29-01-2026, 19:05 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-01-2026, 19:08 przez Bucho.)
|
Rocky / Creed
|
|
Klasyk, swego czasu z kumplem naduzywalismy tego tekstu (przynajmniej jego pierwszej czesci), gdy dziewczyny kumpli za duzo wydziwialy.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
15-07-2026, 15:18
Jak zauwazyl Corn, w innym miejscu, wyglada jak skecz SNL - czlowiek czeka na zarty, a tu sie okazuje, ze to film na powaznie.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
15-07-2026, 17:11 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-07-2026, 17:36 przez Bucho.)
To nie skecz to żymska tragedia!!!
15-07-2026, 17:38
To może być zajebiste. Wybór aktora wydaje się strzałem w 10.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 15-07-2026, 20:31
Ale beta-Weathers to jednak słabo wypada. Myślałem, że pośród tych wszystkich murzyńskich pakerów w Holly wybiorą kogoś lepszego niż tego suchoklatesa.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
15-07-2026, 20:37 shamar napisał(a):Wybór aktora wydaje się strzałem w 10. Ten sam koleś w świetnym "The Offer" grał, znakomicie zresztą, młodego Ala Pacino.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
16-07-2026, 17:25
jeszcze chwila i gość będzie znany tylko z tego, że wcielał się w innych aktorów
kogo obstawiacie później? młodego De Niro? 16-07-2026, 17:29
Zawsze to lepsze niż odmładzanie CGI czy inne AI deep fake'i. Przynajmniej chłop ma szansę się aktorsko jakoś wykazać a mnie jako widza nie bolą oczy jak na niego patrzę, czego po latach nie można powiedzieć o tych wszystkich komputerowych maszkaronach rodem z doliny niesamowitości.
16-07-2026, 17:33 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-07-2026, 17:36 przez slepy51.)
Plus kolejna zjebana moda, w dobie tworczego uwiadu Holly - filmy o powstawaniu innych, lepszych filmow. Meh/10
16-07-2026, 17:34
o ile wspomniane The Offer wyżej mi się bardzo podobało o tyle przy tym I Play Rocky już będę miał deja vu
a jak będzie dobry wynik finansowy to właśnie reszta podłapie trend i będą trzepać filmy o filmach lub aktorach 16-07-2026, 17:40 Bucho napisał(a):Plus kolejna zjebana moda, w dobie tworczego uwiadu Holly - filmy o powstawaniu innych, lepszych filmow. Meh/10 Czemu zjebana moda? W formie filmowej może i tak, pewnie będzie za bardzo skrótowe i oparte na kultowych momentach, które wszyscy kojarzą i pamiętają (coś jak te ostatnie biografie muzyczne), ale oglądałeś na przykład ten przytaczany przeze mnie "The Offer"? Według mnie jest świetny i wracam do niego nawet częściej niż do samego "Ojca chrzestnego", bardzo chętnie bym przyjął taki serial o produkcji "Szczęk" na przykład albo innego Holly blockbustera, który miał równie wyboisty proces powstawania i późniejszy wpływ na kinematografię. Na pewno jest to o wiele bardziej interesujące niż współczesne, politpoprawne remake'i tych wszystkich znanych klasyków.
16-07-2026, 17:43 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-07-2026, 17:52 przez slepy51.)
The Offer jest spoko, jako jednozezonowy jednostrzalowiec, ale juz kompletnie nie widze wiekszego powodu, zeby hurtowo trzepac kolejne filmy/seriale mowiace o powstawaniu jakichs innych kultowcow.
Ok, beda Szczeki, bo lubisz i fajnie (mysle, ze to pol tuzina zajebistych dokumentow o Szczekach wystarczy), ale czemu wtedy nie jeszcze bardziej popularny Indiana, BTTF, Ghostbusters, albo jeszcze lepiej Star Wars? I potem wrota piekla zostaja otwarte po calosci - kolejny, po biografiach muzykow zalew (pod) gatunkiem, ktory jeszcze bardziej wyjalawia filmowy krajobraz.
16-07-2026, 18:01 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-07-2026, 18:02 przez Bucho.) Bucho napisał(a):ale czemu wtedy nie jeszcze bardziej popularny Indiana, BTTF, Ghostbusters, albo jeszcze lepiej Star Wars? No a czemu nie? Jeśli byłyby równie dobre co "The Offer" to chętnie bym takie produkcje w formie serialowej sobie obejrzał. Bucho napisał(a):mysle, ze to pol tuzina zajebistych dokumentow o Szczekach wystarczy Myślę, że nie i dobrze, że nie jestem w tym myśleniu sam bo już robią kolejny, potężny objętościowo dokument tego typu, który podobnie jak poprzednie z tej serii (kilka części "In Search of Darkness", "In Search of Tomorrow", "Aliens Expanded" czy ostatnio "The Thing Expanded") obejrzę z niemałą przyjemnością pomimo ich blisko 5-cio godzinnego czasu trwania.
16-07-2026, 18:30 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-07-2026, 18:37 przez slepy51.)
Każdy solidnie, sensownie zrobiony film/serial o kimś kto nie odpuszczał, walczył z przeciwnościami, wierzył w swoją wizję i ostatecznie osiągnął sukces to będzie po prostu dobry film/serial który chętnie zobaczę, a jeśli mają to nie być fikcyjne historie, tylko te oparte na prawdziwych wydarzeniach, to w sumie czemu nie? Niech kręcą. The Offer było sympatyczne, I Play Rocky też na takie wygląda - ja chętnie obejrzę, a jak kiedyś w przyszłości zrobią kolejny o jednym z dziesiątek klasyków kina, to zrobię to samo, czyli sprawdzę zwiastun i jeśli będzie wyglądać sensownie, to dam szansę, a jak słabo, to zapewne nie dam.
16-07-2026, 18:39 (16-07-2026, 18:30)slepy51 napisał(a): No a czemu nie? Jeśli byłyby równie dobre co "The Offer" to chętnie bym takie produkcje w formie serialowej sobie obejrzał. Jedyna akceptowalna dla mnie forma to miniseriale/jednosezonowe produkcje. I dlaczego nie?! Ano dlatego, ze w trymiga zrobi sie z tego (jezeli by chwycilo) klasycznie hollywodzki slop - patrz. muzyczne biografie. I tak, nie musze tego ogladac, jasne. (16-07-2026, 18:30)slepy51 napisał(a):Bucho napisał(a):mysle, ze to pol tuzina zajebistych dokumentow o Szczekach wystarczy To inaczej, mysle, ze dokumenty, zwlaszcza takie hipper-dupper przepastne wystarcza. Bo co taki, dwugodzinny film mialby w takim przypadku do zaoferowania, poza paroma scenami "symbolami" danej produkcji i smaczkami bardziej znanych trivia dla mniej zaawansowanych fanow? Ewentulanie zastanawianiem sie, czy dany aktor pasuje na Spielberga, albo na Lucasa...Znowu, rozumialbym moze jeszcze jakis serial, ktory naprawde chcialby opowiedziec dokladnie historie powstania danego kultowca (Star Warsy, czy jakies Przeminelo z Wiatrem, nawet te Szczeki) ale ogolnie takie filmy (z zalozenia) to dla mnie ladnie malowana wydmuszka/laurka dla najwiekszych fanow - jarmarczna sztuczka, sredniej jakosci burger ze swiatecznego festiwalu. Jak ktos chce takie rzeczy ogladac to spoko, nie bede zabraniac lubienia jakiejs filmowej niszy. Dla mnie natomiast to jest to samo, co kolejne prikłele-srikłele Star Warsow, ktore zeby w ogole byc filmami musza doic z lepszych filmow. Nie czuje tego.
16-07-2026, 18:57 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-07-2026, 19:02 przez Bucho.)
The Offer wam się podobało? Dla mnie to było niezamierzenie śmieszne puszenie jaj. Zaczęło się sympatycznie tylko po to by zmienić się w nieznośny egotrip. Walk Hard: The Godfather Story, gdzie postać Ruddy’ego bohatersko rozwiązuje każdy kreskówkowy problem, a do tego roztacza aure chada taką, że każdy obok niego wypada na debila. Tylko Matthew Goode jako Evans mu się nie dał.
16-07-2026, 19:05 Bucho napisał(a):rozumialbym moze jeszcze jakis serial, ktory naprawde chcialby opowiedziec dokladnie historie powstania danego kultowca Czyli jeśli chodzi o meritum się zgadzamy - jeśli miałoby to być bardziej rozbudowane i opowiadające konkretną historię w dłuższej formie (miniserial) to jak najbardziej, w przypadku takiego skrótowego i odjebanego po łebkach filmu niekoniecznie. Acz ten "I Play Rocky" pewnie z ciekawości obejrzę.
16-07-2026, 19:05 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-07-2026, 19:06 przez slepy51.) |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Rocky Balboa | Predator895 | 83 | 18,717 |
20-12-2013, 16:24 Ostatni post: Mental |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 4 gości |