Gry
LA NOIRE

(21-10-2022, 07:59)Snappik napisał(a): Nie wiem jaki masz sprzęt, ale gra nie jest nowa i stroi fochy.

Przyszedł ten moment, że udało mi się to odpalić ;)
Oczywiście gra stroiła fochy. Tylko tym razem zupełnie inne.
Choćby masakryczne klatkowanie jakby to były jakiś najnowszy ultrawymagający tytuł. Ale tym razem rozwiązanie było szybsze i prostsze.

Teraz jedyne czego się obawiam, że te śledztwa po jakimś czasie zaczną nużyć. A inna sprawa czy tam da się czegoś NIE PRZEJŚĆ? Tak by nie dało się dalej grać? Bo wygląda, że nawet jak podejmujesz złe decyzje to fabuła idzie do przodu i nie trzeba niczego powtarzać.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Fabuła to jedno, śledztwa to drugie. Śledztwa możesz jak najbardziej uwalić i złapać złą osobę, ale fabuła idzie innym torem
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Czyli jak złapię złą osobę to zbir gdzieś tam będzie sobie chodził na wolności? Czy później się okazuje, że złapał go ktoś inny a ja nawaliłem?

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Dobre pytanie - nie wiem :D
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
W LA Noire możliwe jest aresztowanie i osądzenie niewłaściwej osoby, ale poza oceną w podsumowaniu śledztwa nie ma z tego tytułu żadnych konsekwencji. Jak w życiu :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Na razie mi się nie zdarzyło ale... już się jakiejś kobiecie upiekł współudział bo źle przeprowadziłem przesluchanie :)

Odpowiedz
Poziom Hadesa II (early access) zdaje się przewyższać wybitną jedynkę, jestem w siódmym piekle (hehe). Lepszych rogalików nie uświadczycie.

Odpowiedz
Aż tak? Jedynka to gra, która mnie wkręciła na maksa, a nie miałem takich doświadczeń już bardzo dawno.
.

Odpowiedz
Sam nie grałem (oglądałem jeno moją ulubienicę w akcji i w sumie sporo już zaobserwowowałem), bo wciąż biję się z myślami. Z jednej strony giera straaaasznie kusi, z drugiej jest to nieukończony produkt, więc nie wiem, czy nie poczekać na pełną wersję. Odnośnie pytania: tak, aż TAK. Najlepsze z jedynki (czyli w zasadzie wszystko) plus sporo nowości. Najważniejsza zmiana - więcej miejscówek. Hadesa uwielbiam (10/10), ale trochę cierpi na niedostatek lokacji, dwójka zdaje się rozwiązywać ten kłopocik (a jak jeszcze dodadzą możliwość wyboru alternatywnych ścieżek, to wspaniałość wybije poza skalę). To dopiero wczesny dostęp, a "zawartości" w nim (ponoć) więcej niż w jedynce. No, jeśli jednak się skuszę i pogram, to zapodam więcej konkretów.

Odpowiedz
Doszedłem w LA Noire do tak debilnego twistu, (tego ze śpiewaczką) że "co ja paczę?" Tylko nie piszcie SPOILERÓW co dalej ;) Bo specjalnie omijałem te we wcześniejszych postach.

Odpowiedz
No elo... Grałw to ktoś?

Odpowiedz
Senua's Saga: Hellblade II - ktoś gra? Przyznam, że jestem pod ogromnym wrażeniem. Niby to tylko symulator chodzenia z łamigłówkami i okazjonalnymi walkami, ale immersja jest tu tak kosmiczna, że nie sposób się oderwać. Zasiadłem na chwilę, aby pogrzebać w ustawieniach graficznych i odpalić z ciekawości, a skończyłem po 2 godzinach i muszę zrobić sobie przerwę.

Gra od razu informuje, że warto grać na słuchawkach. I radzę tak właśnie zrobić bo kluczową rolę pełni tu dźwięk binauralny w postaci głosów w głowie tytułowej bohaterki. Jest spora dawka paranoi, wewnętrznych konfliktów, ale przede wszystkim klimat jest tak ciężki i gęsty, że idzie go kroić nożem. Grając na głośnikach stracicie tak z 90% emocji.

Graficznie... nie ma co się rozpisywać. Najlepsza wizualnie gra od lat, z fenomenalnym performance capture Meliny Juergens - występ już po 2 chapterach ociera się o wszystkie nagrody. Na dodatek wszystko tu jest okraszone idealną brutalnością. Jakby kręcił to Gibson, ale podkręcił x10 klimat. Zresztą niech za dowód świadczy fakt, że co chwilę bawię się w tej grze trybem photo, gdzie można poustawiać tyle rzeczy, że każdy może zrobić kadr na tapetę na pulpit.

Przykłady poniżej. To żadne cutscenki, ta gra tak wygląda.

[Obrazek: Vv3mOi5.png]

[Obrazek: xmZZiCl.png]

[Obrazek: rJ1jIPm.png]
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Jedynkę warto przejść dla pełnego doświadczenia, co nie?

Odpowiedz
(21-05-2024, 23:08)shamar napisał(a): No elo... Grałw  to ktoś?

Widziałem tylko gameplay, ale o grze wcześniej słyszałem. Jak usłyszałem słowo-klucz "obrońcy moralności" to już wiedziałem, że są to te same osoby, które gdy przyjdzie co do czego, to ignorują problem bullyingu.

Odpowiedz
Ja muszę obadać :) Wygląda fajnie.

Odpowiedz
(24-05-2024, 23:26)zdzichon napisał(a): Jedynkę warto przejść dla pełnego doświadczenia, co nie?

Znajomość jedynki nie jest wymagana. Ale jak ktoś się od niej odbił to tu nie ma czego szukać.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz

Jakby ktoś jeszcze miał wątpliwości co sie stało z BioWare. Oczekiwania miałem małe, ale kurde… to jest szambo.

Odpowiedz
Komentarze do tego zwiastuna idealnie go podsumowują:
[Obrazek: image.png?ex=66674b0f&is=6665f98f&hm=2a7...e3262839&=]
[Obrazek: image.png?ex=66674b77&is=6665f9f7&hm=d9a...99987edd&=]
I want to belive.

Odpowiedz
Czyli nie ma co czekać na nowego Mass Effecta. Szkoda. Na szczęście niedługo Kingdom come 2 także będę miał w co grać na jakieś pół roku.

Sam Dragon Age skończył się dla mnie na jedynce. Dwójka była cienka, a Inkwizycja sama nie wiedziała czym chce być.

Odpowiedz
Oni chyba strasznie potrzebują tego sukcesu, więc robią jakieś kupsztale, które mają się wpisywać w obecne trendy. Poczekam jeszcze na gameplay, ale najpewniej skończy się kolejnym czymśtam (już nawet zapomniałem tytuł tej ich ostatniej gry ;D).

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
2 gości