Artemis napisał(a):Co, język angielski ci bardziej do Rumunii pasuje niż niemiecki? W XIX stuleciu? Heloł??No wiem, wiem, poniekąd jest to awersja do samego języka niemieckiego, ale ten potrafię znieść w filmach, tutaj jednak to co było mówione i przez kogo nijak nie współgrało z melodią i brzmieniem szwabskiego szwargolenia. A zresztą, odbijając piłeczkę, niemiecki bardziej pasuje do Londynu niż angielski? W XIX stuleciu? Heloł? ;)
Cytat:I Kinski...? Gdyby Nosferatu takim, jakim my go pojmujemy, miał naprawdę istnieć, wyglądałby dokładnie jak on: zapadłe oczy, woskowa skóra, łysa czaszka, odstające uszy, blade wargi.W dyskusje o tym jak powinien wyglądać wampir gdyby naprawdę istniał nie będę się wdawał, takie dywagacje pozostawiam uczestnikom sporów z cyklu "realistyczny wygląd kosmitów" ;) Dodam tylko, że odczuwam niechęć do samego Kinskiego, który był nieziemskim (no proszę, a więc pasował do roli) bufonem a utwierdziłem się w tym przekonaniu po zobaczeniu "Jezusa Chrystusa Zbawiciela". Tak wiem, na pracę aktora nie powinienem patrzeć przez pryzmat jego życia prywatnego, bla bla bla...
Kinofilia - blog filmowy
PAMIĘĆ ABSOLUTNA, czyli...
TOTAL RECALL 2, czyli dlaczego Paul Verhoeven nie nakręcił kontynuacji.
PAMIĘĆ ABSOLUTNA, czyli...
TOTAL RECALL 2, czyli dlaczego Paul Verhoeven nie nakręcił kontynuacji.
27-08-2009, 13:42