Omega Code 2 Megiddo(2001)-
Zobaczyłem zwiastun, i już wtedy wiedziałem, że to będzie syf potężnego kalibru. Tak potężnego, że aż musiałem obejrzeć :mrgreen:
Film opowiada o życiu i karierze antychrysta. Zaczyna się to bezczelną zjebką z Omena, potem mamy diabełka młodość (w czasie gry w paintball makaroniarz, którego anty. nie lubi umiera, bo się farba zmieniła się w kulę; scena perełka :roll: ). Potem mamy już świat nieodległej przyszłości (tj. 2005). Cały świat opowiedział się za złym, oprócz Chin i Stanów Zjednoczonych. Stanami przewodzi Michael Biehn (żeby było jeszcze głupiej, gra on młodszego brata Antychrysta). Zaczyna się Armageddon...
Minusy
-Pajacujący Michael York
-Sztywny Michael Biehn(to już nie te czasy, gdy płodził rebeliantów przed swoim urodzeniem, minęły czasy, jak masakrował xenomorfy...)
-gówniane efekty specjalne
-kosmiczne wręcz stężenie kretynizmów
-zły scenariusz
-propaganda
-tandeta
-CGI Lucyfer; toż ten wizerunek to obraza uczuć religijnych wszystkich satanistów :???:
Plusy:
? Don't make me laugh
...
Dobra, te 2.5 za tematykę apokaliptyczną i za to, że oglądało się bezboleśnie
Reasumując: Omijać szerokim łukiem, nie tykać nawet patykiem.
Don Vito- Jest na youtubie(tydzień temu przynajmniej było)
Ps: Ten tekst jakiegoś dziewczęcia z forum filmłebu mnie rozdupcył:
Zobaczyłem zwiastun, i już wtedy wiedziałem, że to będzie syf potężnego kalibru. Tak potężnego, że aż musiałem obejrzeć :mrgreen:
Film opowiada o życiu i karierze antychrysta. Zaczyna się to bezczelną zjebką z Omena, potem mamy diabełka młodość (w czasie gry w paintball makaroniarz, którego anty. nie lubi umiera, bo się farba zmieniła się w kulę; scena perełka :roll: ). Potem mamy już świat nieodległej przyszłości (tj. 2005). Cały świat opowiedział się za złym, oprócz Chin i Stanów Zjednoczonych. Stanami przewodzi Michael Biehn (żeby było jeszcze głupiej, gra on młodszego brata Antychrysta). Zaczyna się Armageddon...
Minusy
-Pajacujący Michael York
-Sztywny Michael Biehn(to już nie te czasy, gdy płodził rebeliantów przed swoim urodzeniem, minęły czasy, jak masakrował xenomorfy...)
-gówniane efekty specjalne
-kosmiczne wręcz stężenie kretynizmów
-zły scenariusz
-propaganda
-tandeta
-CGI Lucyfer; toż ten wizerunek to obraza uczuć religijnych wszystkich satanistów :???:
Plusy:
? Don't make me laugh
...
Dobra, te 2.5 za tematykę apokaliptyczną i za to, że oglądało się bezboleśnie
Reasumując: Omijać szerokim łukiem, nie tykać nawet patykiem.
Don Vito- Jest na youtubie(tydzień temu przynajmniej było)
Ps: Ten tekst jakiegoś dziewczęcia z forum filmłebu mnie rozdupcył:
Cytat:odlot!:)))))
film bije wszystkie inne chyba nawet szkole uczuc....jest idealny!!Mam nadzieje ze wielu ludzi po ogladnieciu go wiele sobie uswiadomi'co jest w zyciu najwazniejesze!!:) POLECAM NAPRAWDE WARTO OBEJZEC!!!
22-02-2010, 21:55