A ja mam konto w mBanku, mogę trzymać 0zł i nic nie zapłacę za 'prowadzenie konta', karta płatnicza gratis, ale nie umożliwia ona transakcji w necie. Musiałem zakupić w tym celu eKarte (do płatności elektronicznych, karta wirtualna) - opłata 25zł za rok (bez żadnych zmiennych), więc jest to chyba lepsza oferta niż Inteligo, jeśli kupuje się w miarę często.
Jak ktoś chce, to również mogę użyć karty komuś do zapłacenia za coś w sklepie UK. Dotychczas korzystałem z hmv.co.uk i dvd.co.uk oraz planuję w najbliższym czasie jakiś zakup z thehut.com
A czy przypadkiem nie chodzi tutaj o tą złotówkę, która jest zwracana później (w ciągu dwóch tygodni), a służy do sprawdzenia przez sklep czy transakcja z tą kartą działa. Tak mi robił hmv, natomiast dvd.co.uk takiego czegoś nie potrzebuje.
Jak ktoś chce, to również mogę użyć karty komuś do zapłacenia za coś w sklepie UK. Dotychczas korzystałem z hmv.co.uk i dvd.co.uk oraz planuję w najbliższym czasie jakiś zakup z thehut.com
piXi napisał(a):Przy zakupie w UK i płatności kartą poza samym kosztem zakupu (przeliczonym na złotówki) doliczają 1 zł...
A czy przypadkiem nie chodzi tutaj o tą złotówkę, która jest zwracana później (w ciągu dwóch tygodni), a służy do sprawdzenia przez sklep czy transakcja z tą kartą działa. Tak mi robił hmv, natomiast dvd.co.uk takiego czegoś nie potrzebuje.
10-08-2009, 00:55