Shrek / Kot w butach (DreamWorks)
Ile już było przypadków gdy comic relief dostawał własny film, a zamiast bawić, to wkurwiał?

No i ciekawe czy Stuhr na starość i po tylu problemach zdrowotnych wykrzesa z siebie tamtą energię.

Odpowiedz
Ja zadam lepsze pytanie, czy dożyje?
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Nie kraczcie bo znając życie zastąpi go Maciek
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Albo Jarek Boberek.

Wysłane z mojego CPH2481 przy użyciu Tapatalka
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.

Odpowiedz
Byle by nie odjebali tego co z Hagridem, wiem, że aktor głosowy odszedł, ale zastępstwo straszne, zupełnie inny vibe, Obersztyn od Gosztyły nie różnił się na tyle, by rzucało się to w uszy, ale trzeci głos był słaby.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Maciej go nie zastąpi, bo ma zupełnie inną barwę głosu, a Osioł Stuhra jest zbyt ikoniczny i będą celować w jakieś podobieństwo (jak było to z Papą Smerfem Michnikowskiego).

(25-06-2024, 07:51)Kryst_007 napisał(a): No i ciekawe czy Stuhr na starość i po tylu problemach zdrowotnych wykrzesa z siebie tamtą energię.
Przy okazji gdzieś czytałem, że Stuhr tak nie był zadowolony, iż był bardziej rozpoznawalny jako Osioł (ten sam vibe co z Wodeckim, którego ubodło że najbardziej znanym kawałkiem jest dobranockowa piosenka o jakiejś szkopskiej pszczołę, którą nakręcił za schabowego).

(25-06-2024, 11:30)Pitero napisał(a): Albo Jarek Boberek.
Albo Wojtek Paszkowski, który w Café Myszka zastąpił Stuhra w roli Muszu.

Odpowiedz
(25-06-2024, 12:09)marsgrey21 napisał(a): Byle by nie odjebali tego co z Hagridem, wiem, że aktor głosowy odszedł, ale zastępstwo straszne, zupełnie inny vibe, Obersztyn od Gosztyły nie różnił się na tyle, by rzucało się to w uszy, ale trzeci głos był słaby.

Akurat ten trzeci aktor bardzo przypominał tego pierwszego. O wiele bardziej niż ten drugi. Ale przyznam, że jak myślę o Hagridzie to rzecz jasna w uszach mam aktora od Komnaty do Czary.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
ciekawe ilu ludzi za kilka lat pozna, że to po prostu AI, a Jureczek w mediach będzie zbijał śmietankę, że to on dał przecież radę podłożyć głos

nałożą surowe kary dla ludzi pracujących przy dubbingu za ujawnienie prawdziwej wersji i tyle

Odpowiedz
Maciej Stuhr nie wyklucza, że zagrałby Osła gdyby o to go poproszono:
https://kultura.gazeta.pl/kultura/7,114438,31364769,zapytalismy-macieja-stuhra-czy-zagralby-osla-w-nowym-shreku.html

Odpowiedz
W realu gra osła od dawna więc doświadczenie ma

Odpowiedz
To nie oglądam. A najujowszy dubbing świata to jest Wojewódzki w ostatnim "Asterixie"
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Hold your horses (albo hold your donkeys). Na razie nic nie jest przesądzone, a znając życie nie będą bawić się w AI.

Niektórzy typują Michała Pielę jako następcę, bo jego głos jest całkiem podobny do Stuhra. I przychylam się do tych opinii, bo faktycznie słychać podobieństwo, większego wyboru nie ma, a i mam dosyć niekonsekwentnych głosów w polskim dubie:

Odpowiedz
W jednym z pierwszych zdubbingowanych zwiastunów "Shreka" w Osła wcielił się świętej pamięci Wojciech Paszkowski.

Odpowiedz
I Paszkowski potem zastąpił w jednym szorcie.

Odchodząc od dywagacji nt. dublażu, trafiłem na horrorowy zwiastun Shreka :)

Odpowiedz
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
W końcu tizer Shreka 5:

Czemu ja odczuwam cringe?

Plus czemu postacie mają bardziej kreskówkowe oczy i ekspresję?

Odpowiedz
To wygląda jakby wzięło najgorsze rzeczy z sequeli Ice Age I wrzuciłi do Shreka I zrobili nową część w 2015, tyle, że jest 2025. Słabe to, wizualnie i ogólnie.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Wygląda jakoś tak dziwnie, ale to może przez to, że po ostatnim Kocie miałem jednak inne oczekiwania :/

Inna rzecz, że ja tego nigdy w oryginale nie widziałem i głosy mnie nie pasują...

Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
[Obrazek: GkzoLMtXcAgV08-?format=jpg&name=small]
[Obrazek: GkzoLMzXcAM1_Gj?format=jpg&name=medium]

Ić pan w chuy z tym, to będzie parodia samego Shreka, a nie parodia wszystkiego wokół jak kiedyś.

Shrek: The croods.

[Obrazek: b9L1ZKA.png]

Lud przemówił.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Córka Shreków wygląda jak aktywistka BLM. Pass...
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon