DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny)
To był mój pomysł i pasuje do konwencji Reeves'a, zdesperowany człowiek stający się mordercą, mszczący się na tych, przez których zginęła jego żona, dużo horroru związanego z torturowaniem i zamrażaniem ludzi, sorry, ale Mr Freeze sam w sobie to nie jest aż tak interesująca postać, wszyscy uwielbiają odcinek z TAS, a horrorowa wersja z The New Adventures of Batman & Robin z chodzącą głową jest fajna, ale generalnie Mr Freeze to nie jest zbyt oryginalny villain, przed Timmem to był po prostu Captain Cold 2.0, mam pisolet na mróz i tyle.

Nawet w bardziej fantastycznej wersji z gier Arkham to nie była interesująca postać, więc przyda jej się jakikolwiek redesign wizualny i narracyjny. Jeśli ktoś liczy na cokolwiek innego to chyba nie widział filmu z 2022.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Chodząca głowa to chyba była w Batman Beyond a nie w TNAoB&R?
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
[Obrazek: giphy.gif?cid=6c09b952vdml88qz9odz1slq3u...y.gif&ct=g]
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Niemniej Mr Freeze jest całkiem prawdopodobny. Bo już był :p

Będę dośc zdziwiony jeśli w serii Reevesa pojawi się ktoś nowy niż u Burtona/Nolana/Schumachera.

Riddlera, Pingwina i Catwoman już odhaczył, więc czemu nie inna postać z innego filmu od Schumachera?

Odpowiedz
(07-01-2025, 10:52)Corn napisał(a): Chodząca głowa to chyba była w Batman Beyond a nie w TNAoB&R?

Chodząca głowa zadebiutowała w TNBA.

Odnośnie Freeze'a przed TAS to pamiętać trzeba, że miał opinię bekowego villaina, co nawet Morrison w swym Animal Manie zauważył.

Odpowiedz
Reeves już zmiękł, w wywiadzie na Złotych Globach powiedział, że obecność Battinsona w DCU zależy od tego czy bedzie to miało sens i że wszystko zależy od garniturków w WB.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Szok i niedowierzanie.

Odpowiedz
Źródło poproszę
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
https://x.com/EverythingDCU_/status/1876578042128286085/mediaViewer?currentTweet=1876578042128286085&currentTweetUser=EverythingDCU_

Mógł po prostu powiedzieć... Nie.

Tak to wyglądało z Jokerem Philipsa, nie i koniec, tymczasem tutaj ktoś ewidentnie pozwala badać grunt i ten temat cały czas krąży.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Error mi pokazuje
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
https://x.com/everythingdcu_/status/1876578042128286085?s=46
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Na dobrą sprawę to Pattinson mógłby grać po prostu DCUowskiego Batmana, skoro boją się dać kolejnego aktora i tworzyć równolegle coś z nim. W tym całym filmowym multiwersowym pierdolniku to i tak dla ludzi nie miałoby znaczenia.

Ale nie... Trzeba znowu kompletnie z du** wchłaniać do DCU projekt, który ewidentnie nie był przeznaczony do tego, aby koegzystować z innymi superbohaterami...

Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Przeca to zwykłe Batversum.

Odpowiedz
Tak po prawdzie to cała ta idea crossoverów była podniecająca wyłącznie z powodu kontrastu idącego za tym, że spotykają się postacie z różnych światów, przedstawionych w różnej stylistyce, dlatego pierwsze Avengers pomimo śmieszkowatego Whedona było fajne, w DCU Gunna wszystko będzie robione na jedną modłę, nie będzie kontrastu, wszystko będzie właśnie jednolite i nudne.

Najlepiej to widać na postaci Thora, który w Avengers był chyba jedynym sztywnym i poważnym bohaterem, a który później stał się parodią samą siebie, nieróżniącą się za bardzo od Ant-Mana czy Star Lorda. Batman od Gunna to także bat-mite, bat pies, bat krowa, niebieski kostium i cała reszta, włączne z gaciami.

Nie piszę tego dlatego, że tak bardzo chcę Battinsona w DCU, na ten moment mam to w dupie, bardziej interesuje mnie otoczka tego pierdolnika, niż sama zawartość.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Gunn twierdził co innego - miał oddać władzę twórcom. Dlatego właśnie nie powinno się tego nazywać "Gunnversum".

Oczywiście, jak to wyjdzie w praktyce...

Odpowiedz
Takie coś:

https://naekranie.pl/aktualnosci/batman-dcu-andy-muschietti-robert-pattinson-1736412145

Bo to wciąż chwytliwy temat

...ale tutaj chciałbym zwrócić uwage na pewną rzecz, zresztą tak jak było w podobnych newsach rozsiewanych przez Warnera, że coś się nie zgadza. Albo ten co to pisałe nie zwrócił uwagi, albo tłumaczenie nawala (nie szukałem oryginału.

Wiec mamy tutuł, i pod spodem oraz danie do zrozumienia że w przeciwieństwie do Reevesa Muschietti "dał konkrety".

I mamy jego wypowiedź z której wynika

- Batman z "The Brave and the Bold" będzie Batamanem universum
-jest całkiem oczywiste że Batman Matta Reevesa nie jest częścią tego universum

Tyle że Muschietti stwierdził rzeczy które wie każdy kto coś tam czytał o sprawie - Battinson nie został ogłoszony częścią universum więc w nim (teraz) nie jest a filmem przedstawiajacym Batmana DCU ma być (wg teraźniejszych ustaleń których na ten moment nikt nie zmienił) " The Brave and the Bold".

Mówiąc najkrócej, Muschietti wypowiedizał się tak samo jak Reeves - niczego nie potwierdził, niczemu nie zaprzeczył, przypomniał tylko "oficjalne stanowisko na dziś" - ale jest wypowiedź która może "iść w świat" jako kolejny news.

tutaj mamy stwierdzenie że Muschietti wprost powiedział ze będzie to nowy aktor 

https://naekranie.pl/aktualnosci/pierwsze-szczegoly-batman-dcu-koszmarne-komando-1736437054

Co nijak ma się do tego wcześniejszego tekstu

Klasyczne "podgrzewanie atmosfery" z DCEU ;)

Btw, Batman DCU wg tego newsa to kubek w kubek Batfleck :p

Odpowiedz
"DCU Gunna wszystko będzie robione na jedną modłę, nie będzie kontrastu, wszystko będzie właśnie jednolite i nudne."

Dzień w którym Marsgrey nie skłamię na temat zapowiedzi Gunna, to jak dzień bez kradzieży filmu o Kaczyńskim na kanale Pińskiego.

Gunn od początku mówi że DCU ma być różnorodne i stawiać na styl reżyserów. Dlatego Mangold robi Swamp Thinga. Nawet sam Superman Gunna ma być mocno inny od Strażników. Tylko tutaj Gunn może się sparzyć i wyjdzie mu przez to najwyżej poprawny film, jeśli będzie bał się ryzykować.

No na pewno bat mite się pojawi w Batmanie DCU xD to jest takie tępe łączenie faktów że nie mam słów. Bo jak dyrektor Gunn lubi kicz, to na pewno będzie to wciskal reżyserom takie rzeczy. To pierdolenie szybko runie po Supergirl, po innych filmach.
Właśnie to, że mówię głupstwa, czyni mnie człowiekiem

Odpowiedz
(10-01-2025, 05:02)Ted napisał(a): Dzień w którym Marsgrey nie skłamię na temat zapowiedzi Gunna, to jak dzień bez kradzieży filmu o Kaczyńskim na kanale Pińskiego.
Piński Batmanem, major Cheda Robinem. Obaj walczą na Gotham-Żoliborzu z superzłoczyńcą "Dwie Twarze" Kaczyńskim ukrywającym się w odrapanej willi-fortecy. Reżyseria Patryk Vega.
Chyba zgoda Ted?
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Hejterzy zaorani. Niczym polscy niezależni patrioci z PiSu pracujący w sztabie Trumpa, lojalnie dostarczyłem Gunnowi screeny wypowiedzi Marsgreya, Gunn kazał przekazać, że wraz z żoną którą obsadza teraz wedle uznania w każdej produkcji, przy lampce drogiego koniaku mają ubaw po pachy, z tego co wypisują hejterzy na KMF, i nie może się doczekać aż zaora ich swoim epickim uniwersum DC.

[Obrazek: Gg4nS53WgAANQ9Y?format=jpg&name=small]
Właśnie to, że mówię głupstwa, czyni mnie człowiekiem

Odpowiedz
A wspominał co tam słychać u jego kumpla, Jossa Whedona? ^^

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości