Beverly Hills Cop
(23-05-2024, 15:28)simek napisał(a): Rzeczywiście nie ma tragedii, a to już oznacza sukces :) Pora w takim razie nadrobić dwójkę i trójkę, bo w życiu nie widziałem :P
Ja ostatnio odswiezalem po wielu wielu latach całą trylogię i dwójeczka jest najlepsza po czym odpaliłem kawałek trójki i odpuscilem bo szkoda sobie psuć tak wspaniałą dylogię. Może czwóreczka okaze sie na tyle spoko, żeby zastapic trojke, ale nie sądzę. Nie te czasy, nie ta bezczelna energia
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
(23-05-2024, 14:54)slepy51 napisał(a): Wygląda zaskakująco dobrze, bardzo w klimacie drugiej części.

Wygląda na maksymalnie przegięte (najpierw helikopter, potem pług, potem ciężarówka) i niestety komputerowo troszkę. Eddie na plus, wciąż ma tę energię. Ale ściąganie reszty dziadów wygląda już kiepsko - to już lepiej by było, gdyby Axela wpisali w jakąś nową intrygę (mógłby tropić zabójcę kolegów), bo tak obawiam się, że może się skończyć na Shafcie, czyli meta komentarzach odnośnie współczesności vs oldskulowości, a poza tym niewiele.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Ja p..,. Przecież o TO CHODZIŁO, żeby wróciły stare twarze po dziadostwie z 3, gdzie był Billy ale zamieniony w klauna.
Jakby dali tylko nowe gęby to byś narzekał, że nie ma starych.

Ja jestem czepialski ale daleko mi do niektórych mąci dup.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
No nie, zupełnie nie o to chodziło, żeby ledwo trzymających się dziadków oglądać po tylu latach. Plus tutaj widzę samych klaunów.

Odpowiedz
Jakich ledwo trzymających? Gdzie w zwiastunie masz takowych?

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
W twojej dupie.

Odpowiedz
Riposta godna przedszkolaka.

Odpowiedz
(24-05-2024, 02:31)shamar napisał(a): Jakich ledwo trzymających? Gdzie w zwiastunie masz takowych?

Judge Reinhold wyglada jak kukla, ale to glownie z powodu botoksu i innego syfu, ktory dal sobie wstrzyknac w twarz.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Przecież Taggart też wygląda jakby wstał z grobu. I on jeszcze pracuje? On jest pewnie koło 80tki.
Captain Obvious

Odpowiedz
Starzy ludzie wyglądają staro. Niesamowite odkrycie użytkowników forum KMF AD 2024 :)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
(24-05-2024, 08:37)shamar napisał(a): Riposta godna przedszkolaka.

Jaki rozmówca, taka riposta.

Odpowiedz
No dobra. Muza wydaje się ekstra, jak wyciągnięta ze starych części. Podobnie wizualnie prezentuje się filmowo a nie jak cyfrowe gówno. Jedyne obawy mam czy Murphy nie będzie zbytnio szarżował (tak jak w trójce).

Odpowiedz
Tylko ja się jaram i wierzę, że to będzie godna kontynuacja?

Odpowiedz
Cóż, myślę, że zapowiada się to całkiem przyzwoicie, ale po prostu "Beverly Hills Cop" to akurat seria, którą się nigdy jakoś specjalnie nie jarałem. Trójka była do dupy, pierwsze dwie części były ok, ale nie ma w nich niczego takiego, żebym chciał do nich często wracać. Całą serię widziałem tylko dwa razy w życiu (raz w dzieciństwie, raz w dorosłości), chociaż miałem ją na wyciągnięcie ręki, ponagrywaną na VHS-ach przez rodziców - więc, jak widać, nie ciągnęło mnie do powtórek. No jakoś do mnie nie trafiła. Ale prawdziwym fanom "Gliniarza z Beverly Hills" oczywiście życzę, żeby nowa odsłona stanęła na wysokości zadania i nie zawiodła ich nadziei.

Odpowiedz
Przyznam się, że mam podobnie. Natomiast chciałem zapytać o faktyczną popularność tej serii. Jak to wyglądało wtedy i jak wygląda dziś? To był jakiś mega, mega hit? Czy wzięli akurat to, bo im się już wszystkie stare marki kończą?
.

Odpowiedz
Jedynka w amerykańskim BO za rok 1984 ustapila (i to niewiele) tylko "Ghostbusters", za to dwójka w 1987 już nie miała sobie równych. Tak, to były mega hity.

Odpowiedz
Jedynka najlepsza i najpoważniejsza. W dwójce jest już sporo błazenady i over the top akcji, ale to nadal solidny akcyjniak swoich czasów. Trójka ma niestety tylko fragmenty dobre. Po czwórce nie spodziewam się niczego, nie w obecnych czasach, sorry.

Odpowiedz
Jedynkę wspominam jako taki so-so filmik, który się w miarę bezboleśnie ogląda ale w całości widziałem cały jeden raz i nigdy nie miałem ochoty do tego wracać. Przez dwójkę przebrnąłm z trudem, co chwilę przysypiając, trójki nawet nie próbowałem zaczynać.

W sumie to nie wiem czy jest sens sięgać po czwórkę...

Odpowiedz
Nie sięgaj. Opuść temat.

Odpowiedz
Wiem, że tylko ja śledzę więc... nowy motyw. Bardzo 80's.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości