military napisał(a):Kostium Batmana nie podoba mi się, bo jest totalnie sztywny i Batman porusza się w nim jak mumia. Z jego "mrocznością" kontrastuje tandetne logo - skoro Burton szedł w groteskę i ponuractwo, to czemu nie zmienił tego elementu rodem ze sklepu z zabawkami? Albo przynajmniej czemu nie stonował tego jaskrawożóltego koloru...? Rozpostarta peleryna też mi się nie podoba, jest zbyt... hmm... jakby to powiedzieć, teatralna.
military from topic 'the dark knight(2008)' napisał(a):Jak już nie ma się do czego doczepić, to mówi się "eee, cienki film, Batman ma głupi strój". Innego mieć nie mógł, bo on tak po prostu wygląda, więc podejrzewam, że po prostu nie lubisz Batmana, a nie konkretnie tego stroju.
Wiem, ze to troche wredne i ze oba te posty pochodza z innych rozmow ale dotycza tego samego aspektu - stroju.
W pierwszym akapicie mowisz o stroju u Burtona, a w drugim u Nolana.
U Nolana owszem nie ma juz 'oczojebnego' zoltego logo na piersi, ale poza tym niewiele sie ten stroj zmienil - wciaz jest sztywny i nie mozna glowa obracac. Ale sam sobie odpowiedziales ze batman 'tak po prostu wyglada' wiec i u Burtona czepianie sie stroju jest bezpodstawne.
Mozesz mi teraz zarzucic ze cytuje wypowiedzi pochodzace z zupelnie innej rozmowy i wyrwane z kontekstu, ale miales tu do ludzi pretensje ze nie maja zadnych kontrargumentow na Twoje zarzuty wzgledem batmana'89 - wychodzi na to, ze najlepsze kontrargumenty stawiasz Ty sam
"I think we can put our differences behind us. For science. You monster."
07-06-2007, 16:09