DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny)
Kolejna hollywoodzka pralnia pieniędzy? Coś co nie ma gwiazd i wygląda jak serial, a pewnie znowu się okaże, że ponad 200 baniek poszło.

Supermana jeszcze obejrzałem, ale tutaj pasuję.

Odpowiedz
Ja tu widzę ciekawy koncept w którym oglądamy młodą dziewczynę, która chciałaby żyć "na luzie", ale okoliczności i pochodzenie zmuszają ją do objęcia stanowiska. Trzeba zebrać się do kupy i stanąć do walki ponieważ mam możliwości by działać i pokonać agresora.

Wysłane z mojego CPH2481 przy użyciu Tapatalka
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.

Odpowiedz
Rzeczywiście, tego jeszcze nie było ;) Game changer.

Odpowiedz
(11-12-2025, 22:24)Pitero napisał(a): Ja tu widzę ciekawy koncept w którym oglądamy młodą dziewczynę, która chciałaby żyć "na luzie", ale okoliczności i pochodzenie zmuszają ją do objęcia stanowiska. Trzeba zebrać się do kupy i stanąć do walki ponieważ mam możliwości by działać i pokonać agresora.

Plus "ktoś kto jest cyniczny przyjmuje wzniosłe ideały" co widzimy po tym że z płaszcza w innych scenach pojawia się jako Supergirl "w pełnym umundurowaniu".

Nowe, świeże, nie widziałem dotąd.. a nie, Supergirl w "The Flash" opierała się na bardzo podobnym koncepcie ^^

Odpowiedz
Ale wy wiecie że "Woman of Tomorrow" to praktycznie sf remake True Grit, z Karą w roli Roostera Cockburna? Zżyna z książki która miała już dwie osobne adaptacje? Tam dosłownie nie ma jednej oryginalnej myśli.

Odpowiedz
Przynajmniej wzorzec jest dobry :p I już wiem jakie filmy muszę sobie zaniedługo powtórzyć :p

Odpowiedz
Z tego co widziałem w przykładowych planszach to komiks ma chociaż ciekawą warstwę wizualną. 
Tutaj totalne meh. Szarobure jakieś to... Wygląda trochę jak wyprany z kolorów spin-off Strażników Galaktyki. 

Na razie jestem na nie, chociaż jest nadzieja, że może całość będzie jednak lepsza niż Superman.  Ale robią reshooty, pewnie pod dyktando Gunna, żeby dodać eSa, tak więc...
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Niech zrobią tego Lobo z Momoą i może to nawet reżyserować Gunn. Chociaż osobiście wolałbym za sterami Matta Vaughna albo Zacka Snydera w dobrej formie

Odpowiedz
Tutaj gościu trochę omawia

Tak btw, scena gdy pojawia się scena z gazetą której nagłówek mówi co Superman zrobiłł pomiędzy filmami jakoś bardzo przypomina mi scenę z BvS gdzie pojawiła się ściana z wycinkami gazet z których można było doczytać co Superman robił między MoS a BvS...

Odpowiedz
Lobo nie przeszedł jakiejś transformacji w bardziej "woke" wersję? Bo coś tam kiedyś widziałem, ale nie siedzę w światku komiksowym DC (i Marvela), a ten tutaj wygląda prawilnie.

Odpowiedz
Jak było New 52, to Lobo został wymieniony na gorszy model, ale przy kolejnym reboocie (którym to już raz w DC?) wrócił na właściwe tory.

Odpowiedz
klisza jakich wiele będzie i może skończy się na 300M światowo w BO

przed Supermanem mówiłem, że to będzie GoG 2.1 tylko w świecie DC, no i mamy kolejny part tego pierdolnika cyrkowego

Odpowiedz

The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
No cóż. Casting Lobo nie zawodzi. Reszta zawiedzie :)
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Lobo fajny, ale obsrany cyfrowym gównokolorowym filtrem. Pewnie w sklepiku obczaję sceny z Lobo i tyle.

Bardziej ciekawi mnie ten Clayface, ale może dlatego, że zwiastun jeszcze nie wyszedł i nie zdążył mnie zniechęcić. Ogólnie po Infinity War I zakończeniu DCEU kino superbohaterskie zdechło

Odpowiedz
Jeśli Ważniak zaliczy Karę to uznam ten film za sukces.
...
Ważniak nie nie zaliczy Kary i w którymś momencie zostanie przez nią upokorzony/pouczony.

Odpowiedz
Abym uznał film za sukces to ja musiałbym zaliczyć Karę, kurdebele!

Lobo to pewnie będzie kolejny clown od Gunna na zasadzie Taserface'a i na bank ludzie będą się z niego śmiać i być może Kara go upokorzy. Ciekawiej zrobili to kiedyś w komiksie. Supergirl wspomina, że Lobo podwiózł ją na Rann/Thanagar (te planety to chyba sąsiedztwo?) w zamian za to, że Supergirl pozwoli mu w kosmicznym barze wygrać podczas siłowania się na rękę. Są to oczywiście tylko jej słowa, Czarnianin temu zaprzecza. Film pewnie na nic tak zniuansowanego się nie wysili :P

Odpowiedz
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz

Odpowiedz
Mnie się na razie w miarę podoba. Choć kumam krytykę, że mało Green Lanterna w Green Lanternie i że pewnie uśmiercą Hala Jordana :D

Kompletnie za to nie czuję, już po tych 2 minutach, że to funkcjonuje gdzieś tam  w uniwersum obok Supermana i tej Supergirl. 

Prędzej zlepiłbym to ze SnyderVersum. I przypomnę tutaj tylko ploty, że Gunn podobno miał mieć jakieś "ale" do tego serialu, jednak szefostwo HBO dało mu do zrozumienia, żeby dał sobie spokój :P
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
2 gości