05-05-2024, 11:40
|
Godzilla
|
|
Film totalny. Wielkie, potężne, wybitne KINO.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
To jest dobry film, ale nie odkrywczy, nie róbmy z tego Czasu Apokalipsy.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie Oozy nine millameedah. 05-05-2024, 11:50
No tak, bo film wybitny, zupełnie jak Nieśmiertelny, może być tylko jeden. Nie zapominajmy też, że "Rango" jest o wiele lepszy. Idź chłopie marudzić gdzieś indziej.
marsgrey21 napisał(a):nie odkrywczy Co to w ogóle znaczy, że nie jest odkrywczy? Wskaż mi jeden monster movie, w którym nacisk byłby tak mocno położony na historię tylko jednego bohatera, którego drogę i przemianę śledzimy od początku do końca - nawet tak wielbiony przez wielu oryginał miał te akcenty i środek ciężkości rozłożony zupełnie inaczej. Tutaj wyjmujesz z filmu Godzillę i nadal zostaje ci rewelacyjnie rozpisany dramat kolesia dręczonego przez poczucie winy, którego największą zbrodnią było to, że chciał żyć. A jednocześnie w jego historii masz skupioną jak w soczewce kondycję całej ludności cywilnej i narodu po wojnie, który radząc sobie z własnymi demonami musi się jakoś podnieść z kolan i odbudować. Ten film jest o wiele głębszy niż kolejny szeregowy film o potworze niszczącym miasto, ba, jest o wiele bardziej zniuansowany i humanistyczny niż choćby obsypany worem różnych nagród zeszłoroczny snuj Nolana o Oppenheimerze. A najlepsze w nim jest to, że odkładając to wszystko o czym przed chwilą pisałem na bok nadal jest to po prostu cholernie dobry blockbuster zupełnie nie wstydzący się swoich korzeni i zapewniający niesamowitą rozrywkę, w którym sceny z tymże niszczącym wszystko na swojej drodze potworem są jednymi z najlepszych w całej historii gatunku.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
05-05-2024, 11:52 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-05-2024, 12:39 przez slepy51.)
Kiedy ten Minus One zamierza wjechać na jakiś streaming? Dobre pół roku od polskiej premiery, a tu wciąż cisza.
05-05-2024, 12:17
Na razie z tego co słychać, jest dostępny tylko na skośnookim prime video. Tutaj pewnie jak to zwykle bywa Toho ma najwięcej do powiedzenia a wiadomo jak to z nimi jest.
05-05-2024, 12:26
W zatoce już pływa z polskimi napisami.
Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
05-05-2024, 12:30 (05-05-2024, 11:52)slepy51 napisał(a): No tak, bo film wybitny, zupełnie jak Nieśmiertelny, może być tylko jeden. Nie zapominajmy też, że "Rango" jest o wiele lepszy. Idź chłopie marudzić gdzieś indziej. ![]() Powtórzę się, ten film jest dobry, po prostu nie uważam, że jest wybitny, wybitne są efekty, ale fabularnie i pod względem aktorskim to już na pewno nie i nie wiem, czemu wytykasz mi Rango, skoro sam jarałeś się ponad rok Kotem w Butach. Gdybym miał wskazać wybitny film z elementami wojny, o postaci, która uniknęła śmierci i zmaga się z poczuciem winy, to wskazałbym "Pianistę", Minus One w porównaniu wypada jak bajka i mam tu na myśli scenariusz, reżyserię i aktorstwo. Może w tym tkwi problem, że ty patrzysz na Minus One przez pryzmat "monster movie" i argumentujesz, że nie ma innego filmu tego typu, który jest skupiony na głównym bohaterze, a ja patrzę na niego po prostu jako film, dobry film, który jednak mógłby mieć dokręconą śrubę w elemencie aktorstwa i scenariusza.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie Oozy nine millameedah. 05-05-2024, 12:57 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-05-2024, 12:57 przez marsgrey21.)
No a jak mam mistrzu na ten film patrzeć, skoro po pierwsze to jest monster movie i jako taki należy w pierwszej kolejności go oceniać? To nie jest po prostu kolejny dramat wojenny, który skupia się tylko i wyłącznie na tym jednym aspekcie, jak wspomniany przez ciebie "Pianista", a obrazek, który sprawdza się równie dobrze jako film o potworze i dramat wojenny w jednym i według mnie w obu przypadkach to co sobie założył robi doskonale. Nie ogarniam też, na jakiej zasadzie możesz ocenić tutaj aktorstwo, skoro ani nie znasz języka ani nie jesteś z tamtego kręgu kulturowego i takie porównania zwyczajnie nie mają sensu. A scenariusz jest niesamowicie przemyślany i jak najbardziej może być uważany za rewelacyjny, bo musi połączyć ze sobą jakby nie patrzeć dwie niby niepasujące do siebie historie operujące na rożnych wrażliwościach i robi to doskonale. "Pianista" ani żaden inny film wojenny czegoś takiego robić nie musi.
05-05-2024, 13:08
08-05-2024, 00:34
Jest scenarzysta kontynuacji "Godzilla x Kong":
https://www.hollywoodreporter.com/movies/movie-news/godzilla-x-kong-follow-dave-callaham-1235895879/ 12-05-2024, 09:15 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-05-2024, 09:15 przez OGPUEE.) (06-05-2024, 08:17)srebrnik napisał(a): Ciekawostka - tak wygląda "Minus One" w Avidzie, gdzie montowano film: Widuję takie rzeczy na co dzień. W sumie niewiele bardziej skomplikowane niż timeline niektórych moich faneditów tyle, że więcej ścieżek dźwięku, bo ja się nie bawię w wielokanałowe audio. Musze w końcu obejrzeć. 12-05-2024, 12:08
12-05-2024, 22:09
Godzilla x Kong
Włączyłem to chyba tylko po to, żeby potwierdzić diagnozę. Wiem jak te filmy powstają. Najpierw wymyślają sceny z monstrami, później dodają postaci ludzkie (z generatora postaci ludzkich) a na koniec każą im wypowiadać kwestie (z generatora kwestii i dialogów). Wrzucamy to w kompa, mieszamy i voila. Niestrawne danie: CGI sraka + wkladka ludzka - gotowe. Co do bohaterów: ponoć niektórzy byli w poprzednim filmie. Nie wiem, przypomnialem sobie tylko tą malą Azjatkę. Poza tym niczego i nikogo nie kojarze. 3/10
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 14-05-2024, 03:00
Rozgrzeszam Shamara. Obcięła się na babochłopa, wygląda jak MacKenzie Davis w "Terminator: Dark Fate". Ja w wiastunie też jej nie poznałem i myślałem, że przybraną matkę małej Azjatki wyrzuclili z tej części.
Ale, ale, Shamar, jest przecież jeszcze gruby Murzyn-foliarz. On nie zmienił fryzury, więc jego po prostu wyparłeś z pamięci po obejrzeniu poprzedniej części. 14-05-2024, 08:25 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-05-2024, 08:25 przez al_jarid.) (14-05-2024, 08:17)Melvin27 napisał(a): Jej matki nie widziałeś? Jeśli była to widziałem. Ale nie pamiętam. Autentycznie, praktycznie niczego I nikogo z tamtego filmu już nie pamiętam.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 14-05-2024, 10:18 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-05-2024, 10:19 przez shamar.)
PS: nie bawi was, że żadne poprawnościowe środowiska nie mają problemu, że to film o ludobójstwie?
Te same, które srały się o zagładę Metropolis?
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 16-05-2024, 11:10 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |

![[Obrazek: 8087bc5236c555ed59b1315f3fe557a2.gif]](https://i.pinimg.com/originals/80/87/bc/8087bc5236c555ed59b1315f3fe557a2.gif)