(21-08-2024, 19:57)Gieferg napisał(a): (tą stroną kierują takie zjeby, że głowa mała)Można o jakieś co bardziej pikantne szczegóły :)?
21-08-2024, 20:12
|
Fanedity i wszystko co z nimi związane.
|
|
Geeks against the machine :)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
21-04-2025, 16:29 (21-08-2024, 19:57)Gieferg napisał(a): Wypisałem się na dobre z fanedit org (tą stroną kierują takie zjeby, że głowa mała) więc nic nie załatwię. Mógłbyś rozwinąć myśl? ;-) Troszke śledzę świat faneditów i jestem ciekaw czym ci podpadło kierownictwo tej strony.
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau
21-04-2025, 17:04
Jest już jakieś darmowe AI, które czyta filmy? W sensie wrzucasz SRT i ci czyta? Czy trzeba ręcznie każdą linijkę tlumaczyć a później samemu robić ścieżkę?
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 10-05-2025, 00:45
A to nie wiedziałem, że ktoś zrobił fan-edit ze wszelkich debatowych patostreamów :).
10-05-2025, 01:18 Cytat:Można o jakieś co bardziej pikantne szczegóły :)? Cenzurują i kasują posty za byle co, banują ludzi, którzy im wskazują, że coś robią bez sensu (np w sprawie głosowań na edit miesiąca), mówią ci jak masz udostępniać swoje fanedity, co możesz odpowiedzieć ludziom, którzy o nie proszą, a co nie - np. w związku z tym, że ludzie tylko wołali o linki a potem mieli wyjebane, stwierdziłem, że jak ktoś coś dostał, i słowem się o tym nie zająknął to więcej nie dostanie, a ci wielce oburzeni. Ogólnie mają kij głęboko w dupie, chcą mieć zasady na wszystko, a zachowują się przy tym jakby przewodzili conajmniej organizacji pilnującej pokoju na świecie, a nie stronką o hobby, które malo kogo obchodzi. Sporo ludzi, którzy robili ciekawe rzeczy pokazało im środkowy palec, w końcu nie zdzierżyłem i zrobiłem to samo po tym jak mi zablokowali możliwość edycji postów, bo coś tam się komuś nie spodobało - możliwe, że to, że skomentowałem ich gifem z Furym z Avengers o ignorowaniu głupich decyzji, po tym jak zaczeli ustalać zasady co ma być brane pod uwagę gdy recenzujesz jakiś fanedit i jak masz ustalać jego ocenę w recenzji - tyle masz obniżyć za taki czy owaki błąd, tyle za to, tyle za tamto itp bzdury. W dodatku wg nich 8 to już raczej słaba ocena, a ocen od 5 w dół w ogóle nie możesz wystawić bez uprzedniego skonsultowania się z kierownictwem i uzasadnienia, bo przecież na ich stronie nie może być słabych faneditów, bo mają kontrolę jakości). Oczywiście pomysł z dupy bo recenzji i tak nie było za dużo, a z takimi zasadami pewnie nie byłoby ich wcale, no ale oni wiedzieli lepiej z tego co widziałem i tak tego ostatecznie nie wprowadzili,.. No i ten sposób w jaki gadają na PW jakby mieli do czynienia z pacjentem psychiatryka, któremu trzeba zapewnić opiekę lekarską, bo przecież nikt przy zdrowych zmysłach by sie nie ośmielił ich zjebać za głupotę (raz dosłownie dostalem PW z propozycją podania jakiegoś tam linku dla ludzi z depresją :)). Najlepszy był głowny admin, który najpierw mnie pouczał, że jak to tak bezceremonialnie mozna gadać z ludźmi, a chwilę potem zwyzywał w sposób który normalnemu userowi z miejsca zapewniłby tygodniowego bana. To tak w skrócie. 10-05-2025, 16:05 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-05-2025, 11:47 przez Gieferg.)
Gieferg, a zaglądasz czasem na originaltrilogy.com
Oczywiście najwięcej tam jest faneditów Star Wars, ale można też znaleźć dużo ciekawych projektów związanych z innymi filmowymi seriami
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau
10-05-2025, 16:37
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 11-05-2025, 01:26
No dokładnie. Nieustający festiwal ciężkiego spierdolenia z grupką circlejerkujących zjebów na czele.
Od roku mnie tam nie widzieli, ale to mała strata, bo info o nowym fanedicie na reddicie w kilka dni ma więcej wyświetleń niż na FE org przez lata. Cytat:Gieferg, a zaglądasz czasem na originaltrilogy.com Oczywiście, że tak. I w wiele innych miejsc związanych z faneditami. 11-05-2025, 11:43 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-05-2025, 11:50 przez Gieferg.)
Samuuelu, dziękuję dobrodzieju za podarek na PW. Odpisuję tutaj, bo masz wyłączoną możliwość odbierania wiadomości :)
11-05-2025, 12:46
Proszę bardzo, Corn :)
Z tymi PM-kami to pewnie wina tego, że nie mam w pełni aktywnego konta.. @ (11-05-2025, 11:43)Gieferg napisał(a): No dokładnie. Nieustający festiwal ciężkiego spierdolenia z grupką circlejerkujących zjebów na czele.Trochę zaofftopuję, bo muszę gdzieś to napisać, mianowicie ostatnio natknąłem się na podobną sytuację, też z Giefergiem, ale odnośnie jego recenzji komiksowych: https://forum.komikspec.pl/komiksy-amerykanskie/batman/3675/ Przez 3 strony jakieś smutne pizdy z KomikSpeca oburzają się, że Gieferg w odpowiedzi na to czemu tak mało robi recenzji komiksowych, pisze na forum KOMIKSOWYM tekstem Jokera if you're good at something, never do it for free i jeszcze rzuca emotkę z przymróżonym okiem. I jakoś nikt tego nie załapał, no ale to jedno Pojawiło się wśród tych typów oburzenie, że oni muszą kupować a Gief dostanie raz na jakiś czas komiks "za darmo". No to chyba fajnie, że komuś się poszczęściło i to niczyim kosztem, ale wygrała tu najgorsza polska mentalność, gdzie smutne pizdy narzekają jak to mają źle. Ktoś dostał za darmo coś za co ja zapłaciłem? No to ja się cieszę jego szczęściem i też tak bym chciał, ale jednocześnie też jestem obrotny, wiele razy załatwiłem sobie coś taniej albo nawet za darmo, kupiłem taniej by sprzedać drożej itp. Lepiej szukać okazji niż narzekać i robić z siebie ofiarę jak jakiś woke przegryw na twicie. No ale w sumie to nie powinienem narzekać, bo przez czyjeś zazdroszczenie i strzelanie fochów mogłem po takich przegrywach ostatnio prrzejąć event i sam go zorganizować za spoko pieniądze - bo do obrotnych i aktywnych świat należy. Streszczając resztę zarzutów, to czepiają się, że ktoś nie chce pisać recenzji za free, bo nie rozumieją prostej zasady, że darmowy egzemplarz = recenzja. Typy traktują pisanie z pasji odwrotnie, jako jakiś przymus, że musisz to robić pro bono i w określonych ilościach xD I najlepsze są zarzuty, że Gieferg pisze kijowe recenzje skoro są opłacane i że będą je omijać szerokim łukiem. Kiedy on faktycznie nieźle się rozpisuje i właśnie nie zachowuje się jak opłacony recenzent bo potrafi też coś mocno zjechać, no ale widocznie by być dobrym recenzentem trzeba być tak wielkim pasjonatą by wszystko chwalić XD Także moim zdaniem w internecie jest takie zjawisko, że większość się myli. Te wszystkie fora poświęcone popkulturze są pewnie wypełnione zazdrosnymi i spijającymi sobie nawzajem z dziubków nerdami, którzy są twardzielami w necie i pizdami w świecie. 11-05-2025, 13:39 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-05-2025, 13:42 przez samuuel.) (11-05-2025, 13:39)samuuel napisał(a): Proszę bardzo, Corn :) A przeszedłeś chrzest? Cytat:Przez 3 strony jakieś smutne pizdy z KomikSpeca oburzają się, że Gieferg w odpowiedzi na to czemu tak mało robi recenzji komiksowych, pisze na forum KOMIKSOWYM tekstem Jokera if you're good at something, never do it for free i jeszcze rzuca emotkę z przymróżonym okiem. I jakoś nikt tego nie załapał, no ale to jedno Heh, znowu jako żywo przypomina się film.org, gdzie pod newsem o Djimonie Hounsou ktoś wkleił wiadomego gifa z Guardiansów, to w odpowiedzi od redakcji otrzymał obraźliwie zaczepny wpis, bo nie tylko nikt nie załapał żartu, ale też bardzo łatwo dał się striggerować byle czym. Ci ludzie nie posiadają żadnej refleksji nad sobą. W ich opinii oni są dobrzy, a wszyscy inni źli i to trzeba utrzymać m.in. za pomocą banów i innego cancelowania.
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 11-05-2025, 13:49 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-05-2025, 13:50 przez Mefisto.) (10-05-2025, 00:45)shamar napisał(a): Jest już jakieś darmowe AI, które czyta filmy? W sensie wrzucasz SRT i ci czyta? Czy trzeba ręcznie każdą linijkę tlumaczyć a później samemu robić ścieżkę?
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 11-05-2025, 16:45
@samuuel
Dlatego ja z reguły rzadko się wypowiadam na takich forach, bo nie chce mi się wykłócać o banalne w zasadzie rzeczy i traktuję takie fora głównie jako siedlisko niusów. 12-05-2025, 12:18
^ dlatego wolę tutaj siedzieć. Mogę tu napisać w zasadzie wszystko oraz są jeszcze normalne chłopskie zachowania, gdzie można się pokłócić a po chwili rozmawiać jakby nigdy nic. Ostatnio takich zachowań brakuje w wielu miejscach
(11-05-2025, 13:49)Mefisto napisał(a):Żadnej inicjacji nie przeszedłem, próbowałem aktywować w pełni konto, ale coś nie pykło i to olałem bo i tak chciałem tylko mieć dostęp do Paplaniny.(11-05-2025, 13:39)samuuel napisał(a): Proszę bardzo, Corn :) Wracając do głównego wątku, będąc ostatnio na IFDB znalazłem edity obnu Creedów przechrzczonych dumnie na Rocky VII i Rocky VIII: https://fanedit.org/rocky-vii/ https://fanedit.org/rocky-viii-creed/ Idealnie, bo zabolało mnie, kiedy dowiedziałem się, że wiele scen poświęconych Rockiemu czy rodzinie Drago wyleciało. Teraz wjedzie pierwsza powtórka z wersjami, które przycinają jakieś pierdoły z uniwersum Adonisa i skupią się na tym, co w tej serii najlepsze. Co prawda szkoda, że nigdy nie wypłynęła na powierzchnię scena konfrontacji Rockiego z Drago, w finale Creeda II jest moment, gdzie panowie chcą się sobie rzucić do gardeł i wydaje mi się, że tutaj powinna być ta scena. Szkoda, bo jednak Rocky > Creed od zawsze i na zawsze. 12-05-2025, 13:01 (12-05-2025, 13:01)samuuel napisał(a): Żadnej inicjacji nie przeszedłem Uuu, to niedobrze. Musisz się zgłosić do Mentala w tej kwestii.
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 12-05-2025, 13:03
Jest jakieś miejsce gdzie można takie fan edity dostać? Trzymam u siebie fan edity Kill Billa i Terminatora (plus dwa inne które sam zrobiłem) i chyba dobrze bo nie wiem czy bym teraz znalazł. Szukałem tzw. Hybrid Cut Aliena który ma wszystkie sceny z edycji kinowej plus dodatkowe sceny z edycji specjalnej bez żadnych cięć i natrafiłem tylko na jednego torrenta sprzed dekady który nie oczywiście nie pobiera. Jeszcze jest nadzieja np. w archive.org ale nie wszystko tam jest.
25-05-2025, 23:57 Cytat:Szukałem tzw. Hybrid Cut Aliena który ma wszystkie sceny z edycji kinowej plus dodatkowe sceny z edycji specjalnej bez żadnych cięć Sam też takiego zrobiłem i gdzieś na płycie mam (kinowa + sceny z DC +3 sceny wycięte, które były dostepne w rozsądnej jakości), ale niestety tylko w jakości DVD. Oprócz tego do Aliena zrobiłem także nieco bekową wersję Grindhouse z inną muzyką i alternatywnym zakończeniem :> 26-05-2025, 14:01 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-05-2025, 14:05 przez Gieferg.) |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |