The Lord of the Rings Trilogy (2001-2003) reż. Peter Jackson
W momencie kiedy będzie się dziać akcja, Aragorn ma chyba z 80 lat więc bez paniki :D
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Przecież to nie ma znaczenia. Tam i tak pójdzie cyfrowe odmładzanie. Pewnie jeszcze przy pomocy jakiegoś algorytmu AI. 
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
(18-08-2025, 21:48)Dr Strangelove napisał(a): Ciekawe co tam za pierdoły będą bo książkowy opis tych poszukiwań Golluma to raptem chyba z pół strony i kluczową rolę w nich miał Aragorn, a Mortensen chyba od dawna m wywalone na to "uniwersum".

Biały, heteroseksualny mężczyzna ma czemuś przewodzić w pseudokulturze XXI wieku? xD
Myślę, że spokojnie tę rolę pociągnie nowa Galadriela, żeby była spójność z pierdzeniami władzy.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
(18-08-2025, 22:16)Dr Strangelove napisał(a): W momencie kiedy będzie się dziać akcja, Aragorn ma chyba z 80 lat więc bez paniki :D

Eee... ŁoQ. Myślałem, że to jakaś "środkowa akcja" z "Władcy" a to się dzieje później?
A po grzyb mają go szukać?

No chwila.

https://screenrant.com/lotr-hunt-for-gollum-movie-story-timeline-confirmed/
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Jezuuuuu, Shamar....

To się dzieje jeszcze przed LotRem...

Wysłane przy użyciu Tapatalka

Odpowiedz
(18-08-2025, 23:29)shamar napisał(a): Eee... ŁoQ. Myślałem, że to jakaś "środkowa akcja" z "Władcy" a to się dzieje później?
A po grzyb mają go szukać?

To się dzieje przed, po prostu Aragorn dożył chyba 200 lat :)

Oczywiście jak można się domyślić 80-letni Aragorn raczej nie powinien być grany przez 80-letniego aktora.

Odpowiedz
No to nie może wyglądać staro i musieliby go odmładzać.

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
(18-08-2025, 21:43)simek napisał(a): I ten powrót Frodo i Gandalfa :/ mam nadzieję że po prostu pokażą się w trzech ujęciach, a nie że będą tam ważnymi postaciami.

Gandalf przez jakiś czas towarzyszył Aragornowi w poszukiwanach. Przesłuchiwał tez Golluma, gdy ten został schwytany przez elfy. Podejrzewam więc, że będzie miał większą rolę niż trzy ujęcia. W przypadku Froda to spodziewam się krótkiego epizodziku, jak w pierwszym "Hobbicie".

(18-08-2025, 22:09)Dr Strangelove napisał(a): Na marginesie to już to nakręcili :)
I to za 3 tysiące funtów!

Gdy ogłoszono, że powstanie oficjalne "Polowanie na Golluma", to Warner zablokował powyższy film na mocy praw autorskich. Udało się go jednak przywrócić.

(18-08-2025, 23:33)zombie001 napisał(a): Jezuuuuu, Shamar....

To się dzieje jeszcze przed LotRem...

Dokładnie to dzieje się pomiędzy opuszczeniem Hobbitonu przez Gandalfa zaraz po przyjęciu urodzinowym Bilba a jego powrotem i sceną gdy wrzuca kopertę z Pierścieniem do kominka.
Czyli jest to bardziej "midquel" niż prequel.

Mnie z tego filmu najbardziej ciekawi, czy pokażą tortury i przesłuchiwanie Golluma przez Saurona. Chyba w "Niedokończonych opowieściach" jest napisane, że Gollum postrzegał Saurona jako rywala, który też chce zdobyć "Skarb". Chciałbym, aby to zostało jakoś pokazane podczas ich spotkania.

Odpowiedz
Mnie tylko ciekawi, czy z tego też zrobią trylogię.

A tak serio, to nie czekam w ogóle i mam nadzieję, że ten projekt wywali się na ryj.

Święci Pańscy, co za czasy do oglądania filmów! Czym oni nas teraz karmią? "Gollum"! "Mufasa"! "Spartakus: Co by było, gdyby Aszur nie zginął i miał własną szkołę gladiatorów"! Przecież to są dokładnie takie rzeczy, które piętnaście czy dwadzieścia lat temu pojawiałyby się w jakichś parodiach i satyrach na bezduszny i cyniczny przemysł filmowy. Co tylko potwierdza moje podejrzenie, że prawdziwy świat skończył się jakiś czas temu, a teraz żyjemy w jego parodii.

Odpowiedz
(19-08-2025, 08:49)al_jarid napisał(a): Mnie tylko ciekawi, czy z tego też zrobią trylogię.
Ta Boyens się zarzeka, że to będzie pojedynczy film. Tam McKellen kiedyś mówił o dwóch, ale ten drugi to po prostu ma być jakiś inny film z tego umiwersum, a nie druga część "Ścigania Golluma".
Ile w tym prawdy i czy kłamie to nie wiem.

Odpowiedz
Whatever. Tak naprawdę wcale mnie nie ciekawi, na ile filmów rozbiją "Gollum: The Search for More Money", chciałem tylko wbić szpilę Jacksonowi i jego kumplom.

Odpowiedz
Ja uważam jak zwykle, czyli niech kręcą, bo zawsze jest szansa, że powstanie fajny film, a jak będzie beznadziejny, to po zapoznaniu się z recenzjami można go olać i puścić w niepamięć tak jak tą zeszłoroczną animację - czy komuś się stała krzywda, że to powstało?

Odpowiedz
Wiemy doskonale panie ministrze, że potrafi pan z optymizmem spojrzeć na każdy aspekt naszej egzystencji. Od inflacji, poprzez konflikt zbrojny na produkcji filmowej kończąc.

Odpowiedz
(19-08-2025, 08:56)Dr Strangelove napisał(a): Ta Boyens się zarzeka, że to będzie pojedynczy film.

A potem, na jakimś ComicConie powie, że mają tyle materiału filmowego, że postanowili podzielić to na dwa filmy. Dokładnie tak było z "Hobbitem", tylko ten film podzielili na trzy.

Odpowiedz
(19-08-2025, 12:09)simek napisał(a): czy komuś się stała krzywda, że to powstało?

No generalnie przez cały ten uwiąd twórczy świata zachodniego, wymieszany z politpopem nie powstaje cała masa dobrego i wybitnego kina - i to jest ta krzywda. Czasem też ginie ktoś na planie kręcąc podobne brednie, więc masz odpowiedź.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Luźna myśl.

Jeśli zrobią recast, to powinni zatrudnić Bucky'ego do roli Aragorna.

[Obrazek: 6cf52b8000a85cd79ba8b0884fac2a34cf2073f4.gif]
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Viggo Mortensen jednak nie zagra ponownie Aragorna. Zostanie zastąpiony młodszym aktorem. Nie jest jednak pewne, czy to była decyzja Mortensena, studia czy twórców filmu.

Mortensen mówił, że jego decyzja o powtórnym wcieleniu się w Aragorna zależy od scenariusza. Jeżeli więc to on odrzucił rolę, oznaczałoby to chyba, że nie podszedł mu scenariusz.

Źródło: https://knightedgemedia.com/2025/12/aragorn-will-be-recast-in-lord-of-the-rings-the-hunt-for-gollum-exclusive/

Odpowiedz
Nie wiem jakim cudem on miałby ponownie wcieli się w tę rolę. Jest 25 lat starszy i nie da się tego ukryć, a ta historia ma dziać się przed Drużyną pierścienia. Recasting to jedyna opcja, choć to nie sprawi, że film stanie się dobry. Na 100% będzie kaszana :)
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Normalnie.. będą odmładzać komputerowo. Plus prawdopodobnie wykorzystają AI :D

Odpowiedz
Bez niego ale ze starym Gandalfem?

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon