Cytat:W ogóle film jest bardziej mroczny
to jest dobre! w hollywoodzie wszyscy nagle kręcą (bardziej) mroczne filmy. jakaś trendy moda zapanowała na mrok chyba.
11-02-2009, 23:10
|
Transformers: Revenge of the Fallen (2009)
|
Cytat:W ogóle film jest bardziej mroczny to jest dobre! w hollywoodzie wszyscy nagle kręcą (bardziej) mroczne filmy. jakaś trendy moda zapanowała na mrok chyba. 11-02-2009, 23:10
Boję się, że ten trynd to tylko ogranicza się do opowiadania o tym jaki to mroczny film będzie ;-)
11-02-2009, 23:13 Mental napisał(a):to jest dobre! w hollywoodzie wszyscy nagle kręcą (bardziej) mroczne filmy. jakaś trendy moda zapanowała na mrok chyba.Bay jest kolejnym reżyserem (albo osobą w ogóle) której się wydaje że zdjęcia utrzymane w ciemniejszych barwach czynią film mrocznym. Jeśli mówimy o mroku dla dzieci, tak, ale nie o MROKU. Jeśli Bay chce uczynić swój film mrocznym, niech na końcu Szaja znajdzie głowę Fox w pudełku przysłanym przez któregoś z mega złych robotów. Wtedy ewentualnie będziemy mogli się zastanowić czy jest to mroczny film. 11-02-2009, 23:21
Taa albo niech Bumblebee po osikaniu Turturro go podpali i oszpeci do końca życia ;-P
11-02-2009, 23:25 Mental napisał(a):to jest dobre! w hollywoodzie wszyscy nagle kręcą (bardziej) mroczne filmy. jakaś trendy moda zapanowała na mrok chyba. Szybki jestes. ;) 11-02-2009, 23:34
Ech, chłopcy, chłopcy, z choinki się urwaliście. I niby nie wiecie, co Bay ma na myśli. "Gwiezdne wojny" oglądali? "Imperium kontratakuje" oglądali? "Imperium" jest "mroczniejsze". Normalka w trylogiach: w środkowej części przewaga jest po stronie złych i tak dalej, i tak dalej. Oczywiście, że TF2 będzie mroczniejszy. Tyle że trzeba wiedzieć, co to znaczy.
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie
11-02-2009, 23:37
Czyli w dwójce nasi dostaną kopa w dupę, Megatron okaże się ojcem Szaji, ale w trójce wszystko będzie dobrze i na końcu będą fajerwerki?:)
11-02-2009, 23:41 Mierzwiak napisał(a):ale w trójce wszystko będzie dobrze i na końcu będą fajerwerki?:)I muppety. Nie zapominaj o muppetach.
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie
11-02-2009, 23:42
oto jak powinien wyglądać mój ulubiony robot z kreskówki (jedyny minus to zdradziecko wystająca łycha od koparki, którą jednak usunąć można w sekunde bez specjalnego wysiłku):
![]() a oto jak prezentuje się mój ulubiony robot w wersji baya (totalny dizajnerski bezsens): ![]() co on ma w ryju? jakieś zielone gluty plazmowe? i pomyśleć, że niekiedy wystarczy po prostu skopiować pomysł z głupiej bajeczki, żeby wszystko wyglądało milion razy poważniej i realistycznej. ale nie, michael bay wie najlepiej. 12-02-2009, 14:26
Mental myślę ,że masz zatracone poczucie rzeczywistości. Robot z pierwszego zdjęcia to po pierwsze bardzo stary concept a po drugie wygląda typowo jak zabawka dla dzieci, milutka twarz, dziecko się nie przestraszy z chęcią kupiłbym swojemu synowi(gdybym go miał 8) ) Realistycznie i na pewno bardziej poważnie wygląda Dev według Baya. I nie mogę się doczekać jego w akcji, na pewno będzie wyglądał oszałamiająco. A do tego będzie ogromny. Na pierwszym spocie widzimy przecież 1/7 jego ciała w akcji a ta jest w porównaniu do Optimusa ogromna.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 12-02-2009, 19:15
Aktualnie, to moje pierwsze skojarzenie na widok Bayowego robota to: O, Bionicle!
Bodie: He's a cold motherfucker.
Poot: It's a cold world Bodie. Bodie: Thought you said it was getting warmer. Poot: The world goin' one way, people another yo'. 12-02-2009, 19:19 Danus napisał(a):Robot z pierwszego zdjęcia to po pierwsze bardzo stary concept a po drugie wygląda typowo jak zabawka dla dzieci, milutka twarz, dziecko się nie przestraszy z chęcią kupiłbym swojemu synowiA ten bejowy to niby tak straszny że dzieci będą wybiegać z płaczem z seansu? :roll: 12-02-2009, 19:24 Danus napisał(a):A do tego będzie ogromny. Na pierwszym spocie widzimy przecież 1/7 jego ciała w akcji a ta jest w porównaniu do Optimusa ogromna. tak, Bay ma zdecydowanie jakiś kompleks
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 12-02-2009, 19:54 Mierzwiak napisał(a):A ten bejowy to niby tak straszny że dzieci będą wybiegać z płaczem z seansu? :roll:Nigdzie nie napsałem, że dzieci będą wybiegać z kina z płaczem na widok Bajowego Devastatora, może będą się śmiać między innymi z jego cool młodzieżowych tekstów, ale to nie zmienia faktu, że ten Bajowski wygląda bardziej poważnie. Jeśli kręciłbym film o ogromnym robocie zabójcy składającym się z transformujących się maszyn budowlanych to wyglądałby mniej więcej tak jak Bajowski z tą różnicą, że mój byłby mniej kolorowy.
Directed by James "THE KING" Cameron 12-02-2009, 20:09 Danus napisał(a):Realistycznie i na pewno bardziej poważnie wygląda Dev według Baya. nie mam zamiaru sie sprzeczać z ekspertem. 12-02-2009, 20:23
Klip z pokazu Chevroletów grających role w filmie, oraz kilka scen z już widzianego spotu z super bowl i nowa jeszcze nie pokazywana scenka transformującego się bombla. Patrząc na tą scenkę oraz na teaser już wiem, że ten film będzie jeszcze bardzie przepełniony akcją niż jedynka oraz co zrozumiałe jeszcze zajebistsze efekty specjalne.
klip z pokazu chevroletów
Directed by James "THE KING" Cameron 12-02-2009, 20:35 Danus napisał(a):klip z pokazu chevroletówPrzynajmniej nie ukrywają że ten film to po prostu kosztująca 300 baniek reklama samochodów. Danus napisał(a):Patrząc na tą scenkę oraz na teaser już wiem, że ten film będzie jeszcze bardzie przepełniony akcjąNo fucking way. Niemożliwe, w sequelach przecież zawsze jest mniej akcji. 12-02-2009, 20:42 Mierzwiak napisał(a):Przynajmniej nie ukrywają że ten film to po prostu kosztująca 300 baniek reklama samochodów.Jak już coś to ta reklama samochodów kosztuje ich 200 baniek.
Directed by James "THE KING" Cameron 12-02-2009, 21:01 |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Transformers: Revenge of the Fallen (2009) [temat spoilerowy] | massif | 408 | 81,606 |
01-09-2025, 00:32 Ostatni post: Żółte Krzesło |
|
| Transformers (temat ogólny) | Juby | 208 | 50,467 |
27-06-2025, 21:11 Ostatni post: samuuel |
|
| Transformers (2007) | Anonymous | 1,081 | 135,560 |
01-03-2025, 00:42 Ostatni post: slepy51 |
|
| Transformers: The Last Knight 2017, reż. Michael Bay | Gieferg | 319 | 95,983 |
26-07-2023, 21:10 Ostatni post: azr |
|
| Transformers: Age of Extinction (2014) | Grievous | 11 | 2,865 |
29-11-2018, 23:55 Ostatni post: Badus |
|
| Transformers: Dark of the Moon (2011) | Danus | 880 | 158,487 |
11-06-2017, 02:23 Ostatni post: Gieferg |
|
| [oddzielony] Transformers: The Last Knight 2017, reż. Michael Bay | Arahan | 0 | 679 |
17-05-2016, 08:48 Ostatni post: Arahan |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |