiskowe sceny bitewne.

(29-03-2024, 14:21)marsgrey21 napisał(a): Puss in Boots: The Last Wish jest uważany najlepszy film animowany, tutaj też

Pierwsze słyszę. Jestem prawie pewny, że nawet tutaj nikt nie użył tego określenia. Padało "film roku", a także "jeden z najlepszych filmów animowanych od lat", ale nie pisaliśmy o nim jako o najlepszym filmie animowanym w ogóle. Więc stawiasz się tu w opozycji do jakiegoś stanowiska, którego nawet nie reprezentujemy.

A z Dreamworksa najlepsze jest pierwsze "Jak wytresować smoka" i możecie się chrzanić.

Odpowiedz
marsgrey21 napisał(a):Puss in Boots: The Last Wish jest uważany najlepszy film animowany, tutaj też, a ja wielokrotnie twierdziłem, że nie jest lepszy od Kung Fu Pandy 2. Dzisiaj jednak odświeżyłem sobie film, o którym zupełnie zapomniałem, a który jest u mnie na pierwszym miejscu, mianowicie... Rango.

Odpowiedz
(29-03-2024, 14:52)OGPUEE napisał(a): Przy okazji zabawnie się teraz ogląda te filmy, które z okazji Kota w Butach zachwalały Dreamworksa jako nowego króla jakości i przykład jak to deklasuje Disneya na każdym polu. Gdyż teraz te wszystkie peany umilkły, gdy wyszli Megamocny 2 i Kung Fu Panda 4 i są filmiki jakie to Dreamworks ma problemy. A ludzie zapomnieli, że Dreamworks od przejścia na 3D zawsze kręcił przeciętne, by nie powiedzieć słabiutkie animacje z okazjonalnymi perełkami. 

"Orion and the Dark" zebrał bardzo przychylne recenzje, ale chyba przeszedł raczej bez echa, być może dlatego, że nie był wyświetlany w kinach, tylko od razu trafił na Netflixa. Z jakiegoś powodu Megamocny 2, który nie tylko nie miał premiery kinowej, ale nie został nawet wyprodukowany przez "DreamWorks Animation Studios" tylko przez "DreamWorks Animation Television" (taki trochę odpowiednik "DisneyToon Studios") zdaje się przyciągać większą uwagę. Być może chodzi tutaj o rozpoznawalność tytułu.

A te proroctwa o jakimś renesansie studia po premierze "Ostatniego życzenia" od początku uważałem za przesadzone. Studio DreamWorks przez większość swojego istnienia charakteryzowało się tym, ze srało filmami na potęgę od czasu do czasu wysrywając diamenciki i nic się w tej kwestii nie zmieniło.

Odpowiedz
(29-03-2024, 16:07)Żółte Krzesło napisał(a): "Orion and the Dark" zebrał bardzo przychylne recenzje, ale chyba przeszedł raczej bez echa, być może dlatego, że nie był wyświetlany w kinach, tylko od razu trafił na Netflixa.

To ta animacja napisana przez Charlie Kaufmana?

Odpowiedz
(29-03-2024, 15:03)slepy51 napisał(a):
marsgrey21 napisał(a):Puss in Boots: The Last Wish jest uważany najlepszy film animowany, tutaj też, a ja wielokrotnie twierdziłem, że nie jest lepszy od Kung Fu Pandy 2. Dzisiaj jednak odświeżyłem sobie film, o którym zupełnie zapomniałem, a który jest u mnie na pierwszym miejscu, mianowicie... Rango.

Cinema. 

[Obrazek: Rango-2011-Between-a-Hawk-and-a-Glass-Pl...10-Mov.gif]
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
(30-03-2024, 01:01)michax napisał(a):
(29-03-2024, 16:07)Żółte Krzesło napisał(a): "Orion and the Dark" zebrał bardzo przychylne recenzje, ale chyba przeszedł raczej bez echa, być może dlatego, że nie był wyświetlany w kinach, tylko od razu trafił na Netflixa.

To ta animacja napisana przez Charlie Kaufmana?

Tak. tym bardziej dziwi, że film nie zwrócił na siebie większej uwagi.

Odpowiedz
Eddie Murphy powiedział, że jak Shrek 5 pojawi się w kinach, zaczynają pracę nad filmem o Ośle

https://collider.com/shrek-5-update-donkey-movie-eddie-murphy/

Odpowiedz
Myślałem, że ten Shrek 5 już dawno umarł śmiercią naturalną (sugerowali nawet, żeby zrimejkować Shreka).

A przy okazji... Po co? Osioł to w zamierzeniu miał być chamską parodią disneyowskiego zwierzęcego sidekicka/comic reliefa, a celowo był kreowany na wkurzającego i niezbyt ładnego. I nie wiem co można o nim więcej opowiedzieć - kryzys małżeński ze Smoczycą? Prequel odpada - w jedynce starucha go sprzedawała tylko dlatego, że jak to osioł był uparty. Chyba, że nawiążą do tych teorii, wedle których jest zmienionym chłopcem w Krainie Zabawek z książkowego Pinokia. No bo ja nie mam pomysłu.

Odpowiedz
Po sukcesie Kota w Butach już nie było mowy o żadnych rebootach.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Z tym spin offem o Ośle to się ładnie obudzili po czasie. Rozumiem jakby robili to wtedy gdy miały premierę Shreku albo pierwszy Kot w butach ale dzisiaj po tylu latach od premiery jedynki?

Wysłane z mojego CPH2481 przy użyciu Tapatalka
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon