Obcy - 8. pasażer "Nostromo" - Wstyd przyznać ale dopiero przedwczoraj obejrzałem ten film pierwszy raz. Ciężko mi jest go teraz ocenić, na pewno w tamtych czasach zrobił ogromne wrażenie i na pewno jest to klasyk, jednak czasy się zmieniły i to co zachwycało swoją formą 30 lat temu teraz już nie robi takie wrażenia(choć nie zawsze). Mimo to film mi się podobał, kilka scen naprawdę mistrzowskich, Ridley powoli buduje napięcie, efekty jak na tamte czasy momentami powalają, niesamowity klimat. Podobnie jak z "Łowcą Androidów", "Obcego" ogląda się dobrze, bez zachwytów ale dzień lub dwa po seansie zaczyna się do niego wracać myślami:) Za jakiś czas będę musiał sobie zrobić drugie podejście. 7.5/10
Obcy - decydujące starcie - Inny niż pierwsza część. Więcej akcji, efektów, bardziej widowiskowy, za to niestety traci na klimacie. Ogląda się równie dobrze mimo, że trwa prawie 2,5h. Momentami wkurzało mnie zachowanie niektórych bohaterów, ale widocznie tak musiało być. Udany sequel ale czy lepszy od części pierwszej? Moim zdaniem nie, ale na pewno do tej części też powrócę w najbliższym czasie. 7/10
Obcy - decydujące starcie - Inny niż pierwsza część. Więcej akcji, efektów, bardziej widowiskowy, za to niestety traci na klimacie. Ogląda się równie dobrze mimo, że trwa prawie 2,5h. Momentami wkurzało mnie zachowanie niektórych bohaterów, ale widocznie tak musiało być. Udany sequel ale czy lepszy od części pierwszej? Moim zdaniem nie, ale na pewno do tej części też powrócę w najbliższym czasie. 7/10
Wall Street 2 - 5/10
Wall Street 7.5/10
Dla Niej wszystko 7/10
Zanim odejdą wody 6.5/10
Dochodzenie 7/10
Pozdrowienia z Paryża 3/10
Wyspa tajemnic 9/10
The Hurt Locker 7.5/10
Invictus 8/10
Droga 7/10
Wall Street 7.5/10
Dla Niej wszystko 7/10