Enviado desde mi RMX3363 mediante Tapatalk
05-12-2025, 19:58
|
Amazon, Apple TV+, Disney+, HBO, Netflix i inne serwisy streamingowe
|
|
Ufff, całe szczęście mam Blu-Ray z The Sopranos.
"Rząd nie jest dla nas rozwiązaniem, jest dla nas problemem." Ronald Reagan
05-12-2025, 19:58 (05-12-2025, 11:42)Spoilerowo napisał(a): no to Snyder sobie dokończy Ligę Sprawiedliwości (nawet po tej ostatniej kupie co zrobił dla NF) bo ostatnio wrzucał zdjęcia zza kulis MoS i BvS Mocno wątpliwe. On tam chyba popadł w niełaskę w Netflixie, bo wszystko mu anulowali. Inna rzecz, że musieliby do tego wrócić ludzie, którzy albo nie będą zainteresowani (Affleck), albo popadli w niełaskę (Gadot/Miller), albo są powiązani z obecnym DCU (Momoa) i mogą czuć jakiś zgrzyt co do takiego obrotu spraw. Ja bym dał se siana już z tym SnyderVerse. Wolałbym już chyba, żeby Zack wrócił do tego sequela 300, albo zrobił wystylizowany film w takich klimatach. O Rzymianach / Wikingach / Mongołach / czymkolwiek, gdzie się biją i mordują :D
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
05-12-2025, 23:22
IMHO Pójdą drogą Amazona. Tani pakiet z częścią katalogu, a resztę podzielą na studia czy jakoś inaczej i będzie się kupowało dodatkowy dostęp po te 20-50 złotych miesięcznie ze zniżkami na roczną subskrypcję. Mniejsza konkurencja to nie jest nic dobrego dla nas. Pewnie będzie abonament Netflix Max i poniekąd powrót do początków, kiedy w jednym serwisie było wszystko. Netflix obecnie ma najlepszą technicznie aplikację na telewizory. Nie lubię centralizacji wszystkiego bo zdrowa konkurencja fajnie napędza różnorodność.Poza tym... Przygotujmy się że takich numerów będzie więcej, więc nie zdziwię się jak kiedyś znów pogodzimy się z fizycznymi nośnikami (tak jak z torrentami).
"Rząd nie jest dla nas rozwiązaniem, jest dla nas problemem." Ronald Reagan
06-12-2025, 07:23 (06-12-2025, 07:23)Nemo napisał(a): Mniejsza konkurencja to nie jest nic dobrego dla nas. Pewnie będzie abonament Netflix Max i poniekąd powrót do początków, kiedy w jednym serwisie było wszystko.Po pierwsze, to większa konkurencja i rozdrobnienie już były i co, było lepiej dla widza skoro za wszystko trzeba było zapłacić osobno i żadne łączone pakiety nie wchodziły w grę? Ta konkurencja wcale nie działała tak jak w waszych fantazjach, że dzięki niej każdy dostawca ostro ciał ceny aby przekonać widzów, no ni chuja, każdy wolał te trzy czy cztery dychy nawet jak w bibliotekę miał ograniczoną. Po drugie to nie wiem o jakich początkach mówisz, bo nigdy na Netflixie nie było wszystkiego, przecież to nie tak, że w jakichś zamierzchłych początkach streamingu Netflix miał prawa do całej historii kina i dopiero później wszyscy pozostali gracze uznali, że opuszczają Netflixa i zakładają swoje - no to są jakieś bajki. 06-12-2025, 08:14 (06-12-2025, 08:14)simek napisał(a):(06-12-2025, 07:23)Nemo napisał(a): Mniejsza konkurencja to nie jest nic dobrego dla nas. Pewnie będzie abonament Netflix Max i poniekąd powrót do początków, kiedy w jednym serwisie było wszystko.Po pierwsze, to większa konkurencja i rozdrobnienie już były i co, było lepiej dla widza skoro za wszystko trzeba było zapłacić osobno i żadne łączone pakiety nie wchodziły w grę? Ta konkurencja wcale nie działała tak jak w waszych fantazjach, że dzięki niej każdy dostawca ostro ciał ceny aby przekonać widzów, no ni chuja, każdy wolał te trzy czy cztery dychy nawet jak w bibliotekę miał ograniczoną. Konkurencja nie dziala, bo to nie sa budy z hot-dogami, gdzie kazdy sobie moze postawic swoja i konkurowac cena i jakoscia, ale wielomiliardowe konglomeraty nastawione na wyciskanie Gojow szekli za karmienie ich Gojslopem. Takze, psy szczekaja, karawana jedzie dalej. Niech oni sie tam merdżują do zajebania, bo Hollywood od ladnych kilku lat i tak stolcem smierdzi i zadnej wiekszej roznicy to nie zrobi. 99% filmowych kultowcow i wielkiego kina juz powstalo, teraz wszyscy chca byc drugim Netfliksem, z calym bagazem z tym zwiazanym. Mnie by nie bolalo kompletnie, gdyby cale Hollywood bylo zapakowane pod jednym banerem, w sensownej cenie, byle bym mogl tylko ogladac filmy z lat 1970-2010. Idac dalej, na hu hu mi Warner, czy Disney, jezeli maja tam limitowany dostep do klasyki z Golden Age animacji?! Takze, pirate bay and let's effin go!!! :)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
07-12-2025, 13:03 (07-12-2025, 13:03)Bucho napisał(a): byle bym mogl tylko ogladac filmy z lat 1970-2010. Zdecydowanie polecam wyjść przed ten okres :)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 07-12-2025, 16:54 (07-12-2025, 13:03)Bucho napisał(a): Mnie by nie bolalo kompletnie, gdyby cale Hollywood bylo zapakowane pod jednym banerem, w sensownej cenie, byle bym mogl tylko ogladac filmy z lat 1970-2010. Trzeba doprecyzować, że oglądałbyś te filmy, które pozwolono by ci oglądać, broń boże te, które urażają czyjeś uczucia :D A że dzisiaj dużo rzeczy boli pewne grupy ludzi, więc, cóż... Pokusa cenzorowania treści, gdy jest się monopolistą ich dostarczania, byłaby chyba przeogromna.
07-12-2025, 17:52
Zakładając, że jestem akcjonariuszem Warnera - co miałoby mnie powstrzymać przed wyborem atrakcyjniejszej oferty?
Jestem w sumie ciekaw jakie tu są możliwości, kiedy sama firma chce inaczej. https://www.worldofreel.com/blog/2025/12/8/paramount-goes-nuclear-with-108-billion-hostile-offer-to-derail-netflixs-warner-bros-acquisition 08-12-2025, 17:20
To by cię miało powstrzymać, że to nie ty decydujesz :P
Netflix nie kupuje akcji Warner Bros., więc akcjonariusze nie mają czego sprzedawać, tylko dogaduje się z władzami WBD na sprzedaż im streamingowej części biznesu, a reszta, czyli telewizje (no i kasa od Netflixa) zostają w starej spółce, czyli WBD. Ciekawe jak to się zakończy, bo obecny zarząd może sobie postanowić w tą czy inną stronę, ale później taka ważna decyzja jak sprzedaż większości biznesu konkurencji musi być zatwierdzona większością głosów na walnym zgromadzeniu i to jest moment kiedy każdy akcjonariusz może wybrać którą ofertę woli, ale oczywiście maluchy chuja mogą, bo Warner Bros. jest w 70% w rękach instytucji finansowych, więc ostatecznie o wszystkim i tak zadecydują żydowscy właściciele Vanguard, Blackrock i State Street :p 08-12-2025, 17:40
wrogie przejęcie, to lubię
Netflix kupuje te same akcje co teraz chce Paramount z tym, że po zakończeniu działań regulacyjnych WBD rozdzieli się na to co chce Netflix i na resztę czyli Discovery Global Paramount chce teraz wszystko przejąć i właśnie ci co mają większość udziałów mogą nie chcieć się bawić w rozdzielanie dla Netflixa i wybiorą ofertę Paramoumt, bo jest lepsza finansowo no i dodajmy, że Skydane Paramount to jest w dobrych stosunkach z administracją Trumpa 08-12-2025, 17:43 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-12-2025, 17:50 przez Spoilerowo.)
No cholera wie który żyd z którym jest dogadany, wszystko się może zdarzyć teraz :D
Umowa z Netflixem została podpisana, więc jeśli teraz zarząd Warner Bros. stwierdzi, że sorry, ale mamy lepszą ofertę, to Netflix dostanie prawie 3 mld$ kary umownej :D Którą oczywiście weźmie na siebie Paramount czym może przekonać Warnera. Paramount ma jeszcze taką przewagę, że podobno pod względem regulacji antymonopolowych transakcja byłaby bez problemu do zaakceptowania, a ten wykup przez Netflixa niekoniecznie. Co jeszcze ciekawsze: jeśli wygra Netflix, akcjonariusze WBD klepną deal, ale regulator uzna, że tak nie wolno bo to będzie monopol, to karę zapłaci... Netflix :D 08-12-2025, 17:51 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-12-2025, 17:53 przez simek.)
oferta przebita o 26 mld dolców, więc te kilka mld mogą na karę stracić, a po co się bawić w rozdzielanie i trzymanie Discovery Global, bo to głównie telewizja
to chyba nie dla NF będzie kiełbasa Cytat:David Ellison podkreślił w rozmowie z CNBC, że umowa Warner Bros. Discovery z Paramount miałaby krótszy proces zatwierdzania przez organy regulacyjne, biorąc pod uwagę mniejsze rozmiary firmy oraz przyjazne relacje z administracją Trumpa. - Pozwolenie serwisowi streamingowemu nr 1 na połączenie się z serwisem streamingowym nr 3 jest działaniem antykonkurencyjnym - ocenił dyrektor generalny Paramount. 08-12-2025, 17:53 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-12-2025, 17:55 przez Spoilerowo.)
He, he... Powiem wam, chodziły głosy że Zaslav wybrał Netflixa, bo się kumpluje z Sarandosem, ale... Ja bym Zaslava nie podejrzewał o taki sentymentalizm. To jest biznesman i kto wie, czy właśnie nie rozgrywa szachów 6D. Przecież jego decyzja podobno doprowadziła do furii Ellisona i proszę... Ponad 100mld za WB, tak bez niczego i dalszych miesięcy przebijania się o centy...
Wysłane przy użyciu Tapatalka
08-12-2025, 17:59
Najlepszy materiał jaki obejrzałem o tej sprawie z N, WB i Paramount od ekipy z NK, od 14 minuty, 50 sekundy zaczyna się dyskusja.
09-12-2025, 22:42
A od minuty zero streścisz czy znowu wszyscy musimy się przebijać przez materiał wideo?
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 09-12-2025, 23:48 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |