30-04-2026, 08:47
|
Krótka piłka, czyli mini-recenzje
|
|
Mam prostsze wytłumaczenie dla shamara: chcesz nakręcić obrazoburczy film o Jacksonie w którym pokażesz jak ten rucha małe dzieci? Proszę bardzo, tylko nie możesz w nim użyć muzyki Jacksona. Jak chcesz użyć jego muzyki to musisz mieć zgodę właściciela praw do niej, a więc w praktyce scenariusz musi być dostatecznie wykastrowany z kontrowersji.
Dlatego ja się nigdy nie napalam na biografie, szczególnie jak chodzi o ludzi żyjących, albo świeżo zmarłych, bo to praktycznie zawsze jakiś nudny kompromis.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...
30-04-2026, 09:32
No i? Przecież to parodia a nie użycie oryginalnego kawałka. Parodie piosenek mogą być legalne bez zgody autora.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
30-04-2026, 11:53
Osobiście z chłopakami pracował nad tekstem i się z tego powodu języka polskiego nauczył. Ale tego w biografii hollywoodzkiej Ci nie powiedzo.
30-04-2026, 12:03 (30-04-2026, 12:03)Pelivaron napisał(a): Osobiście z chłopakami pracował nad tekstem i się z tego powodu języka polskiego nauczył. Ale tego w biografii hollywoodzkiej Ci nie powiedzo.No jak planował otworzyć park rozrywki po Warszawą, to musiał, nie :)!? (30-04-2026, 12:02)Dr Strangelove napisał(a): Pewnie Majkel im podpisał zgodę :)No, Weird Al o taką zgodę poprosił. 30-04-2026, 12:37 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-04-2026, 12:48 przez OGPUEE.) simek napisał(a):chcesz nakręcić obrazoburczy film o Jacksonie w którym pokażesz jak ten rucha małe dzieci? Tyle, że to byłby jeszcze większy saj faj niż ta obecna laurka, bo chłopu nikt nigdy nic nie udowodnił.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
30-04-2026, 13:46 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-04-2026, 13:48 przez slepy51.) (30-04-2026, 00:38)Pelivaron napisał(a): Kurvva. Czy Putin nagrał dziesiątki hitów muzycznych, które aby wykorzystać potrzeba zgody albo praw autorskich? Pytałem się o czym bredzisz. Nie zrozumiałeś grzecznie, więc będzie dosadniej: o czym pierdolisz? Gdzie ja cokolwiek pisałem o wykorzystywaniu jakiejś muzyki (Janet Jackson - przyp. Ja)?
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 30-04-2026, 15:44 (30-04-2026, 12:37)OGPUEE napisał(a): No jak planował otworzyć park rozrywki po Warszawą, to musiał, nie :)!? Hmm... a to nie miało być w centrum przypadkiem?
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 30-04-2026, 15:56 (30-04-2026, 15:44)shamar napisał(a):(30-04-2026, 00:38)Pelivaron napisał(a): Kurvva. Czy Putin nagrał dziesiątki hitów muzycznych, które aby wykorzystać potrzeba zgody albo praw autorskich? Ja pierdole. Takich osobników jak shamar określa się słowem zaczynającym na D a kończącym na L. Bez odbioru.
30-04-2026, 18:52
Tam było chyba kilka lokacji rozważanych ale medialnie najgłośniejsza była ta na Bemowie. Tak mi się wydaje..
30-04-2026, 20:49 (30-04-2026, 18:52)Pelivaron napisał(a): Ja pierdole. Takich osobników jak shamar określa się słowem zaczynającym na D a kończącym na L. Bez odbioru. To, że jesteś opóźniony to nie moja wina :)
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 30-04-2026, 21:12 (30-04-2026, 15:56)Mefisto napisał(a): Hmm... a to nie miało być w centrum przypadkiem? Jak Corn mówił, to najbardziej typowane było Bemowo (czyli obrzeże stolicy), z racji koncertu w 1996. Ale gdyby faktycznie doszłoby do tego parku rozrywki, to prawdopodobnie i tak zostałby wybudowany w pobliskiej pipidówie biorąc pod uwagę na rozrastanie. Taki warszawski oddział Majalandu, mimo że sygnowany jako "Majaland Warszawa" to powstał w położonej niedaleko Góraszce. 30-04-2026, 21:23
The Little Things - 2021
Czyli Denzel i Freddie Mercury tropią seryjnego mordercę. Dziwny film. Ma całkiem niezły klimat, jest porządnie zrealizowany i zagrany. Szczególnie doceniam historię, która nie jest typowym i sztampowym skopiowaniem tego typu historii. A konkretnie: No ale, to już czysto subiektywne odczucia, film mnie wymęczył a miejscami jest dość nudny. Był tu materiał na coś naprawdę wybitnego, ale zabrakło odpowiednio precyzyjnego scenariusza. Trochę szkoda, ale to ciekawa próba pójścia trochę pod prąd. Mimo wszystko dam 6/10
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...
9 godzin(y) temu
Nie będę cię kochać (1973) to polskie zadupie i problemy młodzieży i dorosłych z powodu alkoholu. Smarzowski mógłby się uczyć, tyle powiem, bo skupienie całości na dzieciach i ich perspektywie jest naprawdę przygnębiające i mocne, choć nie ma tutaj praktycznie nic aż nazbyt dosadnego i bezpośredniego. Ot, dziewczynka chodzi do szkoły, ojciec wypije sobie kieliszka z inżynierem bo nie wypada odmówić, potem winko do obiadu i dwa piwka przed snem, takie rzeczy... i on może przestać, może nie pić, bo przecież nie pije dużo i w ogóle co to za awantura. Bluzgów brak, może padnie jedno gdzieś w tle, obrazowych scen rzygania, srania i chlania też brak, tylko zwykła, obyczajowa codzienność za PRLu gdzieś na prowincji.
Na partego może trochę przeszkadza epizodyczność przedstawionych wydarzeń, bo tu jest lekcja w szkole, potem zabawa nad jeziorem, potem wypad do lasu, do knajpy po piwko dla tatusia, z kolegą łódką w trzciny albo motorkiem do miasta obok "na randkę", oczekiwanie na powrót ojca i lęk czy będzie pijany czy nie, albo panika gdy przez szkołę przetoczyła się wieść, że ciężarówka potrąciła pijaka, czy inne takie, ale to tyle, bo całość niosą aktorzy. Naprawdę, dzieciarnia świetnie odegrała swoje role, od irytujących gówniarzy, poprzez pyskate małolaty aż po wioskowego bad boya co ma motorynkę. No fajne to, fajne, a im dalej, tym bardziej depresyjnie, bo u jednej koleżanki widać podbite oko czy rozwaloną warge, kolejną wszyscy pomiatają i wyzywają od najgorszych, inna reaguje agresją na wszystko i praktycznie każda zapowiada, że nie wyjdzie za mąż, bo nie i tyle, a lokalne chłopaki to gorsze jak hipisy :) 8/10, bardzo dobra rzecz, idealnie wyważona moim zdaniem, bez zbędnego epatowania patologią czy brudem. 29 minut(y) temu |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| ALARM! NADCHODZI KOLEJNY REMAKE! czyli wszystko o remake'ach | Mierzwiak | 1,244 | 243,255 |
14-04-2026, 18:15 Ostatni post: shamar |
|
| Pętla czasowa czyli motyw dnia świstaka w filmach | Craven | 91 | 23,923 |
07-08-2025, 14:13 Ostatni post: shamar |
|
| Prekognicja, czyli oceń film, który zaraz obejrzysz | military | 77 | 28,258 |
04-03-2017, 00:43 Ostatni post: Juby |
|
| Dłuższa piłka, czyli coś dla kino maniaków od kino maniaków | wika | 3 | 4,453 |
02-12-2013, 19:10 Ostatni post: Bucho |
|
| Prawdziwy film, czyli istota kina | Bodzio | 22 | 8,752 |
07-08-2011, 20:23 Ostatni post: MauZ |
|
| Starocie filmowe, czyli trochę klasyki | Eorath | 44 | 17,426 |
20-12-2010, 19:03 Ostatni post: szopman |
|
| Krótka piłka, czyli mini-recenzje | military | 6,447 | 722,996 |
11-04-2009, 16:35 Ostatni post: Negrin |
|
| Parada banału, czyli wpływ formy filmu na odbiór fabuły;) | Mental | 167 | 31,305 |
26-03-2008, 09:55 Ostatni post: D'mooN |
|
| [oddzielony] Krótka piłka, czyli mini-recenzje | 0 | 326 |
Mniej niż 1 minutę temu Ostatni post: |
||
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 3 gości |

Spoiler