The Lord of the Rings Trilogy (2001-2003) reż. Peter Jackson
Wyjaśnię wam to. CONTENT.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Tutaj można wkleić tego mema z karmieniem i podpisem „nie chcę”.

Odpowiedz
Czyli mamy pierwszy z listy: Gollum Movie

https://img.obrazkowo.pl/images/6d445901c26d96da60c330e7f69d9eb7.jpg

Czekamy co następne :D

Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Akurat chciałbym zobaczyć prequel z Aragornem ale bez Viggo to już nie byłoby to samo
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
No właśnie tutaj są 2 strony medalu ewidentnie. Bo jedna to oczywiście to cyniczne żerowanie na marce i dzisiejsze podejście studiów, które traktują takie motywy jak LotR wyłącznie jako maszynkę do kasy. No ale z drugiej to ten świat akurat jest mega bogaty i tu byłby potencjał na wiele fajnych rzeczy. Jednak wiadomo chyba, że na potencjale się zakończy, co pokazał wspaniały serial Amazona.
.

Odpowiedz
Aragorna zagra Sialamet, a Viggo przejmie Gandalfa.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
(10-05-2024, 09:42)srebrnik napisał(a): No ale z drugiej to ten świat akurat jest mega bogaty i tu byłby potencjał na wiele fajnych rzeczy.

Świat owszem, tu zgoda. W samym "Silmarillionie" jest materiału na co najmniej kilkanaście filmów. Ale nieee, trzeba będzie mielić do upadłego motywy z LOTR-a, więc dostaniemy "Gollum: The Movie".
Może podzieli losy tej gry o Gollumie, co wyszła ileś tam i wszyscy ją z góry na dół zjechali.

Odpowiedz
Zaslav to Janusz.

[twitter]https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1788868883694125304?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1788868883694125304%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=[/twitter]
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Podsumujmy
Zaslav ujebał gotowy film Coyote vs Acme, który mógł być kolejnym hitem wytrówni i świeżym podejściem do tematu, jednocześnie inwestując w kolejny film z serii LoTR, który jest nikomu niepotrzebny, a jak już faktycznie powstanie i pochłonie 300 milionów dolców (bo nie oszukujmy się, tyle to w totalu wyniesie), to nikt na to nie pójdzie bo ludzie mają wyjebane na Władcę, a już na pewno na CGI Fest o Gollumie, postaci która nie dźwignie samoistnie filmu. Gratulacje. Such a smart move!
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
(10-05-2024, 12:26)marsgrey21 napisał(a): Zaslav to Janusz.

Kryst ma kolejną motywację, by Janusza Zaslava ujebać.

Przy okazji bezczelne i małostkowe.

Odpowiedz
Ten fanowski Hunt for Gollum już jest z powrotem, chyba się opamiętali.

Odpowiedz
[Obrazek: 440372364_760697772917876_19055485841835...e=6648F75F]

Jakiś animowany ma jeszcze być.
"THE LORD OF THE RINGS: THE WAR OF THE ROHIRRIM” będzie rozgrywać się ok. 180 lat przed „Władcą Pierścieni” i przedstawi losy  Helma Żelaznorękiego, który będzie musiał bronić Rohan przed armią Dunlendingów"
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Ten film zapowiedziano już w lutym 2022. Miał mieć premierę w kwietniu tego roku, ale Warner przeniósł na grudzień.

Odpowiedz
A to mi musiało umknąć, pewnie dlatego, że nie czekam na te wszystkie projekty :)
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Pierwsze kadry z "Wojny Rohirrimów".

[Obrazek: GPzhFEJbcAAOOHm?format=jpg&name=medium]

Odpowiedz
Nie wiem czy było, ale - jak by wyglądała obsada "Władcy"  gdyby powstał trochę wcześniej? Muszę przyznać że Sporo pomysłów mnie rozjebało, chętnie bym to zobaczył :p

Co do filmu o Gollumie.. Jeszcze niedawno bym w ogóle nie pomyślał że to możliwe, ale.. cóż.. patrząc po trailerze Rohirrimów..

Uważam że jest tak... powiedzmy.. 80% szans że w filmie pojawi się Galadriela i.. myślę że raczej będzie nowa obsada (poza Serkisem i może Bloomem).

I wcale się nie zdziwię (absolutnie nie że "na pewno", ale tak...  z 50% szans) jeśli to będą całkiem znajome twarze. Np Aragorna mógłby zagrać Charlie Vickers. Do ról Galadrieli i Gandalfa też bym w sumie znalazł kandydatów.. ^^

Odpowiedz
O tym jak Tolkien krytykował twórczość Disneya:

Też ironiczne, ponieważ Disney też nie lubił traktować dzieci jak glupich i sporo jego produkcji zawierało rzeczy, które dziś by nie przeszły w obecnych filmach dla dzieci. I także starał się kierować swój content dla wszystkich grup wiekowych (i w porównaniu do późniejszych pokoleń Amerykanów odnosił się do europejskiego dorobku kulturowego z wielkim szacunkiem). A pewnie przybiłby pionę z Tolkienem w wielu kwestiach.

Odpowiedz
Multikino będzie puszczać jutro i w kolejną niedzielę Drużynę Pierścienia. Wersja rozszerzona. Chętnie wybiorę się w niedzielę i mam nadzieję, że tak samo puszczą Dwie Wieże i Powrót Króla. Nie lubię maratonów także super okazja do obejrzenia najlepszej trylogii ever w kinie bez siedzenia tam piętnastu godzin.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Idę dzisiaj ma 20, oby tylko tych reklam mie puszczali za dużo no, ale to multkino. Koniec seansu z tego co widzę około północy....Niemniej pierwszy raz obejrzę "Druzynę pierścienia" w kinie i to wersję reżyserską.

Odpowiedz
Jak ja byłem na maratonie rozszerzonego LOTRa, to była tylko jedna reklama. No, ale maraton rządzi się innymi prawami.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon