Sympatyczny forumowicz :)
Liczba postów: 4,352
Liczba wątków: 6
Chodziło mi o ten serial o Groddzie. Jest podczepiony pod "Supermana" więc pewnie będzie w podobnym tonie. Wciąż myślę że właśnie dlatego "wyrównano" Supergirl bo ktoś stwierdził że powinno byc "bardziej w stylu Supermana".
"Lanterns" mają inny charakter ale one są w innym kawałku universum, nie w "Superversum".
22-08-2026, 00:56
Stały bywalec
Liczba postów: 10,091
Liczba wątków: 31
po zatwierdzeniu fuzji Gunn wypierdala
24-08-2026, 20:18
Szczerze mówiąc myślę że Gunn jest na ten moment kompletnie niezagrożony i nikomu przez myśl nawet nie przeszło żeby się go pozbyć. Myślę że może do tego dojść w dwóch przypadkach
- kilka projektów DCU pod rząd flopnie i zdecydują się zamknąć universum DC
- po prostu po fuzji stwierdzą że budowanie universum teraz nie ma sensu (bo w zasadzie nie ma) i zrobią z 6-10 letnią przerwę wypuszczając tylko pojedyncze serie (np seria o Batmanie), więc teraz zamkną universum
25-08-2026, 00:09
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-08-2026, 00:12 przez Rozgdz.)
PapaBoomer
Liczba postów: 13,251
Liczba wątków: 1
Ogląda ktoś Lanterns?
Okropne, Hal jako stary zrzędliwy dupek był męczący już w trailerach, po dwóch odcinkach mam po prostu dość, to nie jest Hal Jordan i pytam gdzie są ci co srali na Snyder'owskiego Supermana, a teraz oglądają to i zachwycają się postacią która za nic nie przypomina tej z komiksów?
To taki głupkowaty brak True Detectives, oni tak bardzo nie chcieli kręcić seriali o Green Lanterns, że większość czasu oglądamy postacie które albo łażą, albo siedzą, albo jeżdżą samochodem, albo samolotem offscreen, nic się nie dzieje, kosmici zawsze pojawiają się pod postacią ludzi, z gdy "muszą" wrzucić jakikolwiek element z komiksu to wypada to żenująco, bo w kontekście historii która wstydzi się tego co ma niby adaptować.
Stąd sceny jak Hal Jordan który zażenowany na szybko recytuje przysięgę latarników gdy ładuje pierścień, co wypada po prostu groteskowo, to samo gdy zakłada ten godny pożałowania mundur który wygląda gorzej niż jakikolwiek cosplay fanów bez grosza przy duszy.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.
25-08-2026, 00:35
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-08-2026, 00:37 przez marsgrey21.)
Oglądać nie oglądam, ale po trailerach i tych materiałach co były to cały czas miałem wrażenie że Hal Jordan z serialu został mniej więcej pomyślany jakby był kontynuacją postaci z filmu z Ryanem Reynoldsem.
25-08-2026, 00:51
There Can Be Only One!
Liczba postów: 11,038
Liczba wątków: 15
(25-08-2026, 00:51)Rozgdz napisał(a): Oglądać nie oglądam, ale po trailerach i tych materiałach co były to cały czas miałem wrażenie że Hal Jordan z serialu został mniej więcej pomyślany jakby był kontynuacją postaci z filmu z Ryanem Reynoldsem.
Daj numer do dilera
25-08-2026, 10:10
Jak dla mnie to Kyle Chandler tutaj gra "czystego Ryana Reynoldsa"
25-08-2026, 14:44
There Can Be Only One!
Liczba postów: 11,038
Liczba wątków: 15
Ponawiam moją prośbę
25-08-2026, 14:55
Stały bywalec
Liczba postów: 6,146
(25-08-2026, 00:35)marsgrey21 napisał(a): Ogląda ktoś Lanterns?
Ja.
Na razie mam mieszane odczucia. Miałem co do tego chyba większe oczekiwania. Ogląda się całkiem dobrze, ale brak w tym pazura, jakiegoś takiego przebłysku geniuszu. Mało szalone to jest, mało wyraziste. Duża wina w tym, że - to banał - zrobili z tego serial, a nie pełnoprawny film w który można by wpakować wystarczającą ilość hajsu dla pokazania bogactwa uniwersum. Na razie ścianą tego serialu jest "ChciałbymByćJakTrueDetectiveAleCzasamiPoużywaćTeżMocyPierścieniaGL".
Ale... to i tak lepsze niż CC i Superman Gunna :D Prawdopodobnie to będzie najlepsza rzecz jaka wyjdzie w DCU.
Przy nieco zmienionej fabule całkiem fajnie wpasowałoby się w DC SNydera.. No cóż, szkoda... Stewart będzie za rok heheszkował z Supermanem w MoT Gunna i jeszcze zatęsknicie za przyziemnością " ZielonychLatarni"
Aaaa.. Casting bardzo spoko. Jak dla mnie w większości robi ten serial. Interpretacja Chandlera bardzo mi się podoba, nawet jeżeli odbiega od komiksów. Zresztą ma to pewnie jakieś fabularne uzasadnienie, którego być może nie poznamy nigdy na ekranie - Jordan z Halogramu w wersji z 2006 wydaje się nieco inną postacią, więc przypuszczam, że wydarzenia z 2006-2016 go mocno wypaczyły/wyniszczyły (Paralax? Potyczka z Sinestro?). No właśnie.. strasznie szkoda, że poznajemy tego bohatera w tym miejscu jego historii. Btw. Kumam czemu chcieli najpierw Brolina. Też by pasował idealnie do takiej wersji postaci.
No i na duży minus jak na razie wyraźne robienie ze Stewarta - "Czarnoskórego, którego obiecano", ale to było do przewidzenia, bo to samo Lindelof robił w serialowych Watchmenach...
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
25-08-2026, 14:58
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-08-2026, 15:00 przez zombie001.)
|