Crank 2: High Voltage - ostra jazda bez trzymanki, mocniejsza i bardziej zwariowana niż w pierwszej części. Tu twórcy zerwali jakiekolwiek hamulce. Zero scenariusza, czysta improwizacja. W napisach końcowych widać, że ekipa bawiła się po prostu świetnie. Kilka fajnych cameo (Ron Jeremy :P), dobra muzyka, niezłe zdjęcia kręcone z ręki. No i kultowy zwrot Fuck you, Chelios. Jeżeli kogoś jedynka nie kręciła ten niech nie sięga po dwójkę bo się przerazi :)
Fabuła 0/10
Aktorstwo 2/10 (Za Stathama:))
Muzyka 8/10
Zabawa 10/10
Fuck you Chelios 10/10
[ Dodano: Pią Maj 15, 2009 12:32 ]
Mutant (Mimic) - pierwszy amerykański film Del Toro. I to widać, słychać i czuć:) Co prawda fabuła jest oklepana, aktorstwo w sumie nijakie, ale styl, efekty, prowadzenie kamery oraz klimat to już znak markowy grubaska Guillermo :) Widać też sporo odwołań do starszych monster-movies. Ogląda się to bezboleśnie, a poza tym to chyba ostatni film przed falą CGI-monstrów, które śmieszą, zamiast straszyć. Tu można poczuć w paru momentach obrzydzenie (zwłaszcza przy bliskich kadrach kreatury), a samo CGI jest dopracowane i nie denerwuje :) Słyszałem, że przy okazji kręcenia del Toro pokłócił się z Weinstein'ami i odciął się od tej produkcji.
Fabuła 0/10
Aktorstwo 2/10 (Za Stathama:))
Muzyka 8/10
Zabawa 10/10
Fuck you Chelios 10/10
[ Dodano: Pią Maj 15, 2009 12:32 ]
Mutant (Mimic) - pierwszy amerykański film Del Toro. I to widać, słychać i czuć:) Co prawda fabuła jest oklepana, aktorstwo w sumie nijakie, ale styl, efekty, prowadzenie kamery oraz klimat to już znak markowy grubaska Guillermo :) Widać też sporo odwołań do starszych monster-movies. Ogląda się to bezboleśnie, a poza tym to chyba ostatni film przed falą CGI-monstrów, które śmieszą, zamiast straszyć. Tu można poczuć w paru momentach obrzydzenie (zwłaszcza przy bliskich kadrach kreatury), a samo CGI jest dopracowane i nie denerwuje :) Słyszałem, że przy okazji kręcenia del Toro pokłócił się z Weinstein'ami i odciął się od tej produkcji.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
13-05-2009, 14:32