soldamn napisał(a):Richard III - fajne przeniesienie Szekspira do nazistowskiej Anglii.Winston Churchull przewraca się w grobie
:lol:
A żeby nie było pustego posta:
Revival
Spoko Tagline
Początek intrygujący. Lasia przychodzi na cmentarz, chwilę modli się(?) po czym na ekranie ukazuje się nagrobek, a na nagrobku...imię i nazwisko reżysera. Akcja cofa się parę tygodni...
Grupa znajomych prowadzących lokalny internetowy serwis informacyjny ma kłopoty finansowe. Jeden z nich wpada na pomysł, by przyciągnąć ludzi zdjęciami fikcyjnego ducha. Pomysł chwyta, ściąga zainteresowanie wielu Bochnian( bo w Bochni rzecz się dzieje), na forum wrze. Żartownisie postanawiają iść za ciosem i korzystając ze wskazówek jakiegoś trepa na forum brnąc dalej w niepoznany świat. Zabawa kończy się, gdy pojawiają się pierwsze trupy...
Jeśli narobiliście już sobie smaka-obejdzcie się nim :smile: To polski film amatorski, co niektórych powinno ostrzec od razu. Oczywiście rozumiem co przyświecało twórcom: koledzy i koleżanki na ekranie, entuzjazm tworzenia czegoś z niczego(a raczej z minimalnych środków finansowych), ale to jest kiepawe po prostu. Fajny pomysł zrypany, nie wspominając o końcówce
, dialogi to syf, dno i M jak Miłość... muzyka: miejscami przebłyski średniości*, poza tym raczej wkurwiająca niż klimatyczna...
Jako że oglądałem ten film, gdy miałem nieco lepszy dzień, więc nie wspomnę o kamerze i występujących przed kamerą( nie każcie nazywać mi ich aktorami;-), i dam 3/10
Gdybym ocenił dziś, padło by dużo więcej kurew, a ocena byłaby prawidłowa, tj. 0/10; Omijajcie.
*Tak to się pisze?
18-12-2009, 23:24

Spoiler