Amazon, Apple TV+, Disney+, HBO, Netflix i inne serwisy streamingowe
Nie wiem jakiej wartosci to news bo nie znam tematu.

welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
https://www.reuters.com/sustainability/boards-policy-regulation/warner-bros-ceo-pocket-up-887-million-paramount-deal-2026-03-17/
Cytat:Warner Bros Discovery (WBD.O), CEO David Zaslav is likely to receive up to $887 ​million after completion of the media ‌company's sale to Paramount Skydance (PSKY.O), according to a regulatory filing on Monday.
Jak tam u was kochani, jaki bonus wleciał za zeszły rok? Była chociaż 1/100 tego co u pana Zasława?

Odpowiedz
Ale jak wybitny artysta, zdobywca kilku Oscarów Paul Thomas Anderson nie zarobił na swoim ostatnim filmie to wielka awantura.

Odpowiedz
Cytat:Netflix postanowił uczcić 10 lat obecności w Polsce, włączając do swojej oferty poniższą listę polskich produkcji. Można je oglądać od wczoraj.

[Obrazek: unnamed.jpg] [Obrazek: unnamed-1.jpg] [Obrazek: unnamed-2.jpg] [Obrazek: unnamed-3.jpg]
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Cwane chuje ale już nie wrócę :)
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Ciekawe na jaki czas to wrzucili, chętnie nadrobię klasyki
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Teraz się wszyscy podniecają, a była większość tych filmów, i jeszcze więcej, w serwisie 35mm. Kiedyś za darmo, nowe wspaniałe uśmiechcnięte kierownictwo dało jakieśtam opłaty.

Odpowiedz
Fajnie, że będzie to na Netflixie, ale właśnie większość i tak była do znalezienia gdzie indziej. Zresztą ja chyba wszystko z tej listy widziałem, może jakieś pojedyncze tytuły mam do nadrobienia.

Odpowiedz
Powtórzę po raz kolejny, że to jebany skandal, że przez tyle lat nie powstała jedna platforma na której wszystkie polskie filmy, seriale, filmy dokumentalne, teatry TV czy kroniki filmowe z czasów PRL byłyby dostępne za darmo. Tak samo jak wszystko co produkowała i obecnie produkuje TVP.
Tak samo powinno być z nowymi filmami, które dostają jakieś dofinansowanie z PISF czy tam wojewody mazowieckiego. Po okresie karencji, też trafiałyby na taką platformę.

A jak prywaciarz chce sobie kręcić film za swoje, to niech robi co chce i pobiera opłaty jakie chce.

Odpowiedz
I znowu wychodzi mój optymizm kontra twoje narzekactwo, ale ja uważam, że naprawdę jest nieźle pod względem dostępności starych polskich filmów: są darmowe Ninateka, jest TVP VOD (tutaj niestety reklamy w darmowej wersji), na 35MM z tego co kojarzę trochę filmów jest za darmo (to akurat skandal, że większość schowali za paywalla).
Oczywiście w idealnym świecie byłoby tak, że pod jednym, państwowym szyldem powinno być wszystko do czego państwo lub państwowe spółki mają prawa, no ale nie można mieć wszystkiego :P

Odpowiedz
Ale cóż to za wielkie osiągnięcie? Wszystkie archiwa TVP powinny być w jednym miejscu po prostu. Kurwa, było na to ponad 30 lat. Przecież to jednorazowy koszt jakiegoś miliarda (liczba z dupy) i potem tylko jakieś grosze na utrzymanie (grosze w stosunku do budżetu TVP).

Mnie to naprawdę zadziwia, że jakakolwiek władza mogłaby to zrobić a potem na sztandarach przy każdej kampanii wyborczej, przez ileś lat się chwalić jak to dbamy o Polaków, polską kulturę i w ogóle jesteśmy zajebiści.

Tak, wiem, ja już nigdy nie osiągnę poziomu simkowego szczęścia, będzie tylko gorzej :(

Odpowiedz
(16-04-2026, 10:31)Dr Strangelove napisał(a): Mnie to naprawdę zadziwia, że jakakolwiek władza mogłaby to zrobić a potem na sztandarach przy każdej kampanii wyborczej, przez ileś lat się chwalić jak to dbamy o Polaków, polską kulturę i w ogóle jesteśmy zajebiści.

No chyba ze celem jest nie dbanie o polska kulture. Poza tym wymagasz zbyt wiele od tych ludzi, ktorzy sobie tam siedza hen, wysoko i kroluja nad plebsem.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
No ja to głupi jestem. Czasami o tym zapominam :)

Odpowiedz
(16-04-2026, 10:19)Dr Strangelove napisał(a): Powtórzę po raz kolejny, że to jebany skandal, że przez tyle lat nie powstała jedna platforma na której wszystkie polskie filmy, seriale, filmy dokumentalne, teatry TV czy kroniki filmowe z czasów PRL byłyby dostępne za darmo. Tak samo jak wszystko co produkowała i obecnie produkuje TVP.
Tak samo powinno być z nowymi filmami, które dostają jakieś dofinansowanie z PISF czy tam wojewody mazowieckiego. Po okresie karencji, też trafiałyby na taką platformę.

A jak prywaciarz chce sobie kręcić film za swoje, to niech robi co chce i pobiera opłaty jakie chce.
Mogli wrzuć chociażby wrzuci to na kanał na YouTube. Tak zrobił rosyjski Mosfilm i jakoś zachodnie sankcje i obostrzenia tutaj nie istnieją i mogę oglądać sobie rosyjskie filmy i seriale. A TVP w Hiszpanii jakiś j#bany ogranicznik geolokalizacji ma i katalogi jest mocno okrojony bez VPN.

Enviado desde mi RMX3363 mediante Tapatalk
"Rząd nie jest dla nas rozwiązaniem, jest dla nas problemem." Ronald Reagan

Odpowiedz
Użycie VPN-a to nie jest rocket science. Podaj adres tej hiszpańskiej stronki.

Odpowiedz
(16-04-2026, 17:48)Albertino napisał(a): Użycie VPN-a to nie jest rocket science. Podaj adres tej hiszpańskiej stronki.
Zwykła strona polskiej TVP oraz VOD tejże.

Enviado desde mi RMX3363 mediante Tapatalk
"Rząd nie jest dla nas rozwiązaniem, jest dla nas problemem." Ronald Reagan

Odpowiedz
A ok ok, zrozumiałem że chodzi o hiszpański odpowiednik.

Odpowiedz
Barwy ochronne zajebiste. Polecam zawsze i każdemu.

Odpowiedz
Filmy, które od 60. lat leciały (i leca nadal) na każdej możliwej stacji po 100 razy.
Ale teraz możesz ZAPŁACIĆ Netfluxowi, żeby je obejrzeć 101 raz.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Założyciel i prezes Netflixa odchodzi na emeryturę od czerwca.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości