The Lord of the Rings Trilogy (2001-2003) reż. Peter Jackson
(14-10-2024, 18:36)Scheckley napisał(a): Idę dzisiaj ma 20, oby tylko tych reklam mie puszczali za dużo no, ale to multkino. Koniec seansu z tego co widzę około północy....Niemniej pierwszy raz obejrzę "Druzynę pierścienia" w kinie i to wersję reżyserską.

W jakim mieście?
Captain Obvious

Odpowiedz
(24-08-2024, 18:49)Rozgdz napisał(a): Nie wiem czy było, ale - jak by wyglądała obsada "Władcy"  gdyby powstał trochę wcześniej? Muszę przyznać że Sporo pomysłów mnie rozjebało, chętnie bym to zobaczył :p

Co do filmu o Gollumie.. Jeszcze niedawno bym w ogóle nie pomyślał że to możliwe, ale.. cóż.. patrząc po trailerze Rohirrimów..

Uważam że jest tak... powiedzmy.. 80% szans że w filmie pojawi się Galadriela i.. myślę że raczej będzie nowa obsada (poza Serkisem i może Bloomem).

I wcale się nie zdziwię (absolutnie nie że "na pewno", ale tak...  z 50% szans) jeśli to będą całkiem znajome twarze. Np Aragorna mógłby zagrać Charlie Vickers. Do ról Galadrieli i Gandalfa też bym w sumie znalazł kandydatów.. ^^

Ale cringowe A.I. Niemniej castingi Gibsona, Foxa, czy Hopkinsa w sugerowanych postaciach wziąłbym w ciemno.

Odpowiedz
Dwie Wieże zaliczone w kinie. Wow co to był za seans, obejrzeć taki film na dużym ekranie to nie tylko przyjemność, ale prawdziwy zaszczyt. Wszystko wybrzmiewa tak jak powinno, sceny masowe, bitwy - po prostu brak słów ile włożono w to serca i pracy. Helmowy Jar po prostu miażdży, a Gollum w pełnej krasie wciąż jest zaskakująco dobrym CGI.

Na wielkim ekranie doskonale czuć dynamikę każdej sceny:

Odpowiedz
Dwie Wieże jak domyślam się, również w wersji reżyserskiej? 

Odpowiedz
Każda część jest rozszerzona. Miałem być wczoraj ale nie zdążyłem wrócić do Olsztyna na czas :( No nic, Drużyna w kinie była zajebista, Dwie Wieże obejrzę w domu a w niedzielę pójdę na Powrót Króla.

Swoją drogą nieźle ich pojebało w Multikinie, że przed czterogodzinnym filmem oni puszczają jeszcze 30 minut reklam.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Oj tak, seans przez to seans Powrotu króla trwa od 20:00 do 00:43 dzisiaj, dlatego już wolę iść o ludzkiej porze w niedzielę.

Odpowiedz
Coś tam o Rohirrimach :p

Pisałem o tym wcześniej, ale serio, główne postacie powinny się nazywać Galadriela i Sauron a nie Hera i Wulf :p

Odpowiedz

oglądałbym.

Odpowiedz
Christopher Lee "powróci" w roli Sarumana w "Wojnie Rohirrimów". Jego głos nie będzie jednak odtworzony za pomocy sztucznej inteligencji. Twórcy po prostu użyją niewykorzystanych nagrań z Hobbita (a przynajmniej tak twierdzą).

https://collider.com/lord-of-the-rings-war-of-the-rohirrim-christopher-lee/

Pojawiła się też krótka zajawka. To wykorzystywanie fragmentów "Władcy Pierścieni" sprawia trochę wrażenie aktu desperacji.

Odpowiedz
Tekst o Rohirirmach z naekranie objasniajacy kto i jak to kreował

https://naekranie.pl/artykuly/wladca-pierscieni-wojna-rohirrimow-powrot-srodziemie

Wiem że jestem nudny, i w ogóle, ale -zwłaszcza - po przeczytaniu takiego tekstu - jestem bardzo ciekaw jak przy tej całej podkreślanej niezależnej kreatywności tych znakomitych twórców ta animacja zrzyna z "Rings of Power" w zasadzie po całości? Z pewnymi zmianami żeby to "przystosować", ale..
Główne postacie i sytuacja między nimi .
Kwestia wojny i władzy.
Star Wars - Jedi w bieli i Sith w czerni.
Plus wspinanie się po lodowym zboczu i śnieżny troll.
Nawet Helma można w zasadzie podczepić pod postać Gil-Galada.

No, chyba że prace nad tym anime podjęto tak dawno ze to serial z niego czerpie (przy jakimś tam porozumieniu twórców).
Ktoś tu od kogoś ewidentnie kopiował. Ten kto napisał ten tekst tego nie zauważył?

Odpowiedz
"Powrót króla" w kinie zaliczony i tak, po blisko 20 latach od premiery, obejrzałem wszystkie części trylogii po bożemu tj. na wielkim ekranie (i to w wersji reżyserskiej). Co tu dużo mówić, po dwudziestu latach sala kinowa wciąż zapełniona po brzegi (i jest w tym zasługa Hobbitów i nawet Pierścieni władzy, które podtrzymują zainteresowanie wśród nowych widzów). A film? Cóż - rozbuchany, bombastyczny, epicki - godne zwieńczenia dzieła życia Petera Jacksona. Oczywiści z trylogi "Drużyna..." jest wciąż moim osobistym number one, ale PK w umiejętny sposób kończy wątki zapoczątkowane w pierwszej części (jakby co to te kilka zakończeń PK mi pasowało.

Co do strony formalnej filmu, to na wielkim ekranie takie sceny powodują opad szczeny, a co dopiero jeśli ogląda się film pierwszy raz:

Odpowiedz
8-minutowa zapowiedź "Wojny Rohirrimów".

Odpowiedz
Sram na to.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
[Obrazek: ?u=https%3A%2F%2Fmedia1.tenor.com%2Fm%2F...ipo=images]

Odpowiedz
Nie, Marsgrey ma rację. Nie wygląda to ciekawie nic a nic. Nawet pod względem samej animacji prezentuje się raczej tak sobie.

Odpowiedz
To co jest z tym ciekawe to wszystko naokoło - czy widzowie pójdą, powiązania z "Ringsami", jak wyglądają plany na rozwój marki , co będą o tym filmie mówić jutubowe jełopy, itd. itp.

Natomiast samo w sobie - historia/postacie... No, jakieś tam fantasy. Jak dla mnie - zero jakiegokolwiek podekscytowania.

Odpowiedz
Jak chcecie zobaczyć jak kobieta uratowała Helmowy Jar to idźcie na nowa produkcję z tego uniwersum.

Może i scenariusz wali kiłą, ale za to sama animacja jest brzydka. Huehuhuehue

3/10 - bo Brian Cox jako Helm jest boski plus oryginalna muzykę z Lotr można posłuchać :)

Cytat:Helm Żelaznoręki (Helm Hammerhand) to postać z uniwersum J.R.R. Tolkiena, znana jako jeden z wielkich królów Rohanu. Według Dodatków do Władcy Pierścieni Helm miał dwóch synów: Haletha i Hámę. Nie ma żadnej wzmianki o tym, by miał córkę. Jego linia wygasła wraz z jego śmiercią i śmiercią jego synów podczas oblężenia w Helmowym Jarze.

W filmie Helm ma córkę, do tego świetnie napierdala mieczem, jest najszybszym jeźdzcem na koniu i nie ma zamiaru się hajtać bo jej papa tak chce.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
W sumie ktoś spodziewał się czegoś innego?

Odpowiedz
Ja nie, tak długo zwlekali z trailerem, że było wiadomo z czym będziemy mieć do czynienia, a jakoś muszą przetrzymać prawa do czasu filmowego Golluma.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
(14-12-2024, 19:16)Pelivaron napisał(a):
Cytat:Helm Żelaznoręki (Helm Hammerhand) to postać z uniwersum J.R.R. Tolkiena, znana jako jeden z wielkich królów Rohanu. Według Dodatków do Władcy Pierścieni Helm miał dwóch synów: Haletha i Hámę. Nie ma żadnej wzmianki o tym, by miał córkę. Jego linia wygasła wraz z jego śmiercią i śmiercią jego synów podczas oblężenia w Helmowym Jarze.

W filmie Helm ma córkę, do tego świetnie napierdala mieczem, jest najszybszym jeźdzcem na koniu i nie ma zamiaru się hajtać bo jej papa tak chce.

W książce jest wzmianka o córce:

"Pewnego razu [Freka] przyjechał na naradę z liczną świtą i poprosił króla [Helma] o rękę jego córki dla swego syna, Wulfa".

I to tyle. Nie wiadomo nawet jak owa córka się nazywała i co się z nią stało. Więc naturalnie zrobiono z niej główną bohaterkę filmu.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon